אוכל קדימה אוכל

נומלה

New member
אוכל קדימה אוכל

עזרת הציבור נדרשת. הצעיר הידוע כילק יוצא לטיול שנתי. ביום הראשון ארוחת בוקר וצהריים באחריות אישית. אני מחפשת אוכל שישביע ילק רעב וניתן לאריזה. עצות יתקבלו בברכה (רבה!). עד כה מה שמצאתי היו עצות לבנות וזה נראה כמו משהו שיכנס לו בין השיניים ולא נדע כי בא.

adif11

New member
בהתחשב בכך שאנחנו בתחילת החורף

הייתי אורזת לו לצהריים פיתה עם שניצל גדול. לבוקר סנדוויצ'ים כמו לבית ספר. בא בחשבון ?

אימם

New member
באגט/פיתה

קונה טרי בערב שלפני. פורסת באגט גדול ל-3 (או 3 פיתות):
אחד עם חביתה, גבינה, עגבניה וזיתים
שני עם סלט טונה (עם מיונז מלפפון חמוץ ולימון)
שלישי עם פסטרמה, חומוס ועגבניה
ולקינוח תפוח + קלמנטינה

נומלה

New member
ילק זה אחד מגלגולי הארבה

השלב שבו הוא נוחת על שדות ומכלה אותם כהרף עין.

חני בו

New member
מספיקות לילדונת שלי 2 פיתות

לא עצה טובה, נכון?
איזה מזל שנופל עליהם מז"א טוב ברביעי-חמישי. כמה מעצבן שבראשון יש להם מבחן בהסטוריה לא? איפה ההתחשבות איפה?
&nbsp

לאונידס

Active member
שתי אופציות, העצמאית וכריכים

כריך גדול למתבגר יכול להתחיל בחצי או שליש כיכר לחם אחיד פתוח באמצע ואז לפי הסגנון של הארוחה (בוקר או צהרים) מכינים כריך שקצת דומה לסנדביץ טוניסאי.
יכול להיות מטבוחה, עליה ערימה של פסטרמה , מלפפונים חמוצים ושאר תוספות.
אפשר אופציה חלבית של גבינות, בולגרית צהובה וכו׳ עם ערימת ירקות.
אפשר סנדביץ עם חרדל ערימת שניצלים....
וגם ממש כריך תוניסאי, ביצה טונה וכל השאר.
&nbsp
באופציה היותר עצמאית אפשר להכין חמגשית (יש בחנויות של כלים חד פעמיים) עם תוכן דומה.
ביצים, שניצלים, אורז.
תוספת אני בדרך כלל נותן קופסת שימורים מהסוג שלא דורש פותחן. הקופסה יכולה להיות עלי גפן ממולאים באורז, תירס או כל דבר אחר שהמתבגר אוהב.
ירקות אני בדרך כלל אורז בשקית נפרדת כי בחמגשית אין מספיק מקום.
&nbsp
בדרך כלל אצלנו נהוג שלפחות ארוחה אחת בסגנון החמגשית וזו ארוחת הצהרים.
&nbsp
האריזה חשובה, אצלנו החמגשית מפלסטיק עם מכסה תואם. בד״כ היא חוזרת הביתה לשימוש חוזר.
את החמגשית אורז בשקית ניילון אטומה, כזו של הירקות מהסופרמרקט מתאימה בדיוק.
בתוך הניילון אני שם גם סכום חד פעמי, בד״כ נשאר לי מהעבודה כזה הכולל גם שקיות קטנות של מלח ופלפל, את הסכום אני מדביק עם נייר דבק למכסה או תחתית החמגשית שלא יאבד.
אם נותרה איזו שקית קטנה של קטשופ/חרדל ממסעדת מזון מהיר כמו מקדונלדס אפשר לצרף ואז בכלל סבבה.
&nbsp
אגב אני מוסיף לילד כמה חטיפי אנרגיה לתיק הגב לחירום להמשך הטיול, לא יודע אם בגלל אופי פולני או שאריות חינוך מהצבא.
&nbsp

דורית1901

New member

ואני מוסיפה גם פירות יבשים.

נומלה

New member
אז למקרה שיבואו חמישה ילדים רעבים לטיול

בלי אוכל, יש מספיק צידה לדרך!! (ואפילו ארזתי קצת ירקות ופרי!)

אימם

New member
מעולה!

אני תמיד בעד יותר מאשר פחות מידי.
אגב הבוקר הבן יצא לסיור שלח בפלמחים מצוייד ב:
פיתה חביתה, גבינה, עגבניה וזיתים
פיתה עם סלט טונה
2 טוסטים
תפוח וקלמנטיה
2 בקבוקי מים גדולים
והוא כולה יחזור בצהריים....

fannyd

New member
רק הבוקר שלחתי את הקטנה לגיחה בת יומיים

ליום הראשון (בוקר וצהרים באחריות אישית) לבקשתה: 2 פארנה עם פסטרמה ומלפפון וסיר תרמוס 1.5 ליטר מלא פסטה ברוטב בצל ופטריות.

נומלה

New member
נשמע נהדר ומושקע

ביחוד הפסטה ברוטב בצל ופטריות.
1. איפה קונים סיר תרמוס?
2. אפשר לקבל מתכון לפסטה הנ"ל? (נראה לי שזה יקנה לי הרבה נקודות זכות בתור אמא)

fannyd

New member
עוד נראה אם יש אמת בפירסום

והתרמוס ישמור על חום 5-6 שעות. גם אם לא אין כאן משהו שעלול להתקלקל. מאד פשוט להכנה:
על חבילת פסטה 3 בצלים גדולים וחבילת שמפיניון או 2 קופסאות שימורים. מטגנים בשמן זית עד שמזהיב. תיבול לפי הטעם. אני מוסיפה הרבה שום גבישי, מלח ופטרוזיליה. אפשר גם קוביות פטרוזילה קפואות. מוסיפים למחבת פסטה מבושלת ומערבבים לספיגת הטעמים. ממיסים 2 כפות מרק פטריות או קוביית רוטב פטריות של קנור ומוסיפים. כשיש שמנת מתוקה מוסיפים מעט. כשהנוזלים נספגים הפסטה מוכנה. הקטנה וחבריה מוכנים לאכול את זה בכל שעות היום.
את סירי התרמוס קניתי באינטרנט, שלישיה, חצי ליטר, ליטר וחצי ושני ליטר וחצי. הגדולה משתמשת בקטן בימים בהם לומדת עד שעה מאוחרת. גם סלט ירקות נשמר בו טוב יותר מבקופסא רגילה.

למעלה