אוכל וניקיון

shelycat

New member
אוכל וניקיון

כשאתן שוטפות את המזון (ירקות/פירות/בשר) שלכן לפני האכילה/שימוש בו איך אתן שוטפות אותו? כלומר כמה יסודית השטיפה? רק במים? עם שפשוף קל או יסודי יותר? מים+סבון (אם כן איזה סבון? מיוחד למזון או סבון כלים?) האם יש לכן יחס שונה למזונות מסויימים במהלך השטיפה? ומה לגבי שטיפה של בשר/עוף לפני השימוש בבישול? שוטפות אותו(איך)? או שזה מספיק נקי בשבילכן מהאריזה הקפואה/טרייה/קצב?

אז ככה...

ירקות ופירות אני שטפת, רק עם מים. על הירקות אני שמה דגש יותר. בשר / עוף כשאני מבשלת אם בכלל , תמיד שוטפת.

חנץ

New member
ירקות ופירות במדיח על תוכנית של שטי

שטיפה בלבד (בלי חומר כמובן
). בשר שטיפה רגילה תחת מי ברז.

רחלילי

New member
לא מאמינה שאני עונה על זה!

ירקות פוירות בסבון ומיים (חלק מהירקות אינני מקלפת). עוף במיים. (תארי לך: עוף במדיח.... )

רחלילי

New member
וגם יש טקס מיוחד לחסה

כי אני עם פוביה מתולעים: (העוף לעיל זה היה בצחוקים) חותכים את העלים מהחסה בעודה בשקית וללא מגע... מכניסים את העלים לקערה מלאה במים וסבון (ו-כן אני יודעת) כדי שאם חלילה יש שם בע"ח הם יוטבעו וימותו מות גיבורים. אחרי כמה שניות בסבון זה עובר לשטיפה במיים, עלה עלה נבדק ונזרק אם יש בו איזה פגם או חלק חום. משם כל עלה עובר בכבוד לכלי המיוחד לייבוש חסה. מייבשים בצנטרפוגה ועוברים או לסלט או לאכסון "מקצועי" במקרר. אגב, בכל שנותיי עם השיטה הזו עדיין לא מצאתי תולעים בחסה.

Ronnie*

New member
אני מתלבטת

(כהרגלי בקודש, על מה אני לא מתלבטת) מצד אחד, שמעתי איפשהו שחשוב לשטוף פירות וירקות במים וסבון, אז התחלתי לעשות את זה. מצד שני, קראתי השבוע (או שבוע שעבר), ב"זמנים מודרנים" אם אני לא טועה, שלא טוב לשטוף ירקות בסבון, אלא רק שטיפה יסודית במים. מי יודע... לפחות לגבי הבשר אני לא צריכה להתלבט, אני צמחונית ולא מבשלת בשר (לפחות עד שלא תהיה לי ברירה - כשיהיו ילדים וכו´).

Hadar p

New member
ירקות. פירות במים ובשר תמיד תמיד גם

שוטפת במים! תמיד כשאני מוציאה בשר מהשקית או המגשית נראה לי שהוא כזה דביק! איך אפשר לא לשטוף?

נופר30

New member
שטיפה יסודית במים

ולפעמים גם עם כרית של כלים ( שיש לי במיוחד לזה) פעם הייתי עושה גם עם סבון אבל הטררם של לייבש אחר כך את הפרי ושלא ישאר אפילו מעט סבון והטעם שהיה נשאר לפעמים העבירו אותי רק למים חסה אני משרה במים עם מלח ( המלח הורג את התולעים ) ומייבשת במייבש חסה עוף שטיפה קלה מתחת לברז מים זורמים ( לרוב אני מורידה את העור בכל מקרה אז לא ממש צריכה את זה ) בשר אני כמעט ולא מבשלת אבל אני לא שוטפת אותו לפני כי זה הורס גם ככה ממלאים אותו בפוספטים ומים

אמיקה

New member
יסודי ...

ירקות ופירות אני משרה במים + כמה טיפות מנוזל שטיפה מחומרים טבעיים שכ"כ מנקה טוב, שהצבע של הפירות/ירקות נעשה קצת יותר עז.. (אם בדיוק נגמר לי הנוזל - מים חמים, שפשוף קל עם מגבת נקיה) בשר אני שוטפת במים חמים - לא רותחים אבל חמים, ומנקה עם סכין את מה שצריך, ובעוף אני שוטפת - שוב במים חמים, ועוברת עם פינצטה (מורתחת) ומוציאה כל סימן לנוצות (יאחסה..)

למעלה