אולטגרה? כן או לא?

RONAL111

New member
אולטגרה? כן או לא?

אני קורא ותיק אבל שואל ורוכב חדש. אני רוכב כחצי שנה על TREK 1200 .קיבלתי הצעה לשדרג את אופני ע"י החלפת כל המערכת לאולטגרה במחיר של כ-4K . האם כדאי לעשות זאת? האם המחיר סביר? מה דעתכם מומחי הפורום?

לא עדיף לקנות אופני יד"ש באותה רמה?

ועוד בפחות כסף? תעשה טרייד אין, תקבל כמה שתקבל (לא הרבה מדי, סביר להניח) ותקנה אופני יד"ש כמה רמות מעל באותו כסף או פחות. להשקיע 4K רק במערכות זה לא משתלם, כי כל חלק עולה בנפרד הרבה יותר, מאשר כשהוא בא כחלק מאופניים. חוץ מזה, ברמה אחרת של הדיון - האם כרוכב חדש אתה מרגיש שהמערכות שיש על ה1200 שלך לא מספקות אותך?מעכבות אותך? האם הגעת למיצוי היכולות של האופניים שלך, כך שלך כבר אין לאן להשתפר (על הזוג הנוכחי) אלא השיפור יבוא עם שדרוג האופניים? אני בספק שהתשובה חיובית, אבל אם כן, לפי דעתי יד"ש תמיד יותר משתלם. במיוחד באופני כביש. בהצלחה.

yaron j

New member
מסכים.

כרוכב ותיק אני דווקא עברתי תהליך הפוך. מאולטגרה ל105 לRSX ומשלדות בוטיק לשלדות ישנות ופשוטות יחסית. אין שום יתרון מעשי\צורך במערכות מהרמות הגבוהות עבורנו כחובבים (אלא אם הצורך נפשי.. שגם זה חשוב!). אני לא פוסל את האפשרות לחזרה לאופניים ברמה גבוהה אך זה יהיה רק "כשתחשוק נפשי..." בהצלחה.

RONAL111

New member
אם הבנתי נכון אז אתה בעד המשך

רכיבה על TREK 1200 ? אתה כותיק (אני מאד מעריך ותק וניסיון!)אם הבנתי נכון, בעצם אומר,מה שחשוב זה המנוע(הרגליים!)ולא האופניים! השאלה היא מה דעתו של נס הרים בענין?

יעקב 471

New member
לא כדאי

לדעתי ההבדל שתרגיש אם בכלל , הוא לא משמעותי עד כדי כך שיצדיק השקעה בסדר גודל כזה.

צוציק 1

New member
לא מבין מה רע בטיאגרה

לא שווה כזה סכום.תשקיע בגלגלים טובים בסכום הזה ,אם כבר

kenda

New member
לא רע

הכל מתחיל ונגמר בכסף,איכות ושמות מותגים .

ItsikH

Member
המערכות לא יעשו את ההבדל לדעתי אם אתה רוצה לשפר תוצאות בעליות למשל אז מן הסתם השלדה והגלגלים ישפיעו הרבה יותר. דעתי שסדר החשיבות הוא גלגלים - שלדה - מערכות, לפחות כהכללה גסה.

kenda

New member
את ההבדל יעשה רק../images/Emo3.gif

את ההבדל יעשה רק הכושר וסיבולת לב ריאה תתחיל להתאמן ברצינות וזהיעשה את ההבדל

מצטרף להמלצה לשדרג גלגלים

במקום מערכות. זה כן משפיע. מערכות בקושי משפיעות. פחות מאה גרם הפרש, פלוס כמה מאיות השניה תוספת זריזות בהעברת הילוך, לא יהפכו אותך לרוכב טוב יותר. אה, ואולטגרה גם נראה יותר טוב, אבל סוכריות לעיניים יש בחינם ברחוב, לא צריך להוריד 4K על זה. מה שנשאר זה הצורך הנפשי, ועם זה לא מתווכחים. אנחנו צריכים חידוש לפעמים, ואם יש כסף, למה לא. בכל אופן, אם כבר, פשוט תחליף אופניים.

JacB

New member
את ההבדל תרגיש רק בכיס

איך בדיוק אתה מצפה שנס הרים תרגיש שנוי?

waismant

New member
לא מומלץ לשדרג אופניים זולות

באופניים ברמה כזאת לא מומלץ לשדרג *כלום*. כדי לעלות ברמה רק בחלקים שהתקלקלו, וזה מאוד נדיר באופני כביש. אם אתה מרגיש שהאופניים מגבילות אותך, עדיף להחליף, ויד שניה היא אופציה מצויינת, כיון שאתה כבר כנראה תדע לבחור ולהתאים נכון. אופציית ביניים סבירה היא לקנות עוד זוג גלגלים. מה שצריך להקפיד עליו זה שתוכל להשתמש בהם גם באופניים הבאות, לכשתחליף. שיקולים הם התאמה לשימנו ו/או קמפי. ואם תשאר בשימנו, יכולת לעבור לקסטה של 10 במקום 9 של היום.

../images/Emo31.gifאולטגרה

שלום לך חבר,קודם כל מערכות אולטגרה הם מצויינות,השאלה לאיזה צורך יש לך להחליף את המערכות?אין הבדל כל כך גדול,קצת במשקל ואולי גם בדיוק,מה שחשוב זה הרגליים וסיבולת כי מערכות לא ישפרו אותך.ולדעתי המחיר קצת מוגזם.(אלא אם זה אולטגרה 10 ולא 9)במחיר הזה אם כבר בא לך לשדרג עדיף את כל האופניים.בהצלחה.

למה לעשות זאת בכלל???

דבר ראשון אציין כי גם אני עובד בחנות אופניים. 1) המחיר של 4000 ש"ח לultegra נשמע סביר/טוב/הוגן, אבל ... אם אתה מוכר את האופניים שלך (דרך אגב, אופניים טובים מאוד, גם לי היו בדיוק כאלו לתקופה לא קצרה), ומוסיף את אותם 4000 שחשבת לשדרג, אתה מגיע לסכום יפה של כ-7000 ש"ח ויכול לקנות אחלה אופניים חדשים או משומשים. 2) אם להשקיע כזה סכום (4K) באופניים, הייתי משדרג ל-105 + גלגלים, או אולי אפילו רק גלגלים. נותן הבדל עצום ברכיבה. 3) אתה יודע כי בשדרוג, אתה הולך להפרד מהtriple, האם אתה מוכן לכך?
4) איחלתי למשדרג בהצלחה שי

Nir41

New member
אולטגרה? כן או לא?

יש לי סט 10 הילוכים בן 4 חודשים למכירה ב 2200 ש"ח הכולל שיפטרים מעביר ק+א קסטה 12-25 שרשרת. הציר המרכזי והקראנק בני שנה.

למעלה