אוכל יהודי

אוכל יהודי

כולנו באנו מבתים דתיים או חרדים (או רובנו לפחות). האם יש אוכל או מתכונים יהודיים שאתם אוהבים?

מרק קניידלאך

או איך שכותבים את זה.. אבל בסיגנון עירקי,בלבד

גולש של ערב פסח

אני יודע שזה לא ממש יהודי, אבל אצלנו בבית בערב פסח תמיד אוכלים בארוחת צהריים, זו שאסור לאכול בה לחם אבל גם אסור מצות, גולש. כך כל שנה, חוץ מהשנה שאחותי המתחכמת בדקה את האריזה של הנקניק, וגילתה שהוא לא כשר לפסח. מי שלא ראה סיר מהביל של גולש עם תפוחי אדמה נשרף בביעור חמץ, לא ראה משפחה מבואסת מימיו... אה, ודרך אגב.. אהלן אהלן, הרבה זמן לא הייתי. תיכנסו לצ'אט הלילה (יום שישי), אני מקווה להיות...

ephi79

New member
אהלן...

א. למה זה לא ממש יהודי? עצם הרעיון של לאכול מאכלים ספציפיים (מה גם שטעימים) בזמנים קבועים בגלל סיבות טכניות הלכתיות נראה לי קצת משעשע ומאד אופייני ליהודים... ב. אתם מכינים גולש עם נקניק??? ג. בתור אשכנזי הצ'ולנט של פסח בלי השעועית תמיד נראה לי חסר ומצומק, למרות שזה מצחיק כי במשך השנה אני אף פעם לא אוכל את השעועית ממילא אלא רק את הבשר... <אפי חושב שיותר משנהנה לאכול חמץ בפסח, הוא נהנה לאכול סוף סוף קטניות!!!>

אהלן אהלן...

לא סתם נקניק, רק טירת צבי!!! זה קצת מוזר, אני יודע, זה גולש משונה כזה, נקניק חתוך, תפוחי אדמה, והרבה טיבול... די, אני מזיל ריר!!!

בתור אחת שיש לה קצת קשר עם

קיבוץ טירת צבי, אז שתדע שהנקניק של טירת צבי הוא כשר לפסח חודש לפני, והם רושמים כשר לפסח מאד בקטן. וכן יש להם אחלה בשר ונקניקים,

Le Fay

New member
אחחחחח... מתגעגעת

לתערובת האדירה ההיא שממלאים בה את הקישקע. טעים גם בתור כופתאות ברוטב צלי, אבל מובן שיש לזה טעם אחר בלי לנקות שעות את המעיים... וצימעס. על הצ'ולנט ממש מוותרת לך

Le Fay

New member
בטח יש לי

נשמה יתרה: פעמיים יו"ד ב"פיי"
לדעתי הצ'ולנט הוא מה שמכריע את הנשמה היתרה ארצה אחרי הגעפילטע פיש (עם חלה וחזרת) ומרק העוף (החכמה באוכל טוב - לדעת מתי להפסיק...).

למעלה