אוכל ואלרגיות

shima

New member
אוכל ואלרגיות

דייגו הלברדור המעורב שלי סבל מאז ומתמיד מדלקות אוזניים חוזרות ונשנות וגירודי עור. מעבר לאוכל היפואלרגני דרמטוזיס של יוקנובה שיפר במידה רבה את המצב. הבעיה שהמזון הוא עשיר בקלוריות, ולדייגו יש בעיה בברך ולכן הוא צריך לרדת משמעותית במשקל. הוטרינרית שלי הציעה שנעביר אותו לאוכל שכלבתי השניה אוכלת- ( היא סכרתית) אוביסיטי של רויאל קנין, איתו ראינו ירידה יפה במשקל, ולפי הנסיון של הוטרינרית שלי עוזר גם לכלבים הסובלים מאלרגיות. עד כאן ההקדמה- עכשיו לשאלתי. אנחנו מעבירים את דייגו למזון החדש בצורה הדרגתית. הוא לא אוהב את הטעם החדש. אבא שלי רוצה לשים לו פיסות פסטרמה באוכל לשפר את הטעם כדי שיאכל. לפי מה שקראתי רב הכלבים שמפתחים אלרגיות בעצם אלרגים לעוף ולשים לו פסטרמה באוכל זה לא חכם, מה גם שמשבש את כל עניין הדיאטה. לדעתי לא צריך להכנע ולתת לו להיות רעב עד שיסכים לאכול. ההורים שלי חושבים שאני סאדיסטית מטורפת. מי צודק? האם אכן רב הכלבים אלרגים לעוף? מה עוד ניתן לשים במזון לשיפור הטעם? אשמח לעצות ותובנות. תודה רבה רבה.

תשובה

קודם כל את צודקת מאד - כשנותנים מזון היפואלרגני אסור לתת שום תוספת, בטח ובטח שלא פסטרמה. תסבירי לאבא שלך שאם הוא נותן את זה, הוא למעשה זורק לפח משהו כמו 300 ש"ח בחודש כי הוא יכל באותה מידה להאכיל את הכלב בבונזו ולחסוך את המזון הרפואי היקר (אבל הכלב כמובן יסבול מזה). אני גם מסכים עם הגישה שלך בנושא ההזנה - הכלב יאכל ויתרגל ויהיה בסדר (לא לשכוח שמדובר בלברדור...). אצל חתולים זה הרבה יותר מסובך - הם מסוגלים להרעיב את עצמם למוות. לגבי ההיפואלרגניות - עד כמה שידוע לי, במזון הדיאטטי יש מרכיבי עוף וגלוטן תירס. זה לא היפואלרגני בשום מצב אם זה מכיל את המרכיבים האלה. תבדקי בטבלת המרכיבים על השק.

shima

New member
תודה רבה רבה על התשובה

אכן בדקתי והאוביסיטי מכיל את הריכבים האסורים. האם תוכל להמליץ לי על מזון היפואלרגני וגם דל קלוריות? אני נקרעת בין הצרכים השונים של הכלב- מצד אחד הוא חייב להרזות דרסטית בגלל הסיפור בברך ומצד שני לא רוצה שיחזור להתגרד ולסבול מהאוזניים.

shima

New member
ד"ר אבן חן

חוזרת על בקשתי להמלצה על מזון היפואלרגני וגם דל קלוריות ( אם קיים). המון המון תודה על העזרה

לא מכיר מזון כזה

אבל אפשר לנסות להגביל את המזון ההיפואלרגני לכמות נמוכה כדי להוריד במשקל. מה שעושים זה נותנים לפי משקל היעד (מה שרוצים שהכלב ישקול לא מה שהוא שוקל כיום) פחות 20%. זה מעט, והכלב בהתחלה רעב (ולברדורים גם ככה תמיד רעבים) אבל ככה זה בדיאטה. אפשר לרדת בהדרגה על פני שבוע. בהצלחה

יש מזון צמחוני לגמרי- של טכניקל

אני שמעתי מאנשים שהאכילו בו שזה גם תרם לירידה במשקל- למרות שלא זו מטרתו.

למעלה