אוכל לארוחות חג

עד כמה שזה נשמע הגיוני

למה שאישה בת 40 תגיד כזה דבר על אירוח אצלה או אצל גיסתה בת גיל זהה (לדעתי יותר צעירה)?

נומלה

New member
זו רק אובזרבציה של גבר קשיש

שנראית לי מתאימה. זה לא אומר שהיא מתאימה באופן גורף לכולם. (באופן אישי אמא שלי עבדה תמיד ולא ישבה בבית לארח ככה שהטיעון לפחות לגבי הבית שלי לא תופס)

dori78

New member
לדעתי דווקא יש קשר ישיר

במקומות החמים (חצי האי ערב, צפון אפריקה) אופי המגורים היה כזה שאפשר את מבנה ה"חמולות".
גם בדרות ספרד (אנדלוסיה) את יכולה לראות את זה בארכיטקטורה - חצרות פרטיות שמוקפות ב 5-6 בתים, כשבעבר הכוונה היתה שכל בני המשפחה המורחבת באותו מתחם.
תסתכלי על הכפרים הערביים - את יכולה לראות את זה שם עד היום. אשה מתחתנת, עוברת לגור עם בעלה, בבית שנמצא בד"כ באיזשהו מתחם משפחתי. במצב כזה, הרבה יותר קל לסחוב סירים לבית שבו מתנהל ערב החג.
לעומת זאת, במקומות קרים יותר, כמו מרבית ארצות אירופה, אנשים יותר מסתגרים בבתים בגלל הקור.
יש יותר בניה לגובה, יותר קשה ומסובך לטייל עם סירים וקערות.

זה לא עניין של מנהג עדתי, אלא שאריות תרבותיות של אילוצי ארכיטקטורה הנובעים מהשוני הגיאוגרפי.
זה גם מסביר איך בכל זאת יש אנשים שלא "נופלים" לסטריאוטיפ - אחרי הכל, עברו כמה וכמה וכמה שנים, אנחנו לא משמרים את כל מה שהבאנו איתנו מהגלות...

גם האירופאים היהודים

גרו בסוג של חמולה. הקהילה היהודית שלא התבוללה חיה באותו איזור באותה שכונה, עם אותו בית כנסת לחגים.

נטליטה

New member
איזו קלישאה

אני חושבת שהיא פשוט מדברת איתך בקלישאות של "מרוקאי קלאסי" או "אשכנזי קלאסי" ובתור חצי מרוקאית אני יכולה לומר לך שיש מיליון סוגים של מרוקאים ובתור מישהי שנשואה ל.. ושיש לה המון חברים אשכנזים אני גם יכולה לומר שיש כל מיני אשכנזים.

אבל זה העולם שלה
דיכוטומי וקלישאתי וזהו, חבל על האנרגיות.

אה.. והדודה המרוקאית שלי עושה אצלה סדר ולפעמים אני ואמא שלי עוזרות לה ומביאות / מבשלות דברים. נחשב אשכנזי?

למעלה