אוכל מעט

ליאור53

New member
אוכל מעט

שחר כברא בן 3 חודשים, נולד ונשאר במשך חודש וחצי בערך באחוזון 95 ואח"כ ירד ל-75. בזמן האחרון אני מרגישה שהוא אוכל פחות בכל האכלה. כלומר - התדירות לא השתנתה, אבל לפעמים הוא אוכל מצד אחד 6-7 דק' ולא רוצה יותר, גם אם עשיתי לו הפסקה. הוא מתחיל "לשחק" - לוקח מציצה, עוזב ומחייך, וחוזר חלילה (לא באמת אוכל). יש גם כמה האכלות רגילות, אבל הוא לא "משלים" את החסר אח"כ.. אני אהיה בטיפת חלב רק עוד חודש, ולכן אני לא יודעת אם הוא אוכל מספיק.

אוכל מעט ../images/Emo13.gif

אני רוצה להרגיע אותך - משך ההאכלה לא מעיד כלל על הכמות שהתינוק מקבל. תינוקות מתייעלים ככל שהם גדלים, ובדקות ספורות יכולים להוציא מהשד כמויות יפות של חלב שמספיקות להם. הכי חשוב זה ללמוד להאמין בתינוק שלך ובכך שהוא יודע מה טוב לו. אם התינוק מפסיק לאכול אחרי כמה דקות, כנראה שהוא פשוט לא רעב יותר
לפי מה שאת מתארת, מדובר בתינוק בריא וגדול, ולא בתינוק חלוש וחולה שלא בטוח שהאינסטינקטים שלו ומנגנון הרעב והשובע עובדים אצלו כמו שצריך... ומכיוון שכך, אני חושבת שאין לך מה לדאוג
אגב, את יכולה להסתכל על חיתוליו של התינוק ועל מצב רוחו בשביל להעריך את המצב: אם הוא מספיג מספר חיתולים כבדים ביממה, נותן קקי רך צהוב או ירקרק, והוא מתנהג כרגיל ומתפתח כרגיל, סימן שמקבל מספיק לאכול
אם את מאוד מאוד מודאגת, את תמיד יכולה לבקש בטיפת חלב שקילה נוספת, בשביל להרגיע את המצפון

למעלה