| אוכל| קיימאק

SuzieRS

New member
| אוכל| קיימאק ../images/Emo35.gif

האם מי שהוא/מי שהיא יודע/ת איפוא אפשר לקנות בארץ-באזור המרקז- קיימאק-KAYMAK ,זה יעזור לי מאוד. לנחדתי יום הולדת ב-טו' בשבט . הייתי רוצה להכין מאכלים טובים. אם יש לכם רעיונות , אשמח לקבל(-חוץ מאשורה-ashure-) תודה רבה מראש. 4u

Sarika

New member
סוזי, מזל טוב לנכדתך ../images/Emo65.gif

אני מצרפת קישור למתכונים לט"ו בשבט

Sarika

New member
פשריקההההה אופו את???

כמעט פניתי למדור לחיפוש קרובים

tsiporganeden

New member
קרידיקה שריקה גראסיאס פור אל

קודיאדו, אסטו מוי מוי אוקופאדה אסטוס דיאס, פארא פיאסטאס קה סייגה, מה איז'ה אסטה פאסאנדו קאזה, אישאללה קה אסטה קאזה לה טראיגה אל נוביו. יו א סטו בושקאנדו אוטו, אי טאמיין קון אסטה פאנג שוויי, קה אסטו אלימפיאנדו לה קאזה לו קה פארסה קה נונקה אלימפיי. אנסינה קה יה אסטו אקי, אמה נו טנגו טיימפו.

רחילו

New member
פשריקה קאזה בואנה אי אוגורלייה

אינשאללה קסאלגה נוביה דה אסטה קאזה.

מתכוני טו בשבט

תודה על המתכונים הדפסתי את כולם אבל אצלי בבית בט"ו בשבט היו אוכלים אשורה שעשוי מחיטה כמו פודינג האם יש לכן את המתכון תודה מראש

Sarika

New member
סבתא ממי, הנה...

עמוד המתכונים של הפורום בו תוכלי למצוא גם מתכונים לאשורי

רחילו

New member
תודה שריקה איזה מתכונים וואי דה מי

כל חג גרוע מקודמו (מבחינת קלוריות) ואני פפוניקה, קולאיי אי ליב'יאנו.

בנגלה

New member
קיימאק זה לא קצף?

סבא שלי נוהג לקרוא לנו (הנכדים) קיימאק.. לפי מה שזכור לי שהוא הסביר זה הקצף שיש כשמכינים קפה.. הוא טוען שזה החלק הכי טוב בקפה.. אם כי באמת אח שלי הביא מטורקיה לא מזמן משהו שנקרא קיימאק וזה אם אני לא טועה היה משהו מתוק..

גם אנחנו קוראים לקצץ שעל הקפה

השחור קיימאק, אבל לטורקים יש מן חמאה\שמנת מוקצפת בצבע לבן נורא נורא טעים ומוסף לקפה וגם לכל הבקלאב'ות ושאר המאפים המתוקים - בעיקר בחורף...ואני מתה על זה.. כל מי שנוסע לאיסטנבול אל לאנטליה- יודע שהוא צריך לחזור עם קופסה קטנה בשבילי...אסטו סון לאס 'וזאס קה אגרנדן אל קולו...(
(המשפט האחרון לא מיועד לך בנגליקו - אבל המבין יבין (
) יש לי חברה עירקית שאחותה עושה קיימאק משמנת מתוקה.. זה לא אותו דבר כמו בטורקיה - אבל גם כן טעים מאוד.

בנגלה

New member
אממ.. טוב.. כהרגלי...

אני מנסה להבין במיוחד את הדברים שלא מיועדים לי!! קולו זה קולו כמובן!!! אגרנדן- אולי בא מגרנדה- גדול?? מה זה וזאס?? בהתחלה חשבתי ויאז'אס... ואז אם אני לא טועה זה זקנים.. אבל.. זה כנראה לא...

בנגליקו טעיתי צ.ל קוזאס ולא וזאס

והתרגום הוא שהקיימאק הוא מסוג הדברים שמגדילים את הישבן (

may55

New member
קיימאק-KAYMAK ביום שישי אני אבדוק

בשוק לווינסקי אמי מבקשת מתכון עם קיימאק

tsiporganeden

New member
סוזי קרידה, קאימאק זה השמנת של החלב

וניתן להגיע לתוצאה דומה עם שמנת וחמאה, שהרי הקאימאק זה הקרום שנוצר בחלב אחרי שמרתיחים אותו, בארץ קשה מאוד למצוא קאימאק, אז אם את מתעקשת, שמנת מתוקה אחת+100 גרם חמאה להמיס והנה הקאימאק. לגבי מתכונים, ראיתי ששריקה נתנה לך המון מתכונים, אגב חלבה דה נוביה את יודעת לעשות? זהו ממתק אדיר בטעמו, ואבי ז"ל היה עושה אותו בט"ו בשבט, כמובן שהיה גם טריגו, והיו גם הפרוטאס, ועוד אני זוכרת שאבי היה נוהג לקחת גזר ולעשות ממנה נעל, או קבקב, או סנדל, או סלסלה, ככה למען הילדים, לתת לנו תשומי. אם תרצי את החלבה דה נוביה אתן לך את המתכון.

SuzieRS

New member
../images/Emo140.gifTsiporganreden ../images/Emo39.gif

משום מה לא ראיתי את הודעתך,סליחה.האמת היא שימי שישי ושבתות לא יוצא לי לשבת ליד המחשב. בקשר ל-קיימאק- אמרו לי שיש ברמלה.אם אשיג את הכתובת אמסור לכן/לכם כאן.תודה על הרעיון של עירבוב שמנת עם חמאה. לא שמעתי על "חלבה דה נוביה" מבית הורי בחו"ל לא זוכרת כלום הקשור בטו' בשבט. אני זוכרת "שרופה בלאנקו";אך לפי זיכרוני זה שייח לפורים. אשמח מאוד לדעת מה זה "חלבה דה נוביה" אודה לך על המתכון.

למעלה