אוכל

שרוֹן

New member
מאאאאאאוד מוזר.

אבל הם לא מציינים במפורש שזה מכל דבש, אלא שזה משהו שנפוץ לשייך לדבש. עידו אכל דבש לפני גיל שנה בוודאות (מתוך הבורות המשחררת
). במשפחה אצלינו היו מערבבים דבש עם החלב שנתנו לתינוקות, שיהיה כוח. כולנו בחיים. זה לא יכול להיות בכל דבש או לקרות לכל תינוק.

דסי אשר

New member
חבר,כוורן,מייצר דבש - אמר לי שהדבש

שלו נבדק ונקי מבוטוליזם. ברור שמעי שעוסק בנושא יודע על מה מדבר... אחרי שנודע לי מההורים נושא איסור מתן דבש , לפני גיל שנה (אולי גיל 3?), הפסקתי לתת להם דבש דבורים, הם מקבלים סילאן..מספיק טעים. הילדים שכן קיבלו, במשך שלוש שנים, כמו הבן שלך שרון- לא נפגעו. דסי

צימעס

New member
../images/Emo163.gif תראי איך הראש שלי עובד:

אני זכרתי שהענין עם בוטוליזם מדבש מאוד מאוד נדיר. שלילוב כתבה שלדעתה זה מכל דבש (כלומר - ממש ממש לא נדיר). היה כתוב שם שדרך ההדבקה הנפוצה באדם היא מדבש. הסקתי שזה הרבה פחות נדיר ממה שחשבתי, ואני צריכה לעדכן את דעותי. מכאן: שלילוב צודקת

שרוֹן

New member
זה שזה יותר דרך הדבש

לא אומר שזה מכל הדבש, ואפילו לא מרובו. ואולי לא מקצתו. זה יכול להגיד נאמר, שחמשת המקרים שהגיעו לבית החולים היו מדבש (או שחשבו שזה מדבש), ומקרה נוסף היה מקופסת שימורים. מעניין אותי לדעת אם אפשר להשיג בשוק דבש נקי. כזה שבדקו אותו. מתי ואיך זה מתיישב בדבש? אולי הדבש משמר את החיידק בגלל המתיקות?

שרוֹן

New member
אוי, סליחה,

ואני עם המוח המסטול שלי, הבנתי שכך את מסבירה למה שלילוב צודקת. חומרי ניקוי you know , מה שכן, הבית שטוף.

Shellylove

New member
מה שהתכוונתי

שהסכנה הפוטנציאלית קיימת בכל דבש ולכן כדאי להימנע. אין זה אומרה שמי שאכל לפני הגיל "המותר" בהכרח חלה. ההמלצה היא להימנע כדי לא להסתכן.

שרוֹן

New member
כן, ובאמת אף אחד עוד לא מת

ממחסור בדבש. עכשיו כשקראתי, זה באמת נשמע מפחיד. אבל כמו שהצליחו לפסטר את החלב, ולהעביר את הביצים בדיקות של סלמונלה, ולשמר מוצרי מזון בטוחים לתינוקות, אני בטוחה שאפשר לעשות את זה גם עם דבש. איך זה מתיישב עם הבריאות שמייחסים למזון מלכות? האם זה אומר שגם לנשים בהריון אסור לאכול דבש?

צימעס

New member
בהריון מותר

לא קראת הכל, אה? החידק מזיק אם הוא מגיע למערכת עיכול (של תינוק), בה הפלורה עוד לא מפותחת, ומאפשרת לו להתישב בקיבה.

יש ביצים או אין?

להגיד לך את האמת, שתי הילדות שלי טעמו וטועמות גלידה... הגדולה אוכלת בשמחה, הקטנה מקבלת טעימות כאוות נפשה. אני כמוך בקטע הזה...

שרוֹן

New member
בסורבה עקרונית אין בכלל

ביצים או שמנת. הוא מבוסס על פרי, מים וסוכר. החיידק שבדבש הוא בוטולניום? יענו לוחמה ביולוגית לשמה... הוא נמצא תמיד בדבש, הוא נמצא בדבש לא טוב? עידו קיבל טעימות קטנות של דבש לפני גיל שנה (מה שתארתי קודם, לוקחים על קצה האצבע ושמים לו על הלשון). זה היסטריה או שזה אמיתי?

לגבי הבוטוליניום

אני לא יודעת אם זה קיים בכל הדבשים או רק במקרים מסויימים, אבל זו בהחלט סכנה. עד כדי כך, שבארה"ב (בה אני מתגוררת) הגדילו לעשות ושינו את ההמלצה לא לתת דבש עד גיל שנתיים, ולא שנה. אם הוא כבר קיבל דבש ולא קרה שומדבר, אין לך מה לדאוג. זה לא משהו שדוגר בגוף... כמו שאמרתי, דבש זה הדבר היחיד שאני ממש נמנעת מלתת.

שמחת הבורוּת המשחררת ../images/Emo6.gif

לא ידעתי שמשהו לא בסדר בגלידה - אצלי הם טעמו גלידה מגיל מאוד מאוד קטן, ליקלוקים מהארטיק או הגלידה של אמא. עכשיו, כש"סגרתי ת'בסתה" אתן מספרות לי ?

שרוֹן

New member
אוי שלא תדעי מה עשתה החמות

בשם הבורות המשחררת. נתנה ליונק קולה, ביצים, נקניקים. בריאות ואושר. שלא נדע.

למעלה