אוכל ובית כנסת...

יעלבל

New member
אוכל ובית כנסת...

סליחה על הבורות... אבל כאתאיסטית מוחלטת שהחליטה לחגוג לבנה בר מצווה בבית הכנסת יש לי מספר שאלות - 1. מהו אותו כיבוד שיש צורך לכבד אחרי התפילה את באי בית הכנסת? אמר לי גבאי בית הכנסת שאם אביא דג מלוח,ברנדי 777 ועוד כמה דברים טובים- "הכל יהיה בסדר" - כדבריו. מה כולל הכיבוד? 2. איך מחשבים מנות? האמת...זהו בית כנסת מאוד מאוד קטן. מרבית מהאורחים יהיו מוזמני בר המצוה. הרעיון הוא שמבית הכנסת יגיעו אלינו הביתה לארוחת צהריים...כך שהכוונה לא להאביסם בבית הכנסת ומצד שני לא לפגוע בקבועי בית הכנסת. 3. מה מכינים לארוחת צהריים שכזו - שבת בצהריים (אין מגבלות כשרות חימום וכו')...העיקר שיהיה טעים...40 איש...זיכרו רק בבקשה שיש צורך בתאום מערכות - חימום, הכנה מוקדמת....ואני עושה הכל לבד... המון תודה על כל רעיון, יעל

ady18

Well-known member
אני יודעת רק לגבי השאלה הראשונה

מביאים כיבוד קל ביותר משהו כמו בורקסים משקאות קלים, עוגות עוגיות דברים בסגנון הזה

satr

New member
דבר ראשון../images/Emo49.gif אנסה לעזור

חייבים שיהיה יין לקידוש וחלה ישנן כמה אפשרויות: 1. ארוחת בוקר קלה: בורקסים, סלטים, פשטידות, חמוצים + שתייה קלה 2. עוגות, עוגיות - מלוחות\מתוקות + שתיה קלה מקווה שעזרתי ורד

היי יעל. גם אני יעל וגם לי יש חודש

הבא בר מצווה לבני הבכור . אצלינו בבית הכנסת נותנים רשימה של דברים . הדברים צריכים להיות סגורים ועם הכשר של הבד"צ . אסור להביא מטעמים מהבית מטעמי כשרות . כך זה אצלנו. לשאלתך השניה - אצלנו ישר אחרי בית הכנסת הזמנו 80 אנשים למסעדה ממש צמודה לבית הכנסת ובכך פתרתי את בעיית האירוח. מקווה שעזרתי והמון מזל טוב לגבר

דנייאלה

New member
מזל טוב ../images/Emo213.gif

גם אני לא נוהגת לפקוד את בית הכנסת, אך בני השנה בן בר מצווה ויצא שכבר הלכתי לבית כנסת כמה פעמים בשבתות לבני כיתה שלו שההורים חברים טובים. לגבי השאלה הראשונה- בורקסים, בייגלה, במבה, ביסלי, פירות טריים, עוגות ועוגיות קנויות, אפשר גם דג מלוח וקרייקרים (כפי שיעלי כתבה- הכל צריך להיות כשר בד"צ), ושתיה קלה. צלחות וכוסות חד פעמיים, ואת הכל משאירים שם ולא מחזירים הביתה, מעין מצוות תרומה. 2, חישוב מנות- הכי טוב לשאול את הגבאי כמה מתפללים נוהגים לבוא בשבתות, ולזה להוסיף את המוזמנים שלכם. צ"ל בחשבון שצריך להכין כיבוד ל2 שולחנות אירוח- אחד לנשים ואחד לגברים. 3.אירוח צהריים לאחר כך דורש אכן תיכנון מעמיק יותר, את צריכה לרשום לעצמך מה את רוצה- סלטים, פשטידות, גבינות, עוגות וכו', ואשמח לעזור לך בתיכנון. (לי יהיו קצת יותר לבוצוריים של אחרי העליה לתורה, אבל חברות יעזרו להכין)

ak5

New member
ראשית מזל טוב. אצלנו בית הכנסת

אמר פחות או יותר את הכמויות. צלחות קטנות, סכום וכוסות חד פעמיות, מספר כלי הגשה. מפיות. קנינו מספר סוגים של עוגיות, עוגות הבית, כעכים, דג מלוח (כ- 20 חתיכות) שחותכים לחתיכות קטנות ומספר סלטים. צריך לבדוק האם באמת צריך 2 שולחנות. אצלנו היה מעורב באולם צדדי וכןלא היה נחוץ בד"צ אלא כשר מכל סופר. שתיה - מספר בקבוקים. כדאי לשאול כמה מתפללים יגיעו. אצלנו הגיעו מעט מאד והאורחים הוזמנו לאחר מכן לארוחה ביתית ולכן היה קצת יותר מדי. לגבי ארוחה בבית, אחפש במאמרים את הארוחה שהכנו והוסיף קישור.

ak5

New member
שרשורי ארוחות

דוקא את ארוחת הבר מצוה לא שרשרו אך אולי אצליח למצוא אותה. בהצלחה

ak5

New member
ארוחת בר המצוה שלנו

שוש, נראה לי שכדאי להכניס לארוחות גולשים. לא מצאתי אותה שם

דנייאלה

New member
את הארוחה הזו אני זוכרת היטב

ועוד אנדנד לך בעניין העוגות שהכנת והקפאת כשיגיע הזמן....

ESHLY

New member
AK5 - אתה בטוח שיש לך ילד בן 13 +

חבל על הזמן - אתה בעצמך נראה ילד ....

ESHLY

New member
במפגש. ישבנו ודיברנו קצת. טוב אתה

לא אשם, היו המון אנשים ...

ak5

New member
ניסיצי דוקא לקלוט את השמות של כולם

במפגש הבא כבר לא אשכח.

רעיונות

לשאלה ראשונה: מה שהם אומרים לך להביא תביא והם כבר מסדרים הכול. שאלה שלישית: תכיני חמין בלי בשר רק תפוחי אדמה ושעועית ועוד דברים שאת רוצה. אפשר להכין שניצלונים קטנים בשומשום סיגרים עם בשר תעשי בורקסים ממלואים בבשר פשטידת פטריות קלה אם תרצי מתכון וגם מתכון לחמין תשימי סלטים את יכולה לחסוך ולעשות חלק מהסלטים לבד תעשי שוקיים בגריל תעשי כמו גולש אך את לוקחת נקניקיות חותכת אותם לעיגולים עם תפוח אדמה ויש בזה רוטב. יש לי מתכון את יכולה לעשות ירקות של הקוסקס אם קוסקוס או אורז סיר גדול של מרק לשים במרקיה ויקחו לעצמם כמו מרק ירקות או מרק בצל. ועוד כל מיני רעיונות.

effyba

New member
ברקוכה הבאה..לגבי בית הכנסת מומלץ

להביא מאפים יבשים וסגורים בחבילות אטומות, כמו קרקרים, בייגלה וכד'. בורקסים יכולים להיות בעייה של כשרות. ובכלל חוץ מזה - מזל טוב!!!!!!.

למיטב ידיעתי, אסור להכין כיבוד ביתי

לבית הכנסת. אצלנו הרב של בית הכנסת, נתן לנו רשימה של מקומות שמותר ואפשר להזמין מהם כיבוד וכך עשינו.

למעלה