אוכל נע

Pearline

New member
אוכל נע

אני חדשה לגמרי בתחום, החלטתי לנסות אוכל נע לחודש. אני צמחונית כבר 6 שנים (לא בשר, לא דגים). קראתי המון על שייק פירות ועלים ירוקים, אני בהחלט רוצה לנסות את זה. תהיתי אם יש לכם מתכונים לשייקים, לאכול ובכלל הצעות. תודה!

asafsuf2

New member
שייקים

אני תמיד שם בננה בשייק ו 3-4 מדליוני תרד קפוא טחון (הם גם מתפקדים בתור קוביות קרח ומצננים את השייק). בנוסף אני שם עוד פרי יחסית מתוק כמו ענבים, תמרים, סברס וכו'. מכיוון שאני חי בארה"ב אני גם מוסיף אוכמניות, תותים, או פטל קפוא, אבל זה יותר נדיר ויותר יקר בארץ. בכל מקרה אפשר תמיד לעשות ניסויים עם כל מיני פירות וגם סוגים שונים של עלים ירוקים (כמה שיותר מגוון יותר טוב). דבר נוסף שאני מוסיף זה כפית קקאו (לא ממותק). זה מאד בריא ובעיניי מאד טעים. אם משתמשים בפירות מתוקים כמו תמרים אז ממש יוצא שייק בטעם שוקו בלי צורך להוסיף סוכר בכלל. אה, וחוץ ממים אני מוסיף גם חצי כוס חלב שקדים או חלב סויה.

Pearline

New member
לגבי עלים ירוקים

למה הכוונה? איזה עלים ירוקים מתאימים?

asafsuf2

New member
כמעט כל סוג

כמו שאמרתי, אני גר בארה"ב, אז העלים הירוקים שנפוצים פה פחות נפוצים בארץ. אני לדוגמא משתמש, חוץ מתרד, גם בKALE ו- COLLARD GREENS (אין לי מושג איך קוראים להם בעברית). בארץ יש עלי מנגולד שאפשר לנסות להשתמש בהם ובאופן כללי כל סוג של עלים ירוקים אפשר להכניס לשייק ולראות איך זה יוצא. ממילא אם בשייק יש פירות כמו בננה ותמר לא ממש מרגישים את הטעם של העלים. הנה טבלה שמדרגת מאכלים שונים לפי רמת ריכוז הנוטריינטים פר-קלוריה. ככל שהמספר יותר גבוה כך המאכל בריא יותר. זה תמיד עוזר לי להחליט מה אני רוצה לשים בשייקים שלי ובאוכל באופן כללי.

היא מתכוונת לאוכל נא

אוכל נע זה באמת רק מחיות (אלא אם לוקחים בחשבון שכולנו נעים בחלל כל הזמן ואז כל האוכל הוא נע) אבל לא קשור לאם הן מבושלות או לא. בכל מקרה היא מתכוונת לזה כנראה http://he.wikipedia.org/wiki/דיאטת_המזון_הנא למרות שיש גם מספר דיאטות נאות המכילות בשר נא אבל הן פחות נפוצות אפילו מטבעונאות אני חושב. דרך אגב זו דיאטה שאני לא ממליץ עליה כי לרוב התומכים בדיאטה הזו מתעלמים מנקודות בעייתיות בדיאטה הזו ונוטים להזניח אותם .

Pearline

New member

לזה בדיוק התכוונתי, לא זורקים לפח צמחונות של 6 שנים
תודה!

למעלה