אוכל לכלב

אוכל לכלב

לאחרונה קראתי קצת בנושא תזונה לכלב
והגעתי למסקנה שהגיוני להאכיל אותו על פי צריכת קלוריות מסויימת ליום, כמו שמחשבים כמה אדם אמור לאכול ביום. אבל כשהשוויתי את הקלוריות האלה, למה שמופיע על האריזה כמנת האכלה מומלצת הגעתי לתוצאות מאד מאד שונות. מן הסתם לחברת המזון יש אינטרס שאתן יותר מדי אוכל.
אז מה דעתכם?
מאכילים תמיד לפי הכמות המומלצת?
אין היגיון בלחשב קלוריות?
 

marx04

New member
שומרים על המשקל הרצוי של הכלב

שלום לך,

הדבר הנכון בעיני לעשותו (וכך אני נוהג) הוא לדבר עם הוטרינר של הכלב, ולקבל ממנו המלצה על טווח משקל תקין לכלב.
כך למשל, הכלבה שלי נמש, אמורה להיות במשקל של 29-32 ק"ג. במשקל של 29 ק"ג ומטה היא מתחילה להיראות רזה מדי, ובמשקל של למעלה מ-32 ק"ג היא מתחילה להיראות שמנה מדי וכבדת תנועה.
מצאתי את כמות המזון המתאימה לה בדרך של ניסוי וטעיה. נתתי לה את הכמות המומלצת על שק האוכל, וראיתי כיצד הכמות הזו משפיעה על המשקל שלה לאורך זמן, והפחתתי או הגדלתי את הכמות היומית בהאם חהשפעה על המשקל שלה.
בעקבות זאת הגעתי למסקנה שנמש שלי אמורה לקבל 1.75 עד 2 כוסות מזון ביום (המזון הוא Taste of the Wild, וכוס המזון מפלסטיק היא של חברת יוקונובה).
כאשר אני מבחין בעליה לא רצויה במשקל של נמש אני מפחית לה את הכמות ל-1.5 כוסות, וכאשר אני רוצה שתעלה במשקל אני מעלה את כמות המזון ל-2 עד 2.25 כוסות ביום.

בברכה,

אורי.
 
המלצה בלבד

בכמות שרשומה על השק מתאימה לשליש מהכלבים.
לשליש זה יותר מדי, ולשליש זה פחות מדי.
כמו שכתב אורי לפניי, מתחילים ממה שכתוב ומתאימים את הכמות תוך מעקב משקל אצל הווטרינר לכמות המתאימה לכלב באופן ספציפי.
חשוב לזכור - כל החלפת מזון - מתחילים מחדש את התהליך!
 
למעלה