אוכל

big lul

New member
אני כבר מתבלת לה מגיל 7 חודשים

אחרי שראיתי שאת המרק הטפל היא לא מוכנה ואת המתובל היא טורפת (ממש שביתה), אז החלטתי לא להתמהמה. כמובן שאני לא שמה לה אבקת מרק, אבל מלח, פלפל, כמון, כורכום, פפריקה מתוקה, פטרוזילה, כוסברה, סלרי, זעתר, בזיליקום ועוד. השבוע עשיתי חומוס ברוטב עגבניות עם צי'לי
וזה יצא קצת חריף אז התלבטתי. הבאתי לה את זה עםפתיתים לבית תינוקות ואח"כ המטפלת אמרה שהיא זללה את זה כאילו אין מחר. כבר אמרתי שזו לא הבת שלי?

big lul

New member
בדיוק התלבטתי אתמול בעניין

הכנתי חומוס לבד בבית (אלוהים מה שהאימהות עושה לי, מי היה מאמין שאני אכין לבד כ"כ הרבה דברים בבית) נתתי לדובונות לתאום והיא התלהבה. נתתי לה רק קצת כי לא ידעתי כמה אפשר לתת מזה. את אומרת שאת נותנת את זה כארוחה?

מיקה 77

New member
איך את מכינה חומוס?

עד כמה שידוע לי צריך לבשל אותו עם סודה לשתיה ע"מ לרכך (מה שלא נשמע לי מי יודע מה בריא...) קיצר - מתכון בבקשה.

s u n s o o n

New member
הקטנה שלי בת 7 ח

מצב דומה רק המבחר שהיא עשתה שונה - בננה ובטטה וקצת מי דגנים או מי שקדים ותמרים, הכמויות מאוד קטנות אולי כף וזהו ואוהבת לנגוס ולמצוץ לחם ופרוסות פלפל/גזר שום מחיות שום ירקות לא איפשרתי לה לקחת לפה אוכל שלנו ו"לבדוק" מאז שביקשה (בגיל כ3 ח) אבל לא דאגתי לאוכל "רק שלה" "מוצקים" וכו', נראה לי טבעי שילד פשוט יצטרף לסעודה המשפחתית כשגדל ורוצה בכך אני לא נותנת לה אוכל כל יום יוצא ימים של רק הנקה ויש ימים שאיזה פעם - פעמיים ביום היא טועמת משהו אמת שאני בכלל לא דואגת, מניסיון אני יודעת שיגיע זמן ותאכל הכל, ולא חשוב אם זה יקרה בגיל 4 ח או שנתיים (אם הילד נראה טוב ובריא)

רחל צ

New member
מה זה מיי שקדים/תמרים?

לבשל שקדים/תמרים ולתת לו את המים? נשמע יאמי (אח"כ נעשה עוגה מהמבושל...) והוא בהחלט נראה טוב
(חחח התגובה הנפוצה לגביו היא שהוא נראה כמו תינוק פרסומת של "גרבר" ...)

noa3470

New member
סלחי לי ../images/Emo2.gif

הוא לוקח את התינוק של גרבר עם יד קשורה מאחורי הגב על רגל אחת ובעיניים עצומות... הצתינוק של גרבר היה מת להיות כזה.

התינוק של גרבר זו תינוקת

ולפני כמה זמן היה כתוב בעיתון שהיום היא כבר סבתא בת 80 או מאה (לא זוכרת בדיוק)

רחל צ

New member
סלחי לי גם בחזרה

אבל מה זה הקשירות האלו???
ומי זה גרבר והאם הוא בפורום שלנו בכלל...???
וברוווווררררררררררררררר!!!!!!!!!!!!!!!!

noa3470

New member
קשירות זה מה שצריך לעשות לשכן שלא ישן אצלך

זה שאם אבוא לבקר, אני אלמד אותו מה זה להרגע מהקטע של "בא לשכונה בחור חדש".. עדיין עושה צרות ההוא??? וגרבר? איך אומרים .. "אני? אני מסיפור אחר" אילי יודע שאת משווה אותו לגרבר?

רחל צ

New member
אני?

אני רק מחייכת ואומרת תודה כי הם מתכוונים לטוב ולי אין עניין באוכל מצינצנות...

רחל צ

New member
ועוד אחת...

הפעם האגס ועונשו... הוא פשוט חוקר האם כח הכבידה עובד גם בגובה הכסא בארקפה בקריית עתידים...

noa3470

New member
ולשאלתך....לגבי מי שקדים

הנה מתכון שהורדתי... אבל אנלא זוכרת למי הקרדיט.. אז סליחה...

s u n s o o n

New member
עונה על מי שקדים

נועה ענתה נכון ועדיף כך אבל הנה מתכון מהיר לעצלנים: משרים תמרים במים מורתחים, עדיף בטמפ החדר לאחר כשעתיים המים נהיים חומים (ומתוקים), מעבירים לבקבוק ומוסיפים קצת שקדיה (טחינת שקדים קנויה) ומנערים (בשביל זה הבקבוק, אמלי היא שותה מהכוסית)

s u n s o o n

New member
וגם אפשר לתת בנפרד

רק מי תמרים (מים שהושרו בהם תמרים, בד''כ אני משתמשת בחלאווי אורגני) או מי שקדים (מים עם טיפה שקדיה או שקדים מעורבלים ומסוננים)

פרלמנים

New member
רחל, איזה תמונות../images/Emo99.gif../images/Emo57.gif

אין לי הרבה תובנות בעניין האוכל, בגיל הזה גם לנו היה קשה למצוא דברים שדניאל יאכל בכיף. אני התמדתי, בעיקר מגיל 9 חודשים, לתת כל מיני חתיכות של דברים על המגש של הכסאוכל-חתיכות ניתנות לאחיזה של פירות/ירקות/פתיבר/לחם/קרקר/לביבות ובסוף-משהו נכנס לבטן ואת מגלה מה הוא אוהב יותר, ומה פחות. ואכן, הטעם של הבנדיטים האלה משתנה לעתים כל כך תכופות שצריך להמשיך ולנסות
ניסית את "טעמים ראשונים"?
אבל התמונות...איזה אוצר
הוא ממש יפיוף חתיך
...היה שווה להציץ כאן הערב ג'סיקה

למעלה