אוכל לכלבה

• פותח הנושא in12
  • פורסם בתאריך

in12

New member
אוכל לכלבה

אלה לגבי מזון
הכלבה אוכלת GOOD FOOD -מצורף החלק האחורי של השקית
הבנתי שהחלק החשוב זה החלבון ואני רואה שיש לכ - 27%
חשבתי לשנות , כי אמרו לי בקבוצה בהתחלה שלא מומלץ.
בכל אופן אשמח להמלצה על מזון שיתאים לה - הבעיה שאני לא הצלחתי להבין מה זה יתאים לה .
צירפתי תמונה של הכלבה , ניסתי להראות שהצבע של הפרווה מתחיל מעט להצהיב/להאפיר
כשהיא היתה יותר צעירה, הוא היה לבן (היא בת כ 4-5 חודשים)
תודה

שירן ל11

New member
הרכיבים לא איכותיים לדעתי

כמות החלבון חשובה, אבל צריך לדעת מאיפה מגיע החלבון.
היא עושה הרבה קקי? כי רכיבים 2-4 הם דגנים פשוטים ולא מזינים, ובדרך כלל רוב המזון הזה לא מתעכל ולכן יש הרבה צואה.
אם תכתוב מה התקציב, נוכל לנסות להמליץ על אוכל יותר איכותי. ד''א, כשכלב אוכל מזון איכותי, הוא צורך כמות קטנה יותר כי המזון עשיר יותר, כך שגם אם תעלה טיפה במחיר- יתכן שבסך הכל לא תוציא משמעותית יותר כסף, כי תרד בכמות האכלה יומית. יש היום בארץ מגוון ענק של מזונות איכותיים, אני בטוחה שתמצא משהו שיהיה טוב יותר לכלבה ולבריאות שלה.

marx04

New member
מזון לגורים - ניסוי וטעיה

שלום לך,

בד"כ גור בן 4-5 חודשים עדיין זקוק למזון לגורים (Puppies) ולר למזון לבוגרים (Adults)/

המזון שצירפת את התמונה של רכיביו נראה לי לא איכותי משום שהוא מכיל הרבה מאד דגנים. כמות החלבון איננה בעייתית (27% חלבון זה בסדר, וגם 34% ו-40% זה בסדר).
מזונות טובים, למשל, הם: אוריג'ן, GO, Taste of the wild, קאנין קויאר, Natural & Deliciouse ועוד.

בסופו של דבר, התאמה של מזון לכלב מסויים, נבדקת בדרך של ניסוי וטעיה. אם המזון טעים לכלב, הוא אוכל אותו בהנאה, הצואה לחה אך מוצקה, ההתנהגות אינה משתנה והפרווה נראית טוב - אז המזון מתאים.

בברכה,

אורי.

DAHUJI

New member
מזון גרוע. נקודה. לא הייתי מאכיל בו. לעולם.

1. את צריכה לרכוש שק מזון שהוא אוכל לגורים (Puppies) או לכל שלבי החיים (all life stages), לא אוכל לכלב מבוגר (Adult).
כלב בגודל בינוני כמו שלך נחשב כגור עד גיל שנה בערך, ולכן עד גיל שנה את אמורה להאכיל אותו באוכל לגורים

2. את צריכה להתעלם מהמילה "פרימיום" ומכל סימן שיווקי/פרסומי ולהסתכל רק על המרכיבים של המזון.
במרכיבים עצמם לחפש כמה שיותר בשר או קמח בשר או כל מה שקשור לחיות במקומות הראשונים של רשימת המרכיבים, וכמה שפחות דגנים/צמחים/כל מיני למיניהם.

3. אוכל איכותי עולה יותר מאוכל זול.
אוכל איכותי הוא כמעט תמיד ובדר"כ יותר אנרגטי מאוכל זול = מאוכל איכותי כמעט תמיד מאכילים פחות מאשר מאוכל זול.
מכאן שכלב יאכל פחות גרמים מאוכל איכותי לעומת יותר גרמים באוכל זול, נניח 100 גרם ליום של אוכל איכותי לעומת 200 גרם ליום של אוכל זול.
למה? כי האוכל האיכותי מכיל יותר בשר ומרכיבים אנרגטיים לעומת אוכל זול שמכיל פחמימות "זולות". נניח.
מכאן ש- 10 ק"ג אוכל איכותי יספיקו לחודשיים, בעוד 20 ק"ג אוכל זול יספיקו גם הם לחודשיים (!!!).
אז אם שק של 10 ק"ג אוכל איכותי עולים 100 ש"ח ("יקר" = 10 ש"ח לכל 1 ק"ג), לעומת אוכל זול ששק של 20 ק"ג עולה 100 ש"ח ("זול" = 5 ש"ח לכל 1 ק"ג) - אז ההפרש הזה מתקזז!
מסקנה:
האוכל האיכותי והזול בעצם עולים אותו הדבר...

4. אוכל איכותי מזין את הכלב הרבה יותר טוב מאוכל זול ולכן הכלב יהיה יותר בריא, חסון, נמרץ וכשיר ולכן יבקר פחות אצל ווטרינר.

5. העלות הגבוהה ביותר בגידול כלב היא בסופו של דבר אצל הווטרינר. בעיקר בתחילת חייו ובעיקר בסוף חייו.

6. תרכשי מזון אחר, מחברות מוכרות ולא כל מיני שוקי בזוקי.
אני יודע שאת לא יודעת איזה אוכל לרכוש, לכן אנחנו כאן.
תתייעצי איתנו לגבי מותגים וחברות.
אישית, שק אוכל של סביבות ה- 15 ק"ג של אוכל איכותי אמור לעלות בסביבות ה- 250 ש"ח. הנחה גסה מאוד ולא מייצגת.
מכאן שאם את קונה שק של 20 ק"ג ב- 140 ש"ח - זה אוכל לא איכותי.

7. אם החלטת לגדל כלב, כדאי שתחליטי גם להשקיע בו באוכל איכותי, שיעלה יותר (אבל יהיה יותר טוב מהאוכל הזול כי הבריאות של הכלב תשתפר!!!!).

בהצלחה

in12

New member
סליחה , אבל מה הכוונה ניסוי וטעיה

הרי אני לא יכול לזרוק שקים שכל אחד מהם עולה לי 250 שח וצפונה אם פתחתי אותם וזה לא יתאים לכלבה

תודה

in12

New member
תודה DAHUJI על התשובה המפורטת

אשמח לדוגמאות פרקטיות

המלצה על 3 חברות טובות
GO, Taste of the wild, קאנין קויאר ??

in12

New member
ראיתי מוצר שנקרא אדוונס, אשמח לשמוע חוות דעת

in12

New member
הלכתי לחנות

המליץ לי על
פרופלאן
רויאל קנין
בלקווד
ווילד פילד

מה דעתכם?

in12

New member
בנוסף שמעתי על נוטרם טוטאל

בקיצור מאוד מבולבל, אשמח על המלצה

DAHUJI

New member
תשובות לשאלות...

קודם כל, נדמה שמרוב לחץ לבחור מזון טוב, אתה לא שם לב למה שכותבים... אז בבקשה תקרא טוב פעם, פעמיים ואפילו שלושה פעמים את התשובות שרשמו לך.
באדום זה ההערות שלי.

1. שירן ענתה לך:
כמות החלבון חשובה, אבל צריך לדעת מאיפה מגיע החלבון.
(היא מתכוונת חלבון בשרי שנחשב איכותי ומזין יותר או חלבון צמחי שנחשב זול ופחות איכותי)
היא עושה הרבה קקי? כי רכיבים 2-4 הם דגנים פשוטים ולא מזינים, ובדרך כלל רוב המזון הזה לא מתעכל ולכן יש הרבה צואה.
(היא מתכוונת שכלב שעושה הרבה קקי, משמע שהוא לא מעכל את רוב המזון שפשוט עובר לו במעיים ולא נספג = מזון לא איכותי או מזון שלא מתאים לכלב... דגנים פשוטים כמו תירס, אורז וכו' הם לא מזינים כי הם חלבון צמחי)
אם תכתוב מה התקציב, נוכל לנסות להמליץ על אוכל יותר איכותי.
(לא כתבת תקציב)
ד''א, כשכלב אוכל מזון איכותי, הוא צורך כמות קטנה יותר כי המזון עשיר יותר, כך שגם אם תעלה טיפה במחיר- יתכן שבסך הכל לא תוציא משמעותית יותר כסף, כי תרד בכמות האכלה יומית. יש היום בארץ מגוון ענק של מזונות איכותיים, אני בטוחה שתמצא משהו שיהיה טוב יותר לכלבה ולבריאות שלה.

2. אורי (marx04) ענה לך:
...המזון שצירפת את התמונה של רכיביו נראה לי לא איכותי משום שהוא מכיל הרבה מאד דגנים.
(שוב, כמה שיותר דגנים במזון = יותר חלבון צמחי = האוכל נחשב יותר זול ופחות מזין ופחות איכותי)
בסופו של דבר, התאמה של מזון לכלב מסויים, נבדקת בדרך של ניסוי וטעיה. אם המזון טעים לכלב, הוא אוכל אותו בהנאה, הצואה לחה אך מוצקה, ההתנהגות אינה משתנה והפרווה נראית טוב - אז המזון מתאים.
(פה הוא ענה לך בדיוק מה הכוונה ב"ניסוי וטעיה" = לקנות מזון, לנסות אותו על הכלב, כלומר לתת לו לאכול אותו, ואם המזון לא טוב אז הוא מזון "טעות" וקונים אחד אחר, עד שמתאימים לכלב את המזון ה"נכון" שמתאים לו = ניסוי וטעיה או ניסוי והצלחה)

3. התשובות שלי:
שתדע - ברוב חנויות החיות (לא בכולן, אז תמצא אחת שכן!), אתה יכול לרכוש שק של מזון, להחליט אחרי שבוע-שבועיים שהאכלת בו שהמזון הזה לא טוב, לא מתאים ולא הכי נכון לכלב שלך ולבקש להחזיר את השק. איך יודעים כזה דבר?... נניח הכלב מתחיל להקיא, או הוא כל הזמן עייף, או שהפרווה שלו לא מבריקה, או שפתאום ריח הפה שלו מאוד מסריח, או כל מאפיין אחר שלא היה שם קודם ושמעיד שהכלב סובל משינוי התזונה הזה... הרבה מחנויות המזון לבעלי החיים מאפשרות החזרה של שק מזון שנפתח כחלק מהשירות שלהן כי הן יודעות שזו אופציה. תמצא חנות שזה חלק מהשירות שלה ותקנה רק אצלה. החנויות לא מפסידות מזה כסף, הן פשוט מחזירות את המזון לספק. אז אתה לא צריך "לזרוק" את השק, אלא רק להחזיר אותו לחנות.

אורי המליץ לך על : אוריג'ן, GO, Taste of the wild, קאנין קויאר, Natural & Deliciouse ועוד... ההמלצה שלו מצויינת. אלו באמת מזונות מהשורה הראשונה.
בסופו של דבר אין מזו שהוא "הכי טוב"... יש מזונות ב- 400 ש"ח ל- 10 ק"ג ויש מזונות ב- 190 ש"ח ל- 15 ק"ג... זה הכל שאלה של תקציב וכמה אתה רוצה להשקיע.

ועכשיו, תתרכז: הכלבה שלך גורה. היא צריכה אוכל לגורים (Puppy) או לכל שלבי החיים (all life stages).
שלב הגורות, כמו שלב הילדות בבני אדם, הוא שלב קריטי שבו הגוף בונה את עצמו לכל שאר השנים הבאות, ולכן אוכל איכותי הוא קריטי ולא סתם אוכל זול.

אני ממליץ לך לרכוש שקים איכותיים כגון: ACANA שהוא מזון במחיר טוב מאוד ואיכותי מאוד. גם NUTRAM TOTAL ללא דגנים הוא מזון מעולה. ORIJEN הוא בכלל מהמזונות הטובים שניתן להשיג. GO! או NOW! גם הם מעולים מהמעולים. גם INSTINCT.

מכל השאר, לבינתיים עד שתלמד קצת יותר תוך כדי נסיון על מזונות לכלב - תתעלם. לא ADVANCE ולא כל מיני.

DAHUJI

New member
אם Nutram TOTAL הוא בתקציב שלך, הוא מזון מעולה ביותר.

כמה עוד המלצות אתה צריך?

רשמנו פה כמה חברות ומותגים. אין מזון שהוא הכי טוב מכולם. יש כמה עשרות מזונות שנבדלים בהחלט מהרבה אחרים.
פשוט תבחר את אחד מהמזונות שנכתבו פה לפי התקציב שלך...

למעלה