אוכל שמן ואגרסיביות

אוכל שמן ואגרסיביות

בורקס, ופלות, חמאת בוטנים, מזון מעובד קפוא, מרגרינה לסוגיה השונים, עוגיות פריכות.
מי לא חוטא בקניית אוכל קפוא כדי שיהיה בבית כשמאד ממהרים.
מי לא קונה עוגיות פריכות בסופרמרקט, פשוטות כאלה שמזכירות טעם של ילדות.
מי לא אוהב וופלות וקונה מדי פעם חבילת וופלות שיהיה בבית על כל מקרה.
כל המאכלים המוזכרים ברשימה עשירים בשומן טראנס.
שומן צמחי מוקשה שהגוף לא מצליח לסלק אותו, שוקע בעורקים ומהווה מרכיב בסתימות עורקים.
אז מהיום מתווסף מחקר חדש לכל מה שידוע עד היום.
מהיום לרשימת הלאווים של האוכל הזה, מתווסף מחקר חדש ששומן טראנס קשור לעליה בהתנהגויות אגרסיביות.
מי רוצה לחשוף, את הילדים שלו לחומר הזה?
עוד 10 חודשים יכנס חוק סימון מוצרים המכילים מעל 2% שומן טראנס.

האם השתנתה ההתייחסות שלכם למאכלים הרשומים?
האם אתם צרכנים כבדים/קלים/מזדמנים של בורקס, וופלות, מזון מעובד, עוגיות פריכות?
אני לא מכניסה אותם הביתה ואתם?
 

snowmusic

New member
בורקס ופלות זה לא מפליא אבל חמאת בוטנים מכילה

המון שומן מעצמה, למה צריך להוסיף לה שומן טרנס?
בעיני יש קשר רב בין תזונה לבין גוף האדם אבל חסרים מחקרים רציניים בעניין.
אני גם לא תמיד סומכת על עושה המחקר מעצם מקורות המימון שלו.

לדעתי יש קשר בין עצבנות יתר, עוררות של הפרעות קשב, היפר אקטיביות לתזונה.
גם ההפך הוא הנכון, אנשים שאוכלים מאוזן, בריא וכמה שפחות מוצרים מעובדים הם יותר רגועים בסה"כ.
שוב, חסרים מחקרים רציניים בעניין....

כבר היום יצרנים מציינים על כל מיני מוצרים " ללא שומן טרנס" או "פחות מאחוז אחד שומן טרנס" כדי למשוך לקוחות מודעים כמונו.
אין ספק שיש לעגן זאת בחוק כך שתהיה שקיפות בעניין ואנשים ידעו מה יש במוצר ויחליטו אם לקנות או לא.
אם ירידה בשומן הטרנס תעלה את כמות החומרים משמרים האחרים גם זאת תהיה צרה צרורה.
בקיצור - לנסות לאכול כמה שפחות אוכל קנוי מעובד ולהכין בבית כמה שאפשר.

באשר למתרחש בביתי:
בורקסים,ג'חנון ודברים שמכילים המון שומנים (לא משנה מוקשים או לא) גורמים לי לצרבת קשה ולכן אני לא קונה.
ופלים ועוגיות פריכות אני קונה מידי מדי פעם, אבל אנחנו משתדלים לקנות ממש מעט מהדברים האלה ורק כשממש בא למישהו מאיתנו (גם זה קורה וזה בסדר) או שיש אורחים.
אני כמעט ולא אופה עוגיות בבית אלא קישים פשטידות וכו'. במאפים שלי אין מרגרינות אלא חמאה או שמן.

אני רוצה להגיד שבאופן אישי, כאשר אינני אוכלת אוכל מזין וטוב (ירקות, פירות, גבינות, דגנים וכו') הגוף שלי מרגיש ממש רע ואני עצבנית.
אם אכלתי כל זאת ועל זה הוספתי איזה ממתק לא ממש בריא אז הכל בסדר, אם הממתקים החליפו את המזון המזין אז אני מרגישה רעבה כל הזמן ללא קשר לערך הקלורי שאכלתי.
 
יצרנים שמסמנים הם בד"כ

כאלה שמיצאים לארצות שבהם הסימון נדרש.
שוווה לשים לב כי לפעמים עוקפים את כתיבת שומן טרנס שאותו הציבור מכיר בכתיבה של שומנים מוקשים.
סנו, אין קשר בין שומן טרנס לחומרים משמרים כלומר אחד לא במקום השני.
שומן טרנס אין לו קשר לאפקט שימור של המזון ולכן החסרתו מהמזון לא תגרום לעליה של חומרי שימור.
כל מחקר, אפשר ל"חשוד" בו שהוא מחקר ממומן ולמען האמת כל המחקרים ממומנים.
השאלה ע"י מי, השאלה מה היושרה של מזמין המחקר ושל החוקר.
שאלה נוספת היא דרך הצגת התוצאות. כל תוצאה אפשר להציג באלף ואחת דרכים.
הצרכן הנבון יכול לבחור מה לעשות עם המידע.
למה לתת את הדעת ומה לא מתאים לו.
ברור שמזון איכותי טוב לגוף.
ברור ששומן טראנס מזיק לגוף.
כל השאר............לגבי הממתקים שכתבת שהם גורמים לך להרגיש רעב....יש לזה הסבר פשוט במנגנון הפרשת האינסולין וריכוז הסוכר בדם.
 

snowmusic

New member
לא ידעתי - תודה

תמיד חשבתי שהשומנים נועדו לגרום למוצר חיי מדף ארוכים יותר ואם הם לא יהיו אז יהיו חומרים משמרים.
אני מקווה שלא ינסו לתמרן אותנו עם דרך הצגת המידע ואני מקווה תמיד להבין טוב יותר את הכתוב.
בכל אופן תמיד טוב מזון איכותי ותמיד טוב להכין דברים ממוצרים גולמיים שאני קניתי ולא אוכל מעובד.
בשנה האחרונה התחלתי אפילו לעשות פיצה לבד וזה הרבה יותר טעים לכולם.
לגבי מה שכתבת על מנגנון האינסולין - אני בטוחה שיש כאן הרבה מעבר לתחושה הנפשית שלי שאני אוכלת בריא. אני חושבת שהגוף מפנים (אין לי מילה אחרת) מאכלים שגורמים לו להרגיש טוב.
מעין התניה של הגוף לתחושה שנגרמת בעקבות אוכל מסויים ולכן זה במשך הזמן מוטמע בהרגלי האכילה.
 


 
אני הייתי קונה הרבה דברים של חמם והגש

אבל כעת מעדיפה להכין לבד
קונה חזה עוף ומטגנת שניצלים ומקפיאה
מכינה להם שניצל דג מדג סול או פילה כלשהו
ציפס - חותכת לבד ואופה בתנור
הרבה פעמים את שניצל העוף או שניצל הדג אני אופה ולא מטגנת
מטבוחה - עושה לבד
טחינה עושה לבד
חומוס לפעמים קונה הרבה פעמים עושה לבד
חמוצים - עושה לבד
 
כבוד לתהליך שעשית בבית

מאד מעריכה את השינוי שהתלווה להשלת עשרות הק"ג.
אצלך זה לעשות ולהשאר.
מאד מעריכה אותך
 

פרומית1

New member
משתדלת כמה שפחות מוצרים עם שומן טראנס

בצקים ומוצריהם לא קונה,וופלים לא קונה,לילדים מעדיפה שיהיה בייגלה או קרקרים בלבד
עוגיות-מכינה לבד ,לצערי זה עם מרגרינה אבל לפחות עם קמח מלא

מוצרים קפואים להכנה במיקרו,כמעט לא נכנסים לבייתי
 
מעולה, שימי לב להרכב התזונתי

הרשום על הקרקרים.
הם נראים מאד תמימים ומכילים בד"כ כמויות גבוהות של שומן טראנס ונתרן.
 
בהחלט, לפני שנים


לא רק שלא קונה, גם לא אוכלת בחוץ את הבורקסים, ופלים ומרגרינה.
פעם בשבוע "חוטאת" עם עוגיות והתעשייתי היחיד שאני קונה הוא שניצל תירס לייט, וגם מזה מתכוונת לרדת...
 
ורדה


לפני כמעט שנתיים החלטתי להמשיך ולהעצים את התהליך לטובת בריאותי.
ירדתי 23 ק"ג עליהם אני שומרת בקפידה


ועוד צעד שנעשה, אני קואוצ'רית לתזונה מבריאה
 

ady18

Well-known member
ממש מעט וכמעט לא

אין עוגיות קניות רק מוכן
ופלים שבא אבל ממש פעם ב ובעיקר פסח
סלטים מכינה מוכן
ויש מללפונים חמוצים לקנות בריא ירקנים ודברים דומים אז קונה שם
בורקסים ביתי בלבד מלווח יש פעם ב הפחתנו את הגחנון וכמעט כבר מכבב פחות בשבתות
ובלחם עשינו מהפך רק לקמח מלא\לחם דגנים פיתות מקמח מלא.
 
חמאה היא שומן רווי מההתחלה

שומן רווי הוא שומן במצב צבירה מוצק בטמפרטורת החדר.
שומן מוקשה לעומת זה הוא שמן רגיל שממנו עושים את השומן המוקשה המוכר לנו אח"כ כמרגרינה ודומיה.
כדי להקשות את השמן מעבירים אותו תהליך תעשייתי והתוצר בסוף התהליך הוא מוצק בטמפרטורת החדר.
הבעיה שהוא לא דומה לשומן רווי מבחינה מולקולרית כלומר לא דומה לחמאה אלא יצור כלאיים שבתהליכים שונים בגוף הוא מאד בעייתי.
לשאלתך: חמאה מומסת או אפויה לא משנה את המבנה שלה בעקבות החימום או ההמסה. מכיוון שכך, היא נשארת בהגדרה של שומן רווי ולא עוברת קטגוריה לשומן מוקשה המיוצר בדרך תעשייתית.
 
ידע זה כוח

את לא יודעת כמה כוח יש בידע.
לדוגמה, בורקס מכיל 500 קלוריות, כחצי ממשקלו שומן ובתעשיה השומן הוא מרגרינה המכילה שומן טראנס.
אדם שרוצה לשמור על הבריאות ועל המשקל בהתאמה ואוכל מדי פעם בורקס שכזה או רק בשבת או רק ב........
אז ידע זה כוח.
אמירה שהיא הרבה מעבר למילים.
 

HH husa

New member
למה לכתוב שיש שומן טראנס בחמאת בוטנים ?

אמנם ההגיום אומר שאין סיבה שיהיה וגם לא כתוב במרכיבים שיש (החוק אומר יש לכתוב אם יש)

הנה מחקר שמצאתי שבדק מדעית אם יש.
http://www.ars.usda.gov/is/pr/2001/010612.htm

קליה היא סוג של עיבוד אז בוטנים קלויים (המרכיב של חמאת הבוטנים) אפשר לטעון שהם אוכל מעובד.

בעניין תכולת השומן הגבוהה , השומן הוא אחד המרכיבים העיקרים שבגללם בע"ח ובני אדם (עוד לפני שהתפתחו לבני אדם אפילו) החלו לאכול אגוזים מלתחילה..
 
למעלה