אוכל מהיר

כפרקי

New member
אוכל מהיר

שלום לכל באי הפורום,
לאחר דיאלוג ממושך (שנים...) בעלי סוף סוף כבר לא מתנגד לאוכל טבעוני ואפילו מודה שהוא יכול להיות טעים. בעקבות זה הארוחות הביתיות הופכות יותר ויותר טבעוניות.
הקושי העיקרי שלי הוא אם יש שיבוש בתוכניות וצריך לארגן משהו מהר. נגיד, עשר דקות. הפתרון הקל עד כה היה טוסטים או חביתה.
אשמח לרעיונות לאוכל מהיר הכנה. גם דברים שאפשר להכין מראש ולהקפיא תופסים מבחינתי.
תודה

חומוס טחינה

גבינה טבעונית לטוסטים
קציצות ירק מוכנות במקפיא או סתם במקרר
מגוון ממרחים וירקות לכריכים, טופו חתוך דק מושרה ברותחים להצטרף לכריך עם ממרחים בעלי טעם חזק כמו טפנד או ממרח עגבניות מיובשות
ממרחי אגוזים, ממרח טופו בטעם כבד קצוץ,
תירס מקופסאת שימורים...
תירס ואפונה של סנפרוסט במקפיא שטופים במסננת מוכנים להצטרף לסלט
רוטב פסטה מוכן, רק לצרף פסטה....
קוביות קטנות של ירקות וטופו במחבת עם תבלינים ושמן במקום חביתה...

יש המון אפשרויות

ברוכה הבאה!

כיף תמיד לשמוע על אנשים שעוברים לטבעונות

קודם כול, גם עכשיו אפשר להמשיך עם טוסט וחביתה - יש גבינות טבעוניות לטוסט, ואפשר להכין חביתות ירק מקמח חומוס או קמח עדשים.
אפשר להכין מראש תערובת של קמח חומוס, קצת קמח אורז, תבלינים - להוסיף מים או. סודה או חלב סויה ועשבי תיבול, ולהכין חביתה. רק אולי לא לקרוא לזה חביתה... אלא לביבת ירק.
י
אם את אומרת שאין לך בעייה עם הכנה מראש והקפאה - אני מכינה קציצות שונות להקפאה (קציצות תרד, קציצות ירק, שניצל תירס), מרקים, רטבים לפסטה או לאורז.

היום יצאתי ממש מוקדם מהבית וחזרתי לםני שעה, אז אני מכינה ארוחה מודולארית מהפריזר: קארי בטטות ברוטב מסאמן - שזו מחית תבלינים ועשבי תיבול מוקפאת פלוס חלב קוקוס מהפריזר.... רק לערבב ולהוסיף לבטטות והפלפל.... אולי בעצם זה לא נכנס לקטגוריה של זריז מאד.

אוכל מהיר ביתי בריא

הפתרון לאוכל מהיר ביתי טעים ומזין מצריך קצת התארגנות מראש (במועד שבו יש לך זמן פנוי), אולם התוצאה שווה את זה - האפשרות לארגן ארוחה טובה ובריאה בכל עת, תוך דקות ספורות. רעיונות:

* מגוון ממרחים איכותיים - חומוס ביתי, פסטו ביתי, עגבניות מיובשות ושמן זית, ממרח זיתים - לשמור במקרר או בפריזר.
* לחם איכותי, אפשר כבר פרוס וקלוי - לשמור בפריזר.
* פיצה ביתית קפואה (לא אפויה) - 10 דקות בתנור, ובינתיים חותכים סלט.
* רוטב לפסטה\ניוקי קפוא במנות קטנות.

למעשה כמעט כל תבשיל שהוא אפשר להכין כפול ולהקפיא חצי בציפייה לאותו ערב שבו חוזרים גמורים ורק רוצים לשלוף ולאכול משהו. פשטידות, קציצות, ירקות ממולאים, אפילו מרק. כאשר מתרגלים לזה, זה נעשה עניין של שגרה וממש מקל על החיים.

למעלה