בע"ה נוסעים לצפון איטליה בקיץ, (ונציה,מילאנו, ורונה, אגם גארדה, אגם מאז'ורה והעיירות בסביבה) האם מישהו יכול להמליץ על מסעדות / בתי קפה / מרכולים כשרים באזור?
במילאנו יש אוכל כשר Milano Glatt Kosher (Piha Elisabeta Home Cooking והכתובת Via Amatore Sciesa 24 Milan , מילאנו s טלפון: 02-55193253 -39 ובפירנצה יש מסעדה צמחונית כשרה ליד ביהכ"ס. חוצמיזה מצרפת לך 2 לינקים למוצרים כשרים איטליה וכן לאתר מורשה בו תמצאי אתרים יהודים ומסעדות כשרות. בנוסף צריך לדעת שיש בעיה באיטליה עם הלחמים גם למי שלא מקפיד על פת עכו"ם כי הם מוסיפים סוג של שומן חזיר ללחמים. כל המידע הנ"ל איננו מידע אישי אלא מחיפוש ברשת.
היי, היינו באיטליה לפני חצי שנה. לקחנו מהארץ: מנות חמות,מרק בכוס, קצת שימורים, קבנוס, גבינות (שמנת וצהובה- יכולים לעמוד בטיסות בתנאי שאח"כ יהיו במקרר), לחמית, ממרח שוקולד, בייגל וכו... לקחנו גם סט כלי פיקניק מפלסטיק וסכין טובה- עשינו סלטים ומחבת קטנה פושטת שגם השארנו שם- טיגנו איתה חביתות וכאלה. בסופר רגיל מצאנו קצת מוצרים כשרים חפי הרשימה הבאה (ליד איפה שהתאכסנו היה CONAD). http://www.torinoebraica.it/EN/listakasher.php כמו כן ניתן להעזר באתר הא למקומות שאתם מתכוונים לבקר: http://www.jewisheurope.org/default.asp?Country=Italy בפועל לרוב אכלנו חביתה, ירקות פירות וגבינות מהרשימה שצירפתי- יש להם גבינות מדהימות... משהו קטן- 99% מהלחמים מכילים שומן חזיר (strutto). ממש להזהר תהנו