אני לא בטוח שבחניה יימצא כיום מזון כשר
פעם הייתה שם קהילה יהודית מפוארת שנשמדה כמעט כולה במלחמת העולם השנייהכאשר אונייה שחילצה אותם הוטבעה בדרכה לתורכיה. כיום?? חוץ מזה אוכל כשר הכולל בשר מחייב שני מטבחים בהתאם להלכה וחנות כשרה לא מספיקה. אבל, אומר לך מה אני עשיתי לצורך הפלגות עם יראי שמיים, והיו לי כאלה. כלי המטבח הוגעלו מבעוד מועד לפני ההפלגה, או לחילופין אם האיש הצטרף באמצע ההפלגה נעשה שימוש בכלים חד פעמיים. מאותו רגע ואילך לא בושל בשר/עוף בכלי המטבח אלא רק אוכל לא בשרי ודגים. עם זאת, בשר כשר במתכונת קרה, נקניק/פסטרמה וכדומה היה במקרר לשימוש אוכלי הבשר, אך לא נכנס לכלי הבישול אלא לכלים חד פעמיים. כל עוד הוא במתכונת קרה במקרר הוא יכול ל"דור" בכפיפה אחת עם מאכלים חלביים. את המסעדות אתה לא יכול להכשיר, אז האיש אכל במסעדות מאכלי ירקות לא מבושלים ודגים כאשר הדג גולגל עם תפו"א או אורז וירקות בתוך מעטה של נייר אלומיניום על אש גלוייה. ו - עוד דבר מעניין, ידידי בעל הכיפה הסרוגה בדק ובירר אצל רבה של איסטנבול בהקשר ללחם הסטנדרטי של תורכיה. הלה אישר לו שתהליך האפייה של לחם זה הוא כשר. ואין לי כל ספק בכך משום שידיד זה הוא רב בהכשרתו.