אוכל להפלגה

yaniv1611

New member
אוכל להפלגה

שלום לכולם
רציתי לדעת איזה אוכל הכי כדאי להביא לסירה להפלגה של כ-10 ימים, אוכל שלא יעודד כמובן בחילות והקאות
מדובר על הפלגה מאירופה לישראל על בוואריה 45
תודה מראש
יניב

zina71955

New member
נדמה לי שהיית כאן לפני זמן מה בקשר למסלול

(אם לא אז עמך הסליחה) וכבר אז אמרו לך שהפלגה כזו ב 10 ימים זה קצת זריז מידי בלשון המעטה. עכשיו - אוכל. משאלותיך נראה בעליל שאתם לא מנוסים, 10 ימים מצפון האדריאטי (אירופה) כנראה לארץ, אוכל שלא יעודד בחילות והקאות, בקיצור, תחשבו עוד 3 פעמים על המסלול. ו-אוכל - מהיכן אתה רוצה להביא - מהארץ? מוגזם קצת. קונים במקום. האם כל הצוות צפוי לבחילות והקאות? מזון זמני שמתאים לבחילות/הקאות על פי מה שראיתי משך השנים =- מים, ביסוויטים, לחם יבש והרבה לימון, שזיפים יבשים

d19511

New member
הרבה תמרים ולא יבשים.קולה ללא גאזים

טוסטים יבשים קנויים מוכן.ירקות.ג'נגר טרי לגרד ולחוט ...מעולה.

mensohn19

New member
תמרים לחים ללא קרור מתאים

תוך שלושה ארבעה ימים מחמיצים ומתחילים לתסוס (אפשר לייצר משקה אלכוהולי)
לעומת זאת - תמרים יבשים מחזיקים מעמד במשך חודשים רבים

mensohn19

New member
אזזז אל תאכל הרבה תמרים ושזיפים

יבשים ,(איזו כמות נחשבת להרבה? ואיזו כמות זה לא הרבה?)
תמרים יבשים הם בעלי ערך מזוני גבוה ( לא מתאימים לסובלים מסכרת) , אחת מתרופות הסבתא נגד עצירות זה לאכול שזיפים יבשים , , כן , זה קצת עוזר כאשר יש לך "ישיבה קשה על ודיון על נושאים מכריעים"

yaniv1611

New member
אתה צודק

שאלתי כאן שאלה לפני כשבועיים והמסע יוצא לדרך ביום שלישי הקרוב, 31/07/2013
וההתרגשות מתחילה...

בוקר טוב יניב

הפלגה מסלובניה ארצה ב 10 ימים כמעט בלתי אפשרית אלא אם תפליגו ללא הפסקות יומם וליל וללא בזבוז זמן בתהליכי הכניסה ויציאה במדינות שבדרך.
אם תבצעו כניסה בקרואטיה ותפליגו בקרבת החוף בין האיים תצטרכו 3-4 ימים כי מאד לא מומלץ להפליג שם בחשיכה. יש המון איים , איונים וסלעים שאינם מסומנים.
אם תדלגו על קרואטיה ( חבל, זה אזור מקסים) תוכלו לעשות זאת בהפלגה במרכז האדריאטי .
מסלובניה לקורפו כ 3.5 - 4 יממות נון סטופ.

ביוון גם כן לא מומלץ להפליג בחשיכה.

וכמובן יש את מזג האויר שלא תמיד משתף פעולה . פעם סוער מידי ופעם רגוע מידי. וכשרגוע מידי צריך להפעיל מנוע ובשביל מנוע צריך לתדלק וגם זה גוזל זמן.

לו׳ז של 10 ימים נראה לי כמעט בלתי אפשרי.

משאלותיך גם נראה שאין לכם הרבה נסיון בסוג כזה של הפלגה. כדאי להתייעץ בבעלי נסיון .

בהצלחה.
אורי

zina71955

New member
אני חולק עליך רק בדבר אחד - דהיינו

הפלגות לילה. הפלגות לילה בין האיים הן נהדרות אלא שדרוש שיהיה מישהוא עם ניסיון בנושא. אני אישית מפליג הרבה בלילה בייחוד ב single . ולשואל השאלות במקור. בעליל - אין לכם ניסיון. הפזיזות מן השטן. אם כבר פנית אל הפורום הזה יהיה זה חכם מצידכם להאזין לעצות שקיבלתם. גם אם הכל יעבור לכם בשלום אין זה אומר שאתם "גיבורים" אלא שהיה לכם מזל של פתאים.

yaniv1611

New member
היי

היי זינה
לא מדובר בגל האיים בדרך לעצור, מדובר על לעצור בכמה מקומות נבחרים וגם בכל אחד מהם לכמה שעות בודדות של ביקור במקום והמשך הפלגה
אני אמנם חסר ניסיון אך הסקיפר אדם מנוסה, לדבריו
מביא יאכטה שאך נבנתה בג'בלסטד גרמניה לארץ, בדרך עושים מסלול, לא מתכוונים להתעכבר יתר על המידה בכל מקום
אני מפליג בשביל החוויה...

gb228

Active member
אני לא יודע אם הסקיפר חבר כאן בפורום

הייתי שמח לשמוע את הצד שלו לתוכנית.
על הנייר - זה לא יהיה פיקניק.
כ - 1400 מייל ב 10 ימים. על מנת לעמוד בזמן כזה אין ספק שהתכנון הוא על MOTOR SAILING כמעט לכל אורך הדרך.
נניח שבמקרה הטוב מתוך 10 ימים 24 שעות ילכו על עצירות תידלוק ונוהלי כניסה יציאה מיוון (אלא אם יש בסירה מיכלים גדולים מהרגיל, אני מעריך כ 4 עצירות תדלוק ואולי גם טיפול מנוע אחד בדרך).
כל השאר זה הפלגה נון סטופ במהירות ממוצעת של 6 קשר - לא בלתי אפשרי שזה יקרה, אבל לא הייתי הולך על זה כתכנון.
ולא לשכוח את העובדה שזו הפלגת בכורה לסירה חדשה מהמפעל - הפלגה שדורשת קצת יותר תשומת לב.
בכל מקרה נשמח אם תחזור לכאן אחרי ההפלגה ותספר איך היה

יש עוד אפשרות, שבה 10 ימים הם סבירים ביותר.

מעמיסים את היאכטה על קונטיינר, מעמיסים על אוניית משא.
10 ימים בהחלט סביר. גם לא צריך לעצור לתדלוק (היאכטה) בדרך.

captainjack

New member
לא מבין למה קפצתם ככה על הבחור

ואחד כבר חרץ שהם פתאים במקום לשים לב לכותב ולהבין שהוא עצמו הולך להיות צוות
ושואל כי הוא מתעניין ואולי לא מבין הכל, יש כאן לפעמים קצת אוירה של זירת היאבקות כאילו אנשים רק מחכים להנחית את האמיתות והצדק שלהם אחד על השני בדעתנות בלתי מתפשרת שלא תמיד נובעת מרצון טוב, משאיר קצת טעם מר.

בקשר להפלגה אגב לסירה של 45 פיט נון סטופ בעונה הזו ממערב למזרח בים תיכון 1400 מייל הם לא
כאלה בלתי אפשריים בעשרה ימים למרות שיותר הגיוני בסביבות השבועיים +-, בכל מקרה תהנה ותשאיר את כל מי שמתרחק מהפלגות כמו מאש על היבשה להפליג על מקלדת כשאתה תחזיק משמרות בים..

zina71955

New member
האיש חסר ניסיון לחלוטין וטוב עשה כאשר פנה

אל הפורום הזה לברר וללבן את מה שפירפר לו בבטן. ו - אף אחד מהעונים אינו מהמפליגים על המקלדת. אולי (אני מדגיש - אולי) הסקיפר של אותה הפלגה יש לו כמה פנטזיות בראש. מי שטס להביא כלי שייט שאינו מכירו להפלגה של 1400 מייל ומתכנן "טיסה" בגובה נמוך מייד עם הגעתו לקבלת הספינה ברצף בלתי פוסק כמעט כנראה שראה פחות מידי מרחבי ים ויותר מידי מרקע ומקלדת.

yaniv1611

New member
היי

שלום
אני חייב להודות לכל הכותבים שעזרו לי לגבש דעה מוצקה לגבי המסע, אני מחסר ניסיוני שאלתי כאן את בעלי הניסיון לגבי הפלגה זו מקרואטיה לארץ בפרק הזמן הנקוב של כ-10 ימים, אני לתומי ולאור חוסר ניסיוני סברתי שכן, אך לפי התגובות הרבות, כנראה שאין כך הם פני הדברים, ושלא ניתן לבצע דרך זו וגם להנות מהדרך... וכל זה בעשרה ימים, השיקול העיקרי שלי היה הנאה בהפלגה ובטיחות מעל הכל, אך עת התברר לי כי לא זה ולא זה יושג בפרק הזמן המוצע החלטתי לרדת מהרעיון הגם שהיה ברשותי כבר כרטיס טיסה מוכן ליציאה בעוד יומיים
שאלתי, וגם שמחתי לקבל תשובות ענייניות ורציניות
תודה רבה לכל העונים!!!
כמובן שאחפש לי הפלגות בפרקי זמן ריאליים יותר בהם אשיג את מטרתי שהיא הפלגה בהנאה
אז... לחיי הספינות שבדרך

amng

New member
קפיטאן ג'ייק הסכמתי איתך.הולך גם בהפלגות.:-.

mensohn19

New member
הפלגה , דליברי , 10 ימים?

,התכנית היא בסיס לשינויים" או יש האומרים : ,טנטטיבית' דהיינו : רעיונית, ואם זה ימשך 14 יום , אז מה? יקנסו אותם? ישפטו אותם ל 14 ימי מאסר בכלא 6 יעשו לסקיפר ברית מילה בפעם השניה?
דחילקום!

mensohn19

New member
הפלגה , דליברי , 10 ימים?

,התכנית היא בסיס לשינויים" או יש האומרים : ,טנטטיבית' דהיינו : רעיונית, ואם זה ימשך 14 יום , אז מה? יקנסו אותם? ישפטו אותם ל 14 ימי מאסר בכלא 6 יעשו לסקיפר ברית מילה בפעם השניה?
דחילקום!

yaniv1611

New member
תגובה

אתה צודק אף אחד לא יקנוס אותנו או שישלח אותנו לכלא 4 (עדיף 4 לא?)
אך יש לי מגבלות זמן שאי אפשר לחרוג מהן יותר מדי, הרעיון הראשוני של 10 ימים התאים בול למידותי, מעבר לזה זה קצת חורג מהיכולות לקחת חופש מהעבודה והמשפחה, בכל זאת יש גורמים נוספים בהם אנו תלויים ולא רק גורמים יבשים

למעלה