אוכל בריא ולא משמין ?

• פותח הנושא VVC1
  • פורסם בתאריך

VVC1

New member
אוכל בריא ולא משמין ?

היי

לאחרונה התחלתי לנסות ליישם אורח חיים בריא, הווה אומר בראש ובראשונה אוכל בריא ופעילות גופנית.
יחד עם זאת היעד הנוסף שלי הוא לרדת במשקל.
את השומנים שלי אני לוקחת מהצומח בעיקר - טחינה משומשום מלא, אבוקדו, אגוזים ושקדים.
אני מבינה שזה בריא אבל זה גם יכול לגרום לעלייה במשקל. כמובן שזה תלוי בכמויות...

ובקיצור אני ממש אשמח לאופציות של מזון בריא ולא משמין, מלבד ירקות שנמצאות בתפריט :)

תודה ושנה טובה לכולם!

ממליצה לא להימנע מפחמימות

קודם כל המון בהצלחה וכל הכבוד על ההחלטה החכמה!!
רבים נוטים לראות בפחמימות מזון משמין. הכל כמובן תלוי בסוג הפחמימה. הפחמימות מאוד חיוניות לאנרגיה הפיזית ולמצב הרוח הכללי.
קיימות פחמימות פשוטות כדוגמת הסוכר, פחמימות אלה מתעכלות מהר ולכן גורמות לנו להיות רעבים מהר יותר. הפחמימות המומלצות הן פחמימות מורכבות שמקורן בדגנים וקטניות ובעלות סיבים תזונתיים החיוניים מאוד לעיכול תקין, פחמימות אלו מתעכלות באופן הדרגתי.
אני ממליצה באופן אישי על אורז ומוצריו - אטריות אורז, מקלוני אורז, פירכיות אורז וכו רצוי אורז מלא אבל זה עניין של טעם, קינואה שעשירה בחלבון שאין בדגנים אחרים וכוסמת שעשירה בברזל. קיימות גם פירכיות מקינואה ומכוסמת.
&nbsp
בנוסף אני ממליצה להוסיף לתפריט היומי כארוחת בוקר דייסת שיבולת שועל או ביויוגורט עם גרנולה או פירות.
&nbsp
תנסי להימנע מאוכל מטוגן, שומני ואני ממליצה בחום להתחיל להסתכל על תוויות של מוצרי המזון. שימי לב למוצרים שמכילים הרבה E למינהם, מונוסודיום גלוטומט, מייצבים וכדומה - מומלץ להימנע מהם ולחפש מוצרים טבעיים!!
&nbsp
המון בהצלחה!!

&nbsp

למעלה