אולה קרידאס

Hermione1382

New member
אולה קרידאס

פרדונה מה פור נו ויסטדו אקי מונצ'ו טיימפו - טנגו אונה סמסטר מוי מוי עמוס - אני מקווה שאוכל להגיע למפגש פורים כי הבנתי שזה ביום רביעי ויש לי סמינריון בשש בערב - ה צ י ל ו !!! :) אבל אולי אבריז כדי לבוא. עוד מעט גם אסיים לכתוב עבודה שלי על דמות האם בספרות העממית הספרדית יהודית ואשמח לתרום לכם אותה אם תרצו :).

Hermione1382

New member
ועוד שאלה:

אמא שלי בימי ילדותי היתה קוראת לי צ'פצ'ולה - מאוחר יותר הבנתי שהמילה מקורה בשפת הלאדינו (משפחתי כלל אינה דוברת את השפה). האם למישהו ידועה המילה ומה משמעותה?

צ'פצ'ולה - אומרים על משהיא שעושה

את הדברים כלאחר יד , לצאת ידי חובה ו- והתוצאה כמובן פחות טובה. עמוס = אקופד'ה, אקופד'ו.

Hermione1382

New member
תודה על המידע

המזל של אמא שלי הוא שמשפחתנו לא דוברת לדינו, לכן היא באמת לא ידעה במה מדובר ומבחינתה היתה זו רק מילה מצחיקה. הנושא הובהר ומעכשיו לא יקראו לי יותר צ'פצ'ולה כי אין השם תואם את אופי האדם :) אבל אניח ייב לציין שזו באמת מילה מצחיקה :)

may55

New member
Hermione1382 המפגש ביום שישי

מחזיקים אצבעות לסימינריון נשמח מאוד לשמוע

Hermione1382

New member
באמת??????

ישששששששששששש!!!! אז אני יכול לבוא :))) ואפילו יהיה לי זמן להכין משהו חמוד מאוד מאוד מאוד כי זה חופשת פורים אז אני לא אצטרך ללכת לבית הספר ללמד :)

רותי ב.

New member
קומו פאסו

אל סמינריון? ונשמח אם תתרום לנו את העבודה על דמות האם בספרות העממית הספרדית. וזה בהחלט נשמע נושא מרתק בפני עצמו, ואת הפורום הזה בפרט. גם אם תוך כדי הכתיבה תתקל בקטעים מעניינים נשמח אם תשתף.
ולגבי המפגש - שמחה המון שאתה יכול להגיע.

למעלה