אוכל בשואה

Acripela

New member
אוכל בשואה

יש לי שאלה: למה הגרמנים בכלל האכילו את היהודים במחנות ההשמדה {כמו אושוויץ} זה נכון שהיהודים מתו מרעב, אבל ישנם אין סוף סיפורים על הריבים על האוכל, או על כמות האוכל המצומצמת שניתנה. אני מודה על כך שהם האכילו את היהודים, אבל זה לא ברור לי למה. בכל זאת הם רצו להשמיד אותם נכון? עוד שאלה אם תדעו לומר: מי הבן אדם שצעק "יוריקה" {מצאתי ביוונית} אחרי שמצא פיתרון כלשהוא.. אני מחפשת את השם שלו.

שינובי5

New member
על מנת לנצל פיזית מישהו

בעבודת פרך צריך לתת לו משהו לאכול...הגרמנים ידעו למשל שבתנאי אוושוויץ' אדם לא ישרוד יותר משלושה חודשים. לכן בסלקציות שערכו שלחו את אלו שנראו יותר מדי טוב להשמדה בטענה שהוא גונב אוכל.את זה סיפר פעם ניצול המחנה. בכל מקרה על מנת לשמר מעט את העבדים היה צורך להאכילם., אל תקבלי את הרושם שמדובר היה במאכלי גורמה חו"ח , מדובר היה במזון בעל ערכים קאלוריים נמוכים ביותר , כמויות לא משביעות, ואיכות איומה. בכך הגשימו את הרעיון המרושע של השמדה תוך כדי עבודה. יוריקה צווח ארכימדס לאחר טבילה הגונה באנבטיה.

Acripela

New member
אני יודעת מה אכלו

לפרט? בבוקר ניתנה צלוחית עםפ קפה שחור {קפה ומים. בלי חלב בלי סוכר וכל זה} ואחרי זה נתנו פס מרגרינה ורבע לחם. אבל לחם בגודל של משהו כמו 15*7 ואז בצהריים או בערב נתנו עוד קפה ומרק ירקות {מרק... ממש מרק.. עלאק.. נתנו מים עם יפה טעם ומידי פעם עם קובייה של תפו"א או שומן חיה} זה מעדות של ניצולת שואה. והיא הייתה עובדת. אבל המטרה שלהם הייתה להרוג את כל היהודים לא? אז למה להעביד אותם?

masorti

New member
למה להעביד אותם?

כי אפשר לנצל אותם לטובת מאמץ המלחמה הגרמני (וגם לטובת מפעלים פרטיים) במחיר נמוך מאוד.

קוכולין

New member
פשוט מאד

מכיוון שהכוונה היתה לנצל אותם בעבודת כפייה עד כמה שאפשר, בטרם ימותו. אם לא היו נותנים אוכל בכלל היו מתים תוך יומיים, וזה רע לכלכלה. בנוגע לאיש שצעק "יוריקה", הרי מדובר בפיזיקאי היווני ארכימדס.

אפשר להעביד אנשים עד מוות

הנאצים מיינו את המגיעים למחנות למי שיכול לעבוד עד מוות ומי שלא. אלו שלא, נרצחו מיד, ואלו שכן הועבדו עד מוות, כאשר יש תחלופה מתמדת של אלו שמתו מרעב ותשישות ע"י האסירים החדשים. גרמניה הנאצית ניהלה כלכלת עבדים "מודרנית" מתוכננת בהיקף עצום, עם מליוני עובדי כפיה, שנבעה לא רק מצרכי המלחמה אלא גם מתורת הגזע שלהם. למשל, הם גם התכוונו להפוך את כל הרוסים והפולנים לעבדים תוך "הורדה" מתוכננת של מספרם בעשרות אחוזים לאורך זמן. זה "יותר טוב" מ-100% השמדה שהם תיכננו ליהודים, אבל לא בהרבה. בשורה התחתונה, השתלם להם יותר להרוג אנשים במשך כמה שבועות או חודשים של עבודת פרך מועילה מאשר סתם להרוג אותו מיד. האס.אס קיבל תשלומים מתעשיית הנשק וגורמים אחרים שנהנו מעבודת העבדים הזאת.

שקדי

New member
אגב גם במחנות הכפיה בסיביר

שם מתו אגב הרבה יותר אנשים מאשר במחנות המוות באירופה הנאצית ניצלו את האסירים לעבודות כפיה נרחבות שהיוו חלק מהמאמץ הכלכלי של בריה''מ צמצום נרחב של המחנות בתקופת הפרוסטרויקה היווה גורם שלילי רציני בכלכלת בריה''מ

Boogieman

New member
אתה סגור על הפרט האחרון?

כי עד כמה שאני זוכר, זה כבר קרה אחרי מותו של סטאלין.

מה שטויות? שהתנאים בגולגים היו

קשים? שהם עבדו עבודת פרך? שמליונים מתו ברעב, בקור ובמחלות בגולגים? כל זה לא נכון?

ע מ י ש

New member
הנה השטויות

מתו הרבה יותר אנשים מאשר במחנות המוות באירופה הנאצית - שטויות מחורבנות צמצום נרחב של המחנות בתקופת הפרוסטרויקה - זה קרה ארבעים שנה לפני כן היווה גורם שלילי רציני בכלכלת בריה''מ - גם בשנות החמישים והשישים לא היתה לסגירת מחנות העבודה כל השפעה שלילית על כלכלת בריה"מ מספיק שטויות בשבילך?

mishauli

New member
לא "גולא"גים", כמו לא "שב"סים", אלא

גולא"ג GULAG - ראשי-תיבות של "המינהל הראשי של המחנות", כמו ששב"ס - "שירות בתי סוהר". מחנה בודד נקרא LAGER.

שינובי5

New member
קיימים הבדלים למרות הכל שקדי

ברוסיה הסוביטית השתחררת אם שרדת את תקופת המאסר, מהמחנות הגרמניים זה לא היה כ"כ פשוט.

שינובי5

New member
אתה קובע בין השיטין

שהיה ראציונל גרמני בשיטה, אז זהו שלא. נכון שהועבדו אנשים בפרך עד מוות למעשה , אך באותה מידה הם שלחו לגז משלוחים שלמים של אנשים כשירים לחלוטין לעבודת פרך,משום האידיולוגיה הרצחנית שלהם.אגב - מדובר בעיקר על היהודים. אאילו היה הגיון כלכלי הם היו מוכרחים לשמור כמה שיותר אנשים בחיים ולספק להם מינימום קאלורי לשרידות, הם כמובן לא עשו זאת. כלכלית בכלל לא בטוח שהשתלם להעסיק את עבודת העבדים הזאת, וזה נשמע איום אך אין מה לעשות.

באופן חלקי ומשני בלבד

"כלכלת העבדים" של הרייך השלישי לא היתה יעילה, והם גם לא באמת התאמצו לקיים אותה באופן יעיל כלכלית כי העדיפות והגישה שלהם היתה הרי גזענית, זה היה השיקול העיקרי. היה להם הרבה יותר חשוב להרוג אנשים, והם גם עשו את זה, מאשר לנצל אותם באופן אופטימלי. היטלר אמנם הפעיל שיקולים כלכליים באסטרטגיה המלחמתית שלו, אבל בסך הכל הגרמנים לא טרחו לנהל כלכלת מלחמה יעילה עד שהיה מאוחר מדי, וענין עובדי הכפיה זו רק נקודה אחת בתחום זה.

למעלה