אוכל כשר בדודקנס...

אוכל כשר בדודקנס...

שלום.
מישהו יודע על חנות אוכל או מסעדה המוכר אוכל כשר באיי הדודקנס ?
בעיקר עופות או בשר.
תודה.

sheyd

New member
כשר

באיים לא תמצא כשר במיוחד לא בשר או עופות, דגים אין בעייה כמובן.

כשר ניתן להשיג בשלושה מקומות תסלוניקי חניה-כרתים ואתונה בלבד.

zina71955

New member
אני לא בטוח שבחניה יימצא כיום מזון כשר

פעם הייתה שם קהילה יהודית מפוארת שנשמדה כמעט כולה במלחמת העולם השנייהכאשר אונייה שחילצה אותם הוטבעה בדרכה לתורכיה. כיום?? חוץ מזה אוכל כשר הכולל בשר מחייב שני מטבחים בהתאם להלכה וחנות כשרה לא מספיקה. אבל, אומר לך מה אני עשיתי לצורך הפלגות עם יראי שמיים, והיו לי כאלה. כלי המטבח הוגעלו מבעוד מועד לפני ההפלגה, או לחילופין אם האיש הצטרף באמצע ההפלגה נעשה שימוש בכלים חד פעמיים. מאותו רגע ואילך לא בושל בשר/עוף בכלי המטבח אלא רק אוכל לא בשרי ודגים. עם זאת, בשר כשר במתכונת קרה, נקניק/פסטרמה וכדומה היה במקרר לשימוש אוכלי הבשר, אך לא נכנס לכלי הבישול אלא לכלים חד פעמיים. כל עוד הוא במתכונת קרה במקרר הוא יכול ל"דור" בכפיפה אחת עם מאכלים חלביים. את המסעדות אתה לא יכול להכשיר, אז האיש אכל במסעדות מאכלי ירקות לא מבושלים ודגים כאשר הדג גולגל עם תפו"א או אורז וירקות בתוך מעטה של נייר אלומיניום על אש גלוייה. ו - עוד דבר מעניין, ידידי בעל הכיפה הסרוגה בדק ובירר אצל רבה של איסטנבול בהקשר ללחם הסטנדרטי של תורכיה. הלה אישר לו שתהליך האפייה של לחם זה הוא כשר. ואין לי כל ספק בכך משום שידיד זה הוא רב בהכשרתו.

sheyd

New member
צודק, אין ממש מקום לרכוש כשר בחניה אבל יש

מסעדה אמנם לא כשרה אבל מנוהלת ובבעלות אישה יהודיה מאוסטרליה,
יש לה כלים נפרדים ומיועדים למטרה זו, לא מגישים בשר אבל דגים יש בשפע ללא בעיית כשרות והיא מודעת לעניין ולמגבלות כמובן.
תודה לאילן על העדכון, בזמנו עקב הצתה על רקע אנטישמי של בית הכנסת [עץ החיים] הגיעו מספר בחורים מהארץ לעזור בשיקום ושיפוץ היה רעיון להקים בית חב"ד ונראה כי נגנז, היתה להם אספקה של כשר ולזמן מה, לא קיים יותר.

המסעדה נמצאת בסמטה שיוצאת מרח' Kondylaki בעיר העתיקה. יש שילוט מהרחוב. מול בית הכנסת עץ חיים.
טלפון: 2821075795 שמה של הגברת הוא מגי.

מצורפת מפה.

d19511

New member
קרח יבש במקרר..כמה יכול להחזיק?

אולי לקנות בארץ את הבשר הכשר ולשמור עליו בעזרת קרח יבש בכמויות.ולהחליף רק את הקרח..
השאלה איפה קונים קרח יבש שם... :)
מתי את נוסע גדי?
שי

amng

New member
יש בחניה בית כנסת מקסים מטופח אולי שם יודעים.

יש שם גם מקוה אמיתי עם מי תהום ...למי שרוצה..

איך מוצאים מזכירה לחב' היטק ישראלית במדריד? או בצפון ניו ג'רסי?

הולכים לבית הכנסת הקרוב ושואלים את הרב שתמיד שמח לעזור (גם לישראלים שאינם שומרי מצוות).

הנה מה שעלה בחיפוש קצר ברשת ורוב המידע לצערי, לא באזור - כך שאו שתוותרו על בשר או שתפליגו למקום שיש אספקה:

http://www.koshergreece.com/templates/articlecco_cdo/aid/2085601/jewish/SYNAGOGUES.htm

zina71955

New member
שימורי בשר מהארץ - הולך - ובתנאי שיעשה שימוש

בכלים חד פעמיים ואוכלים קר. לא נראה לי שאפשר להחזיק ביכטה שני מטבחים לבישול. אבל, אם מתעקשים, אפשר, בצימצום להשתמש לבשר בכירה ניידת חדשה ובמחבת/סיר חדשים מהארץ ולרחוץ את הכלים בכיור השירותים.

למעלה