אוכל רחוב

sela v

New member
אוכל רחוב

מישהי שאני מכיר מגיעה לביקור בארץ ומעוניינת באוכל עממי. אוכל רחוב.
היא תהיה בת"א, ירושלים, נצרת ועכו. יש לכם המלצות?
בעבר הכרתי מסעדות בארץ, אבל אחרי שנים בלונדון מעדיף לשאול את המומחים.

מיתר44

New member
שאלה מעניינת

אני חושב על הגדרת המושג. האם כוונתה של האורחת ״אוכל שאוכלים ברחוב, אפשר תוך כדי הליכה?
אם כן, ספונטנית אני חושב על פלאפל, שווארמה, ירושלמי בפיתה, נקניקיות בלחמנייה, סביח, בורקס
וגם גלידה ואפילו שתייה כמו תמרהינדי, איירן, ומיצים סחוטים. מניח שיש עוד.
אם אני בכיוון, אני מניח שבני המקומות שהיא תבקר בהם - הם המקור להמלצות.
אתעניין לקרוא התייחסויות לשאלה.

ומה עם חיפה?

לגבי נצרת, אני לא מכירה כל כך שמות מדויקים של מוכרי אוכל ברחוב, אבל ממליצה להסתכל איפה אוכלת האוכלוסיה המקומית, ושם ללכת. אני בטוחה שיש אנשים שכותבים כאן, שיוכלו להמליץ על חומוסיה זו או אחרת...

אתה יכול להמליץ לה איפה לצעוד בנצרת. לא?

sela v

New member
לא בטוח שהיא תסתבך בחיפה

בשביל למצא פלאפל, אבל מי יודע? איפה באמת הפלאפל הכי שווה היום? בואדי? עד איזה שעה פתוח שם?

salo22

New member
סיבוב בואדי

בהחלט יעלה אוכל רחוב טוב מאוד - לא לוותר על מאמה פיתה, יש גם שווארמה אמיל בהמשך בכיכר איזור אלנבי, משם אפשר לעבור מרחק קצר מאוד לפלאפל הזקנים עמוק יותר בתוך הואדי וכמובן סיבוב בשוק הקטן אך חמוד. אפשר לנסות לאכול בתוך השוקון אצל נדימה למרות שכבר מזמן לא "מומלץ בפה מלא". יש שם מספיק חנויות מעניינות לטייל ובכלל איזור נעים. אם מזדמנים למעיין הבירה, לא הייתי מוותר גם על ביקור שם במסגרת סיור קולינארי, כמובן שגם אבו שאקר, פארג' ואבו מארון באיזור, פחות או יותר.. אין לי מושג איך כל זה ירגיש לה אחרי ביקור בירדן, אבל אלו מקומות ראויים כולם לבדיקה.. כמובן שמעין הבירה תיתן חווייה שונה מזרח אירופאית\יהודית כנראה מכל מקום שניתן יהיה לנסות בירדן, אבל לא הייתי בירדן וגם מדובר במסעדה ולא באוכל רחוב.

pix37

New member
רק הסתייגות אחת - נדימה ממש לא מומלצת

יש לה את המיקום הנהדר ואת הלוק שכולם מחפשים אבל לטעמי האוכל אצלה כבר מזמן פשוט לא טעים.

salo22

New member
כן סתם הייתי עדין

פשוט אם מחפשים "אותנטיות", אולי כדאי לעבור שם כחלק מההליכה בשוק, אבל זה בהחלט לא המקום המומלץ ביותר באיזור ולא זוכר מתי הייתי שם בפעם האחרונה, אולי 6-7-8 שנים אחורה &quot

pix37

New member
לגבי נצרת - הייתי מנסה ברח' המוסכים

הידוע בשמו הרשמי גם כרח' תאופיק זיאד ולמקומיים כרח' האצטדיון, שם מרוכז אוכל הרחוב שאוכלים התושבים (יש שם פחות תיירים).
הרח' נמצא קרוב מאוד לאזור המתויר אבל תיירים לרוב אינם נוהגים להגיע לשם.

יש שם כמה חומוסיות מוצלחות כאשר המוצלחת מתוכם לטעמי היא זו של עימאד אשר גם מגיש שווארמה נהדרת !
בתחילת הרחוב יש מאפייה ערבית (טאבון) מוצלח מאוד.
ומולו חנות של ממתקים מזרחיים.

לגבי עכו:
הכיוון הרגיל הוא השוק על כל סמטאותיו. אני הייתי מוותר על חומוס סעיד שהייפ סביבו הרבה יותר גדול מאיכות החומוס ובמקום זאת מחפש את הדגיה שסבתא הזכירה כאן אשר יכולה לסגור להם את פינת הדגים המטגנים אשר אני לא רואה מקום אחר שממלא. כחוויה הייתי מציעה לה לנסות גם מיץ קנה סוכר (לא טעים במיוחד ובטח לא שווה את הקלוריות אבל חוויה מעניינת).

אם הם עוברים דרך חיפה הייתי עושה כאן עצירה על מנת לסגור את עניין הפלאפל.

בתל אביב לא הייתי מוותר על המזנון ואחד הסביחים המצטיינים. (הייתי נמנע לחלוטין מפלאפל ושווארמה בתל אביב שרק מוציאים ברבים את דיבתה של הקולינריה המקומית).

בירושלים- סיבוב בשוק כמובן - ובמהלכו - מעורב ירושלמי (אני כבר לא מעודכן אבל סטקיית חצות נחשבת הקלאסית אבל גם בעבר היו חלופות טובות יותר - מהפורום אני זוכר שפורטונה היא כרגע החלופה המועדפת לחובבי הבשר), אם נותר להם מקום בבטן הייתי שולח אותם לעזורה בקטנה למשהו מהמבושלים ומסיים בגלידה במוסלין ובקפה בחמישה במאי. באזור הערב הייתי מפנה אותם לשער שכם - לא בגלל החידושים הקולינאריים אלא יותר בגלל האווירה.

sela v

New member
המון תודה

אני משער שאתה מתכוון לשוק מחנה יהודה בי-ם?
יש גם המלצות לארוחות עסקיות בצהריים במיוחד בת"א? שלדעתי היא בירת הקולינריה של ישראל.

sela v

New member
שכחתי להגיד

שלפני ואחרי היא תבקר בירדן. ככה שאם יש משהו יחודי לישראל, ולאו דווקא פלאפל נראה לי עדיף.

שירלי6

New member
בת"א

אוכל רחוב -
המזנון באבן גבירול
בוסי בשכונת התקווה

עיסקיות -
מסה הכי שווה.

בורקס פנסו בלוינסקי

או מאפה ליאון ברח' עולי ציון
אני אוהבת בורקס עם משקה יוגורט (איירן)

המזנון באבן גבירול