אוכל

טרה10

New member
בקבוקי הלבניה- בצ´ק פוסט..יעד מועדף

וממול הכרמל ההר הירוק תמיד..ויורם טהר לב שכתב את זה..כבר בן 70 פלוס..ואין לו יורשים..והרי הוא כתב את הנשיקה הראשונה..שם של ספר.

sagol kehe

New member
משאית הקרח היתה פוקדת את הישוב

פעמיים בשבוע והיינו רצים יחפים עם מלחציים ממתכת וקונים חצי בלוק או רבע והמוכר היה מבתק את הבלוק הגדול בסכין ענקית ושבבים היו קופצים לנו ישר לידיים ונעלמים בקול מצמוץ ופצוח עליזיים... והקרח,היה נילקח אחר כבוד בין המלחציים ,מטפטף את דרכו לארגז הקרח או לחבית עם המים והבקבוקים הצוננים... זה היה לקרח-ואילו לנפט היינו משתרכים באי-רצון מופגן לשמע צלצול הפעמון הגדול..הריח היה כבד מנשוא והדלי עם הנוזל השחור היה עושה דרכו הביתה..
הצצתי ונפגעתי...סגול

magy

New member
סיגלית........

היתה לי פעם חברה בשם סיגלית. הי סגולה.......כהה איך שר אריק איינשטיין? "שחורה שלי, יפה שלי........".........וגומר.... הדבר היחיד שהיה סגול באייקונים, היה תמנון או

."יש לי גלידה...הכי טובה"

שיחת איי סי קיו, שניהלתי לפני זמן מה, עם עמיתה לפורום אחר, נפתחה על ידי במילה, "קוקו". להפתעתי, החזירה לי, בתשובה, את שיר הילדים הידוע. מסתבר, כך סיפרה לי, כי סבה, שעלה לארץ בשנות השלושים, של המאה שעברה, הוא מחבר השיר והמנגינה. היה נוהג להסתובב ברחובות תל-אביב הקטנה, עם עגלה ושני כדים. במקומות ריכוז של ילדים. כך, מפתה אותם לקנות את תוצרתו. לימים, כך סיפרה, הציע לו ויטמן הזקן, שותפות, בתמורה לידע שלו, בייצור הגלידה. אך הוא סירב. אני מניח, שתולדות ייצור הגלידה בארץ, קשורים באנשים בעלי ידע, מארצות מוצאם. הגלידה הביתית שייצרו, הפכה תעשייתית. עם ההתפתחות הטכנולוגיה והתעשיה בארץ. באחת מההשתלמויות, המקצועיות שלי, בבסיס ההדרכה לרפואה צבאית. הדריכה אותי, חיילת צעירה בשם , עפרה שטראוס. מעצמת הגלידה של היום. בזכות, מחלבה קטנה, שהוקמה בנהריה.

Michelle1

New member
"אסקימו"

ז מ שקראו לארטיקים הראשונים. והיה ציור של ילד אסקימואי מלקק. ובצוואר הבקבוק של בקבוקי החלב, היה צף ועולה מן פקק שומני וזהיה הדבר הכ טעים בעולם. אחותי ואני היינו עושות תורות מי תלקק את הנפלא הזה. לימים הבנתי שזו שמנת מתוקה מרוכזת במיטבה. ועד היום אני אוהבת ללקק.

לא אומרים איכסה על אוכל, נכון?

איך שנאתי את הפקק הקרמי הזה של בקבוק החלב! כמו את הקרומים שצפו לי בקקאו. כמו בננה בשלה מדי עם כתמים זהובים-שחורים כמו טבעות שומן במרק עוף מכובס כמו קציצות של דג מול כמה צלחות ישבתי בימי חיי מחכה שהאוכל יעלם בדרך פלא ולא דרך הלשון והחיך שלי. את מלקקת עכשיו מפה או משם כבר?

שקדי

New member
כנראה ש..................

כמו ששנו חזלזלינו............ לקק מזה......וגם מזה לשונך אל תנח.........

טיאה

New member
מה עם סנקור?

קסטה וניל שוקולד, בין שני ביסקוויטים חומים.

אשור

New member
ובעניין הגלידה אני שוב חוזר ליפו!

בשנת 1963 בערב יום כיפור פתח שלמה פרץ, ההוא מגלדית המסטיק הטובה ביותר בארץ, את חנות הגלידה והחל מנגן בגיטרה האיטלקית שלו שירים של זמר אלמוני בשם קליף ריצרד!

אשור- אתה מתכוון לגלידת "קוזו"

בשד´ ירושלים ביפו ? גם לטעמי זוהי גלידת המסטיק הטובה בארץ. ואולי הגלידה הטובה שטעמתי מימי... אני חובבת גלידות מושבעת, אכלתי גלידות בכל מיני צבעים, סוגים וטעימים, ואת הגלידה הטעימה ביותר בחיי אכלתי בדוכן קטן בצ´אנג-מאי בצפון תאילנד. גלידת קוקוס עדינה ונימוחה שאת טעמה לא אשכח לעולם. פורים בפתח, ואנחנו בעינייני אוזני המן,,, לא מבינה למה צריך לקלקל את הטעם המנצח של מילוי הפרג.. מילא, מילוי של ריבה, אגוזים או שקדים אבל, ראיתי שמוכרים אוזני המן במילוי ריבת חלב... הגזימו! מה הקשר?

למעלה