אוכל לארוחות חג

אוכל לארוחות חג

היום היתה לי שיחה עם בחורה מהמשרד-מרוקאית- על ליל הסדר, והיא אמרה לי את המשפט הבא:
"אצלנו זה לא כמו אצל האשכנזים (לכן ציינתי שהיא מרוקאית), כשמישהו מזמין לחג הוא מכין וקונה הכל הכל והמוזמנים לא מביאים שום דבר.אפילו לא סלט או קינוח"

האמת שגם אצלנו כשבאו להתארח אצל אמא שלי אף פעם לא הביאו דברים וגם אנחנו לא הבאנו כשהתארחנו אצל אחרים.
(אני סתם מנסה לדמיין אותנו נוסעים מהדרום לצפון עם עוגת קרם באוטו)

איך זה אצלכן?
אני רוצה לבסס עמדה להמשך הדיון על זה מחר

רוזהלי

New member
אוכל לארוחות חג

אצל הורי האשכנזים גם לא הביאו האורחים כלום, הכל הורי הכינו בעצמם!
היום, יש כאלה שמתחלקים וכל אחד מביא משהו לפי מה שקובעים מראש, בלי קשר לעדה!

חלוקת מטלות

אני מארחת ומכינה רק קינוח וסלטים. את כל השאר מביאים האורחים.
אמי וחמותי שונאות לארח אז הן מוכנות לעשות הכל ובלבד שלא יצטרכו לארח. האחים שלנו לא רלוונטיים מבחינת אירוח (רווק בדירת חדר ואם חד הורית בקומה רביעית בלי מעלית - מה שאומר שחמותי תגיע אליה על אלונקה...) ומאחר ונותרתי המארחת היחידה במשפחה כל החגים אצלי. אמא שלי כל כך מפרגנת שהיא מצ'פרת אותי בחלק מתווי השי שהיא מקבלת לחג (בכל אופן יש לי הוצאות סביב האירוח כמו יין, מצות, שתייה, מפיות וכו').

עוד לפני שהפכתי למארחת הרשמית

של שני החגים ה"גדולים" אבא שלי ז"ל היה מחלק את תווי השי שלו ביני לבין אחי. בהתחלה, סתם כמתנה, ואחר כך, תחת התירוץ של "השתתפות בהוצאות החג". הוא ידע שאני מעדיפה תווי שי/כסף על פני עוד זוג פמוטים...

mykal

New member
לא נראה לי שהענין העדתי הוא שקובע.

אלי באים כולם, (ילדי ומשפחותיהם) וגם 'בודדים'
ומעולם איש לא הביא, לא התבקש וגם לא הוצע, להיות שותף בארוח.
אני מארחת בכיף.

אני מעולם לא התארחתי בחוץ, אלא אצל הורי ז"ל,
וגם לא הבאתי שום דבר.

אני מניחה, שחלוקת הנטל, היא כאשר, המארחים 'מנדבים'
את המקום, ואילו הארוח לא 'עליהם'.

אגב, בעדה אחת מקובל,שכל משפחה מגיעה עם הסירים שלה, בעיקרון.
וזה אצל התימנים.
אבל נראה לי שזה גם כבר שייך לדור קודם.וההתנהלות היום היא כמו שאצל כולם.

ayaht

New member
נראה לי שחברתך לעבודה סתם משערת השערות

היא יוצאת מנקודת הנחה ש"אצל אשכנזים זה אחרת". מה אחרת? מבחינתה הכל.
גאי וייס....

תכלס, לא שמעתי על מנהג עדתי כזה.
לפחות לא במשפחה המאוד מורחבת שלי, כולל משפחות של חברים ומקומות שבהם התארחתי.

באופן אישי, אני כבר שנים "נלחמת" באמא שלי שממש, אבל ממש לא רוצה עזרה או התערבות בענייני המטבח.
היא אוהבת להכין כמויות אדירות של אוכל, כל מנה שלה יכולה לככב במאסטר שף, ועיצוב השולחן אצלה לא פחות חשוב.
ככה היא אוהבת.
ובכל זאת... עם הזמן אני כן "מקבלת רשות" להכין כמה דברים. אבל אל תדאגו, היא דואגת להכין עוד אקסטרה מנות כדי שלא יחסר.
אופי...

לי אישית זה נראה מנהג יפה לחלק את הנטל בין כולם כשיש אירוע גדול.
למה שרק בנאדם אחד יעבוד קשה ויתיש את עצמו?
ככה כל אחד עושה קצת, וכולם נהנים מהחברותא.
אבל זו רק אני.

chen1237

New member
אני מנחשת שחברתך לעבודה לא חשבה שזה מנהג עדתי

פשוט היא קצת גזענית, אז יצא לה "אצל האשכנזים". לא חושבת שזה קשור למרוקאים או פולנים (או שאר עדות). אצלנו לרב מתארחים אצל הוריי, וכמובן שאימא שלי מכינה הכל, אבל אנחנו מנסים לעזור, אז תמיד מישהו יביא סלט פירןת ומישהו אחר יביא תבנית תפו"א בתנור, ומישהו אחראי על העוגות, אבל אימא שלי מעולם לא ביקשה, אנחנו פשוט מנסיים להקל, זה די שולי ביחס לכמות האוכל שהיא מכינה אבל זה הכי הרבה שהיא תתן לעזור. גם כשאנחנו (האחים) מארחים אצלנו, אימא שלי תמיד תגיע עם הסירים מוכנים, אבל מכיוון שאנחנו משפחה גדולה ויש הרבה את מי להאכיל, אז כשאנחנו (שוב האחים) מארחים, משתדליםלעזור למארח במה שהוא צריך, כי מכיוון שהוריי אינם נוסעים בשבת, ז"א שאם הזמנת אותם לשבת או חג, אז גם הארוחה למחרת זה אצלך. אצל חמותי כשאנחנו מתארחים, אני תמיד מביאה, ותמיד חמי "מפרגן" ומתבאס שהבאתי, כי אם הבאתי עוגה למשל אז זה אומר שהוא סתם קנה עוגה, ואף אחד לא יאכל את מה שקנה. אבל אם הוא יודע שאני מביאה עוגה, אז למה לקנות עוד אחת?! בקיצור, אני אפילו לא נהנית להביא לשם דברים שאני מכינה, ובדר"כ אני ממש נהנית להכין, בעלי כל הזמן אומר לי לא להביא, אבל אנמ לא יכולה להגיע בידיים ריקות.
יצא קצת ארוך

chen1237

New member
דרך אגב, שבועות זה החג שלנו

משמע אחים שלי ואני, לנצל את כישורי הבישול שלנו, אימא שלי פחות מתחברת לאוכל חלבי, ואם לומר את האמת המתכונים שלנו קצת "פלצניים" מדי בשבילה, אז בשבועות יוצא שאנחנו מכינים את רב האוכל. אימא שלי מכינה מופלטה (טעים טעים טעים) ואנחנו אחראים על שאר פשטידות, פסטות וקונסטרוקציות חלביות למיניהן. זה בערך הזמן היחיד שאפשר להכין אוכל חלבי, כי בשאר הזמן אנחנו אוכלים בשר ואנחנו שומרי כשרות, אז בשבועות אנחנו משתוללים עם הדברים הכי מושחתים ועתירים בכולסטרול.

גם אצלנו שבועות זה החג "שלנו"

ז"א, אמא שלי מזמינה בו אליה ואנחנו לא הולכים למשפחה המורחבת.
היא אדירה בפשטדות ולזניות וכל מני.

אני לא בשלנית מהוללת.רק בבסיס אני טובה

מגיע לי3

New member
שבועות

חמותי תמיד מארחת את כל ילדיה והנכדים לארוחת שישי ואוי ואבוי אם אחיינית שלי תלך למסיבה אצל חברה על חשבון הארוחה.
מכינה אוכל בכמויות וחוץ מהבן הקטן שמביא עוגה, שמתווספת לשתי העוגות שהיא מכינה, אנחנו לא מביאים אוכל משלנו.
כשמזמינים אותה היא מביאה איתה סירים (לא מאכל אחד, את כל הסירים שהיא מכינה כל שבוע בבית).

שבועות זה החג שבו היא מבקשת ממני להביא לזניה.
אני בשלנית גרועה אבל ללזניה שלי יצא שם טוב, עד כדי כך שחמותי תקבש אותה, ואני גאה בזה מאוד.

בחג עצמו בת דודה של חמי מזמינה לוילה שלה את כל השבט תוך תיאום של מה כל אחד מכין
חמותי כל כך התעצבנה עליה על החוצפה לבקש מהאורחים להביא אוכל שאמרה:
"אני אראה לה מה זה, אני אזמין אלי את כל השבט ואבשל הכל בעצמי"

katam

New member
מתחלקים במטלות

ההורים של האיש לא בין החיים אז בצד שלו משהוא מחלק מטלות וכולם עושים בכיף

הורי כבר לא צעירים אז בשנים האחרונות גיסתי ואני עוזרות

משפחה אשכנזית.

לא מבינה למה לא לעזור ? תמיד נראה לי בכיף ובשמחה שכל אחד יעשה משהוא

אצלנו (מרוקאים)

באמת לא מביאים כלום.
מצד שני, אצל בעלי (אשכנזים) גם לא מביאים כלום, הכי הרבה אולי איזה סלט....

אז....

הדסהש1

New member
אנו מתארחים אצל ביתי .וחמותה עושה כל

שנה מאכלים מיוחדים של הטורקים.זה חוק קבוע.
אם יש הרבה אורחים מפזרים מטלות .ואם זה מצומצם שתיהן
מכינות.ואנו מביאים רק קינוח של סלט פירות.

בלת"ק

100% דם פולני, זה מספיק אשכנזי בשבילה?

אז כשאני מארחת, אפחד לא מביא כלום. הסדר הראשון שאירחתי, אי פעם בחיי, היה 22 אנשים. זה הרבה לפעם ראשונה...
בכל מקרה, הכנתי הכל מא' עד ת'. זה שחלק מהאנשים התעקשו להביא שוקולד לקינוח, זה לא קשור. זו בחירה שלהם, שאפילו לא הייתי מודעת אליה, עד שפתאום היו לי המון שוקולדים לחג

כשאני מארחת אני לא מבקשת שיביאו

מהסיבה הפשוטה שאני פשוט אוהבת לבשל
כשאני מתארחת אני שואלת אם צריך עזרה ותמיד שמחה להביא משהו

polegra

New member
זה משתנה עם השנים ואצל מי מתאחרים

כדאני מגיע לאבא שלי אני לא מכינה כלום לפעמים עוגה
אצל חמתי בשנים האחרונות אני מביאה דברים לפי מה שהיא מבקשת סלטים או מאכלים שהם אוהבים שאני מכינה ואין לי בעיה עם זה
כשאני מארחת אני אומרת מראש מי מביא מה, לכל אחד יש את המומחיות שלו בכל צד של המשפחה . אני מאחרת אצלי על מנת ש2 הצדדים יהיו ויש חלוקה ברורה ועדיין את הרוב אני מכינה

זה לא קשור לאשכנזים או לא...זה קשור להרגלים

טלי

אנחנו השנה

מתארחים אצל הוריי היקרים, אז כל אחד מכין תבשיל כלשהו או קינוח.. כשעושים חגים אצל חמותי, אז לפעמים היא מכינה הכל, לפעמים אנחנו מגיעים מוקדם ואז אני דופקת שם בישולים...

EcoT

New member
אצלנו מתחלק

אצל הורי (גם לפני שהם התגרשו) היה נהוג שהכנת האוכל מתחלקת בין המוזמנים (לא משמה למי הולכים כי זה היה מתחלף) עכשיו אחרי שהם התגרשו זה נשאר אצל אמא שלי והצד שלה של המשפחה ואצל אבא שלי פחות כי אישתו ואחותו (המארחים העיקרים של הצד הזה) מאוד אוהבות לבשל אז פחות מביאים אבל עדיין תורמים.

אצל החמים שלי חמותי מבשלת נפלא ומסרבת לכל עזרה או תרומה לכן לא מביאים כלום.

אני עוד לא אירחתי משפחה אבל כאן בחו״ל אירחנו חברים ונהוג שאנשים מביאים דברים לארוחה המשותפת

נומלה

New member
אני חושבת שהשוני הוא לא בין גלויות

אלא בין דורות. אמר לי פעם קולגה ותיק שבצעירותו היו הרבה יותר מפגשים של העובדים כל פעם בבית אחר כי הרבה נשים היו עקרות בית וחלק מעיסוקן היה לארח. היום כשכל כך הרבה נשים עובדות מחוץ לבית יש פחות אירוחים כי לנשים יש פחות זמן לעסוק בזה. אני חושבת שאותו דבר ביחס להתיחסות לאירוחים גדולים כמו הסדר. בדור של הורינו היה יותר אירוח עם כל הפינוקים. אצלנו שרבות מאיתנו יש להן פחות זמן להתעסק בהרמת אירועים מפוארים, נהוג יותר לפזר את המטלות.

למעלה