אוכל לילדים

אוכל לילדים

אני עושה לאחיינים שלי יום כיף ובגלל שאני לא כל כך מבין באוכל לילדים רציתי לשאול אתכם אחותי מאכילה אותם די בזבל וכשעושים יום כיף היא נותנת להם ג'אנק בדכ ואני רוצה ממש להראות לה שאפשר טעים גם בלי ג'אנק ראיתי מתכון בנענע של שניצלים בלי פירורי לחם אבל זה עדיין מטוגן מה אני יכול לבשל להם טעים כמו שילדים אוהבים אבל בריא כמו שאני אוהב? תודה רבה

מה זה אומר "כמו שילדים אוהבים"

נשמע לי לפחות שיש לך הנחה מאוד סמויה על דברים ש"ילדים אוהבים" מחקרים מראים שחשיפה למאכל מסויים כ 12 פעם אם אני זוכר נכון מגבירים את הסיכוי של הילד לאהוב את המאכל פי כמה . אומנם בלוטות הטעם שלנו מחווטים להרגיש כל מיני טעמים ספציפיים ,אבל זה לא אומר שיש "מאכלים שילדים אוהבים" ויש "מאכלים שילדים לא אוהבים" מה שאני מנסה להגיד שהרבה ממה שילדים אוהבים או לא אלו דברים נלמדים ולא איזשהו אקסיומה שיש להסתדר איתה - אם תסתכל על כל העולם תראה שהאוכל ש"ילדים אוהבים" משתנה עם התרבות ועם המאכלים המסורתיים בתרבות . בקיצור תתן לילד שלך אוכל בריא ותרגיל אותו לאכול בריא ואל תכוון ל"דברים שילדים אוהבים" אם הילד לא אוהב (כלומר הוא מעולם לא הורגל למאכל הבריא הספציפי ) יש טכניקה של כמו שאמרתי להרגיל אותו ע"י חשיפה למאכל לפחות 12 פעם (אפילו חתיכות מאוד מאוד קטנות יעבדו אפשר "להחביא" אותם באוכל ) .

תשובה

שלום רב, יפה שאתה רוצה לפנק את האחיינים באוכל בריא - למה הכוונה כמו שאתה אוהב? מבחינת מנה בשרית ניתן לטגן שניצלים ללא ציפוי במעט שמן (טיגון קל זה לא מזיק) או לעשות שניצלים בתנור או לחילופין עוף צלוי אתה יכול להכין פסטה ברוטב עגבניות (אפשר להעשיר את הרוטב בירקות), מוקפץ עם ירקות ו/ללא עוף, פלאפל אפוי (יש כל מיני מתכונים לזה באינטרנט) ועוד המון המון דברים אתה יכול גם לשתף אותם בהכנה

iced tea

New member
ממליצה לך

תעשה להם קציצות עדשים או מג'דרה טעימה או קינואה\קוסקוס מלא עם תירס וגרגרי חומוס אפשר גם סתם גרגרי חומוס במלח או פסטה עם עגבניות זיתים, ולגרר מעל גבינה אפשר להכין ביחד עוגיות מקורנפלקס או עוגיות גרנולה (וגם סתם גרנולה) חטיפי תמרים מפירות יבשים, תמרים מגולענים ושברי אגוזים אתם יכולים יחד פנקייק עם קמח מלא ומעל לשים חמאת בוטנים או ריבה\דבש, טחינה גולמית עם דבש. אפשר להכין קציצות ירק עם תירס ואפונה ובטטה, זה צבעוני ויפה. גם צ'יפס בטטה (לחתוך בטטה לרצועות לתנור) פופקורן סתם קוסקוס עם ירקות

למעלה