אוכל

אוכל

בני בן חצי שנה והתחלתי לתת לו ירקות כפי שאמרו לי לעשות אך הוא מסרב לאכול ומסובב את האש לצד השני כל פעם שאני מראה לו את הכפית ניסיתי שילובים שונים יחד ולחוד אך כלום מה לעשות

להניח לו עם הירקות.

בטח לא להכריח, ולא לדחוף בכח. נסו אולי פירות - הרבה ילדים מעדיפים אותם בהתחלה. ואם כלום לא עובד - עזבו אותו ונסו שוב בעוד שבועיים שלושה. יש ילדים שפשוט לא מוכנים למוצקים בגיל הזה.

kokopeli1

New member
אפשר גם אחרת

במקום ירקות/פירות מרוסקים, אפשר לתת לו ביד ירק מבושל שלם (גזר, קישוא, תפוח אדמה...) או פרי רך שלם (בננה, אגס, אבוקדו...). *** שלם פירושו - חתיכה צרה וארוכה שהוא יכול להחזיק בידו הקטנה. והכי חשוב - לא ללחוץ עליו, כי זה יוצר התניות שליליות ביחס לאוכל. בהצלחה.

מכון מאוד - אבל חשוב להשגיח

יש גם עוד דרך - אני כמעט לא נתתי מרוסקים כי זה הגעיל אותי. נתתי חתיכות קטנות קטנות שאפשר להאכיל ולאכול עם הידיים. ועניין ההגשה - נניח, פרצוף שאוכלים ממנו את העיניים, האף ועולי וכולי.

לאה_מ

New member
מסכימה עם העצות הנבונות שקיבלת

ורציתי רק להדגיש - נכון שמשרד הבריאות ממליץ להתחיל להוסיף מוצקים בגיל חצי שנה, אבל הגיל המתאים הוא מאד עניין של מוכנות אישית של התינוק. יש תינוקות שכבר בגיל 5 חודשים מגלים עניין רב באוכל של הוריהם ומבוגרים מסביב, ויש תינוקות שבגיל עשרה חודשים עדיין לא אוכלים מנה שלמה של מזון מוצק. הכלל בעניין הזה הוא הרבה סבלנות.

ישנם כמה סימנים שמצביעים על

בשלות לטעימת מוצקים: התעניינות בצלחת של אמא; שליטה טובה יותר בשריר הלשון; חיקוי של תנועות הפה באכילה אצל מבוגר וכו'. מאד ממליצה לך לא לערבב בהתחלה. כל ירק/פרי בנפרד, לכמה ימים (טוב גם כדי לבדוק אם יש אלרגיה וגם כדי להכיר את הטעמים השונים). בירקות את יכולה לנסות גם בטטה, שהיא מתוקה. בכל מקרה, בהתחלה זה רק טעימות ולא יותר. וכמובן - לעשות את זה בכיף שלך, שיעבור גם אליו, אחרת זה אכן עלול ליצור אנטי מובנה לנושא.

שרוֹן

New member
לא בטוחה שכולם יסכימו איתי

אבל אני אוסיף למה שכתבת בעניין העדפות. לכל ילד יש העדפה משלו לטעמים. אצל עידו זה אוכל פיקנטי. בגיל שבעה חודשים הוא לא רצה את העיסה של הבטטה והדלעת שהכנתי, והצביע לצלחת שלי ששם היתה שקשוקה עם פלפל צ'ומה (חריף). שמתי לו טיפה זערורית מהחריף (מכיל שום כתוש ופלפל חריף), והוא זלל הכל. זה ילד שאכל בכפית סלט חצילים רומני עם בצל ושום בגיל שנה. עניין של העדפות אישיות. אולי בגלל זה ההנקה נגמרה כל כך מהר... אז הייתי באמת מנסה אחד אחד, אבל טווח של טעמים, כולל המלוח והחמוץ. דבר שהשוויגר התחילה ואנחנו ראינו כי טוב, זה לתת על הלשון טעימות קטנטנות מטווח גדול יחסית, אפילו דברים שנחשבים אלרגניים (את זה לא שמעת ממני
) -כי אין בעיות במשפחה , מכל מה שאוכלים הגדולים בשולחן. גלידת מנגו קרה, רוטב סלט, רוטב צלי חמים. כמובן רק אם התינוק מגלה עניין. על הפרצוף שלו אפשר בקלות לראות איך הלך. עידו אוכל הכל (חוץ מפלפלים
), ומעדיף אוכל על מתוקים. אבל כנראה שזה יותר קשור לאיך שהוא נולד, ולא בהכרח לתהליך ההתנסות ההדרגתי הזה.

אלדורית

New member
הכל טוב, אבל גלידה ודבש לא לפני שנה

ולא בגלל אלרגיות אלא בגלל חיידקים שעלולים להיות קטלניים בגיל צעיר יותר.

את צודקת בהחלט.

אני ממש לא חיה בפחד מחנק ואלרגיות (כמו חברות רבות שלי, שעוד טוחנות אוכל בגיל שנה וחצי ולא נותנות לילד חלב עד הצבא) והילדות שלי מגיל מאד צעיר מקבלות הכל לאכול. אבל יש דבר אחד ויחיד שאני מקפידה עליו, והוא דבש. על גלידה לא חשבתי - את יכולה להסביר את עניין החיידקים בגלידה?

אלדורית

New member
אותם חיידקים שבדבש--בגלידה יש

חשש בגלל שיש בה ביצים לא מבושלות (לא זוכרת איזה חיידקים בדיוק)

דסי אשר

New member
לגבי ביצים- אם איני טועה,מתייחסים

לסלמונלה, אבל גם מתייחסים לנושא האלרגיה של אחד ממרכיבי הביצה. ביצים המשווקות בארץ, בצורה מסודרת (ולא מיובאות מהשטחים), עוברות את הבדיקה לסלמונלה. לגבי הדבש, מדובר בחיידק אחר - אלים הרבה יותר, איני זוכרת את שמו. דסי

בביצים - מדובר על אלרגיה לחלק של

החלבון, ואגב מומלץ לבדוק אם יש רגישות כזו קצת לפני גיל שנה (שבו מקובל לתת את חיסון ה-MMR). לגבי דבש - החיידק הוא בוטוליזם. הטענה היא שהמערכת של הקטנים (מתחת לגיל שנה) הרבה פחות עמידה מול החיידק הזה לעומת גדולים יותר ומבוגרים, שמתמודדים איתו בקלות.

דסי אשר

New member
אז את ממדעי הטבע... ידעתי שזה הוא

אבל לא הייתי בטוחה. ידעתי שמומחית יותר ממני תשלים אותי. זה אותו חיידק שעלול להתפתח בקופסאות שימורים. המיוחד בו- חי ללא חמצן (אנאארובי)... דסי

../images/Emo6.gif כמעט שהייתי כותבת שחשפת

אותי, אלמלא הייתי רחוקה ממדעי הטבע כרחוק מזרח ממערב...

שרוֹן

New member
בוטוליזם?

אני מכירה בוטולניום בהקשר של לוחמה ביולוגית. הוא נמצא בכל דבש? אם לא, מה הקריטריון לדבש "נקי"?

צימעס

New member
אני חשבתי שזה רק לפעמים (מין רולטה)

> הולכת לחפש מה רקאמא כתבה על זה <

למעלה