אוכל במקום פצצות

MichelleS

New member
אוכל במקום פצצות

למי שלא מכיר- 'אוכל במקום פצצות' היא קבוצה שמחלקת אוכל בכיכר דיזנגוף כל יום חמישי, כמחאה על חלוקת המשאבים הלא צודקת של החברה. התפרסמה עלינו כתבה אוהדת. אתם מוזמנים לקרוא ולהגיב.

Red Star

New member
מיכל את אנרכיסטית???

תמיד חשבתי שאת בייליניסטית או משו כזה

Alexco

New member
א. מה הקשר?

ב. מיכל הייתה פעילה במטה של רן כהן

Red Star

New member
לא ידעתי!

מוזר, היה לי רושם די בייליניסטי ממנה ומה הקשר? הקשר הוא האוכל במקום פצצות הינו ארגון אנרכיסטי (שים לב אפילו לזה: "יותר כוח לקהילה ופחות כוח לממשלה") ואני לא אומר את זה כדבר רע בכלל, להיפך אני די אוהד את האנרכיסטים והרגשתי חמימות בליבי שכקראתי על המהפכות בספרד 1936 ובהונגריה 1956 והניסיון למהפכה בצרפת 1968 וראיתי תמונות וציורים מאירועים אלו. אני בהחלט מכבר ומעריך מאוד את ההגות האנרכיסטית והתנועות האנרכיסטיות. אני במיוחד נוטה לכיוון הזרם הסיטואציוניסטי ומה שנקרא Council Communism שזה מאוד דומה. אחת הסיבות שאני לא אנרכיסט במלוא מובן המילה בעצמי היא שאני לא מהפכן. אני דוגל בתהליך הדרגתי שיוביל בסופו של דבר להחלפת הקפיטליזם ולא במהפכה אלימה או מהירה.

ד ר ו ר 1

New member
לא על זה דובר

כתבת שמוזר לך שהיא אנרכיסטית כי היה לך רושם ממנה שהיא "בייליניסטית". מה הקשר???

Weltmann

New member
../images/Emo35.gif

כתבת: "הסיבות שאני לא אנרכיסט במלוא מובן המילה בעצמי היא שאני לא מהפכן. אני דוגל בתהליך הדרגתי שיוביל בסופו של דבר להחלפת הקפיטליזם ולא במהפכה אלימה או מהירה" אז למה להיתלות באילנות גבוהים של "אנרכיזם"? מדובר בסוציאל-דמוקרטיזם מהזרם הברנשטייני.

Alexco

New member
לדעתי דווקא מדובר

בסוציאל-ברנשטייניזם מהאסכולה האורתופדית.

Red Star

New member
לא אמרתי שאני רפורמיסט !

אני לא דוגל בסוציאליזם הרפורמיסטי של אדוארד ברנשטיין, אני בעד קואופרטיבים שיוקמו באופן עצמאי, בלי יוזמה של המדינה (אבל כן עם תמיכתה). חייבים להודות שיש משהו קצת מהפכני בעובדים שמשתלטים על המעפל ודברים כאלה. אבל הסוציאליזם שאני תומך בו - סוציאליזם המבוסס על מועצות עובדים מקומיות - לא יבוא כך. לכן אני אומר שאני בעד תהליך הדרגתי, כי זה קורה בכמה שלבים, קודם כל יש קואופרטיבים אחר כך הם מתאגדים במועצות עובדים, וכיו"ב. זו האסכולה שלי על בוהן אחת.

Weltmann

New member
"A rose by any other name..."

אתה מתנגד לשינוי מהפכני של החברה, ותומך בתהליך הדרגתי? אתה מתנגד לשבירת מנגנון המדינה הבורגני והחלפתו במדינת פועלים? אם השבת "כן", הרי שיש לנו כאן סוציאליזם רפורמיסטי (עם קואפרטיבים או בלי קואפרטיבים, ביוזמת הממשלה או רק בתמיכתה...).

Red Star

New member
תשובות

1. אני לא מתנגד אבל אני מעדיף שינוי הדרגתי, לא מהיר מדי. 2. למעשה לא, אני לא מתנגד, להיפך, אני מאוד תומך בזה. אבל חייבים להבין שהמנגנון של המדינה הוא לא גורם מרכזי בכל העניין. החלפת הקפיטליזם לא מלווה בהכרח בשינוי מהותי של המנגנון הפוליטי. החלפת את העסקים הפרטיים בקואופרטיבים? ביטלת את הבעלות הפרטית על ההון. איגדת את הקואופרטיבים במועצות עובידם? ביטלת את השוק התחרותי והחלפת אותו במערכת סוציאליסטית, כל זאת בלי לשנות הרבה במדינה (חוץ מלהעביר כמה סמכויות, בעיקר סמכויות שהיום שייכות לשר האוצר ולשרים הקשורים לעבודה ומסחר למועצות). וכל זאת בלי תפיסה של הכוח הפוליטי או ביטול הדמוקרטיה הפורמלית בדרך הלניניסטים.

Weltmann

New member
תשובות לתשובות

כתבת: "אבל חייבים להבין שהמנגנון של המדינה הוא לא גורם מרכזי בכל העניין" בוודאי שכן. מנגנון המדינה, על ענפיו השונים (צבא, משטרה, בתי-המשפט) הוא אחד הכלים החזקים ביותר של המעמד השליט לביצור שלטונו המעמדי. התצורה החברתית-כלכלית הזאת שנקראת קפיטליזם יכולה לבוא בכל מיני צורות של מימשל מדיני. לפעמים בצורה גלויה של דיקטטורה פוליטית (כמו, למשל, בפקיסטאן) ולעיתים בצורה של דמוקרטיה בורגנית (כמו ארה"ב ושאר ארצות המערב). המשטרים הללו שונים בצורתם, אבל זהים בתוכנם: הם ביטוי לשלטונם הפוליטי של בעלי-ההון, הם אינם "אלא ועד-פועל המנהל את העניינים המשותפים לכלל המעמד הבורגני" (כפי שכתבו מארקס ואנגלס במניפסט הקומוניסטי). אומנם הדמוקרטיה הבורגנית (שהיא דמוקרטיה פורמלית בלבד, ולא דמוקרטיה מהותית) מציעה, לעיתים, מראית עין של חופש פעולה ושל אפשרות למעבר שליו מהקפיטליזם לסוציאליזם, הרי, כפי שכתבה רוזה לוכסמבורג, "כל פעם שהדמוקרטיה מגלה נטייה להתכחש לאופייה המעמדי ולהפוך למכשיר המשמש את עניני העם הממשיים, מיד מוקרבות הצורות הדמוקרטיות על ידי הבורגנות עצמה ונציגותה המדינית". כתבת: "החלפת הקפיטליזם לא מלווה בהכרח בשינוי מהותי של המנגנון הפוליטי". ממש ממש לא. ב-1871 היה הנסיון הראשון להפיל את שלטון הבורגנות, הקומונה הפאריזאית המהוללת (וקצרת הימים). המהפכנים ניסו לקחת את מנגנון המדינה הבורגני כמו שהוא, ולהשתמש בו לצרכיהם. כלומר - הם ביקשו לנשל את הבורגנות משלטונה המעמדי, מבלי לפרק את אותו האמצעי בו היא השתמשה לביצור שלטונה זה. הם נחלו, כמובן, כשלון חרוץ. מארקס ניתח יפה את נסיון הקומונה הפאריזאית (בחיבורו "מלחמת האזרחים בצרפת") והלקחים הפוליטיים סוכמו על-ידי לנין בחיבורו המבריק [!] "מדינה ומהפכה" (אם תבקר רק באחד מבין הקישורים שבהודעה זו, אז בקר בקישור זה). כתבת: "החלפת את העסקים הפרטיים בקואופרטיבים? ביטלת את הבעלות הפרטית על ההון. איגדת את הקואופרטיבים במועצות עובידם? ביטלת את השוק התחרותי והחלפת אותו במערכת סוציאליסטית... וכל זאת בלי תפיסה של הכוח הפוליטי או ביטול הדמוקרטיה הפורמלית בדרך הלניניסטי". והאם אתה מצפה שהבורגנות תשב בצד בשקט בזמן שאתה עסוק בהפלת שלטונה? האם אתה מכיר מעמד אחד בהיסטוריה שעשה זאת? האם המעמדות השליטים הפיאודליים בצרפת נחרו בשלווה כשהמהפכה הבורגנית של 1879 ניסתה להפיל את הפיאודליזם בצרפת ולהחליפו בקפיטליזם (כשהביטוי הפוליטי לכך היה החלפת המלוכה ברפובליקה)? התשובות הן "לא", "לא" ו-"לא", בהתאמה. לכשתנסה לבצע את הסוציאליזציה של אמצעי-הייצור תיתקל בהתנגדות אלימה מצד הבורגנות המקומית והזרה. בלי כיבוש השלטון הפוליטי, הריסה עד היסוד של מנגנון המדינה הבורגני והחלפתו במדינת פועלים - תיזרק לפח הזבל של ההיסטוריה. ראינו זאת, למשל, בצ'ילה: בתחילת שנות ה-70' עלתה לשלטון, בבחירות דמוקרטיות, ממשלה שמאלית בראשות הנשיא המרקסיסט סלבדור איינדה (שזכה לתמיכה מקיר לקיר בקרב מעמד הפועלים והאיכרות הצ'יליאנית). איינדה התחיל בסוציאליזציה של אמצעי-הייצור, הלאמות של תעשייה, רפורמה אגררית. ארה"ב נבהלה (חשבה שהיא עומדת לפני עוד קובה) וב-1973 ממשלת איינדה הודחה בהפיכה צבאית על-ידי האגף הימני בצבא (שנתמך ע"י ה-CIA וארה"ב), איינדה עצמו נרצח, ולשלטון עלה הדיקטטור הפאשיסט פינושה (שארה"ב היללה אותו כ"דמוקרט", וכיום הוא עומד לבית-דין בינלאומי על פשעי מלחמה, שכן בתקופת שלטונו "נעלמו" כ-50,000 אישה ואיש). איינדה כשל בדיוק בגלל שלא היה לניניסט: הוא סירב להרוס את מנגנון המדינה הבורגני על מוסדותיו ומנגנוניו, לפרק את הצבא הישן, לחמש את העם ולהקים מיליציות של פועלים ואיכרים. מאחורי תנועת הפועלים הבינלאומית עומדים 150 שנות היסטוריה של מאבקים, הצלחות, כשלונות ונסיונות. מי שלא לומד מהן דבר - עתיד לחזור על טעויות העבר. טעויות הרות גורל ועקובות מדם. - אורי. נ.ב: דברייך לגבי מנגנון המדינה, קואפרטיבים, וכו' הם חזרה, די במדויק, על הטיעונים של המנשביקים פלכאנוב הרוסי וקאוטסקי הגרמני. אולי יעניין אותך לקרוא את "המהפכה הפרולטרית והרנגאט קאוטסקי" של לנין.

Red Star

New member
מה עם הונגריה 1956 וספרד 1936?

בשני מקרים אלו (כמו גם במאי 1968 בפריז, למרות שמבקרה הזה זה לא הצליח) נוצרה מערכת סוציאליסטית ללא שימוש (בין אם מהפכני או דמוקרטי) במדינה. בהונגריה 1956 העובדים והסטודנטים סירבו לציית גם למעיסיקיהם וגם למדינה ונרתמו יחדיו ליצירת מנגנונים חלופיים. אבל האנרכיה הזו (למעשה זה היה Council Communism) נפסקה לאחר כמה חודשים כשברה"מ הצליחה לכבוש את הונגריה מחדש. גם בספרד התחוללה מהפכה אנרכיסטית באופן עצמאי ע"י ארגונים שונים של עובדים ששיתפו פעולה כדי להקים אנרכו-קומוניזם ולהילחם בחונטה של פרנקו. אך לצערנו הרב לא היה בידיהם כוח צבאי רב מספיק מול פרנקו (בסיוע היטלר ומוסוליני, כמובן), והשאר שייך להסטוריה העגומה עד מאוד. שים לב שהפשיזם של פרנקו לא היה תגובה למהפכה האנרכיסטית. המהפכה התחילה יום אחד אחרי ניסיון ההפיכה של פרנקו. שים לב שכל ה שאתה אומר שקורה בגלל ההדרגתיות של התהליך קורה גם במהפכות לניניסטיות שאתה כה מהלל. ברה"מ הפכה במהרה לדיקטטורה ביורוקרטית, וכך גם סין, צפון קוריאה, מזרח גרמניה ועוד ועוד. אני חושב שניתן, אם באמת צריך, להתמודד עם איומי המדינה ורשותיה השונות באמצעות התנגדות פסיבית, סירוב וכו' וגם באמצעות פעולה ישירה מסוגים שונים אבל ללא פגיעה באנשים וללא מהפכה אלימה הממוקדת בשלטון הפוליטי.

Weltmann

New member
לא

כתבת שבהונגריה 1956 ובספרד 1936 "נוצרה מערכת סוציאליסטית ללא שימוש (בין אם מהפכני או דמוקרטי) במדינה." אני מאוד לא מסכים. קודם כל, אתה מערבב מין שלא במינו (דין הונגריה 56' אינו כדין ספרד 36'). בהונגריה 56' לא הייתה שם "אנרכיה" ולא היה שם "קומוניזם מועצתי", אלא התקוממות עממית נגד שלטון הבירוקרטיה הסטליניסטית. אתה צודק לחלוטין שלא היה צריך, במקרה זה, להרוס את מנגנון המדינה הבורגני. מדוע? כיוון שהכלכלה בהונגריה הייתה ממילא מולאמת ומתוכננת, וכיוון שיחסי הניצול הקפיטליסטיים הוחרבו בה עוד בסוף שנות ה-40' (כשהוקמה מדינת הפועלים), לא היה צורך להרוס את מנגנון המדינה הבורגני - כיוון שכבר לא היה כזה בנמצא. מה שהיה צריך לעשות, וזה אכן מה שהמתקוממים בהונגריה ניסו לעשות, זה מהפכה פוליטית שתחליף את ההנהגה הבירוקרטית השלטת בדמוקרטיה פועלית. המצב בספרד 36' היה הרבה יותר מורכב. המהפכה הספרדית לא התרחשה בקנה מידה כלל-ארצי: באותם חבלי ארץ שהיו בשליטת הכוחות האנטי-פאשיסטיים, היו זרמים רבים שמשכו כל אחד לכיוון קצת אחר (כשהעיקריים היו האנרכיסטים, הטרוצקיסטים והקומוניסטים), בנוסף למטרה המשותפת שאיחדה את כולם, והיא - הגנה על הרפובליקה מפני הפלאנגות הפאשיסטיות של פרנקו. שים לב! גם הארגון האנרכיסטי הגדול ביותר בספרד דאז - ה-CNT - לקח חלק בממשלת החזית העממית שקמה בכדי להגן על הרפובליקה (הבורגנית!), ומסיבה זו רוב האנרכיסטים כיום מייחסים לאנרכיסטים בספרד שגיאות פוליטיות קשות (ועל כן זה קצת משונה שאתה מביא דווקא מקרה זה כאימות לטענותיך...). באשר לפעולת האנרכיסטים בספרד - הם הקימו כמה סינדיקטים שניהלו מספר ענפי תעשייה (ביעילות יוצאת מן הכלל, אגב: התפוקה הרקיעה שחקים, וזאת בזמן של מלחמה ומחסור. זה אחד הטיעונים החזקים נגד הטענה הקפיטליסטית שעובדים לא יכולים לנהל בעצמם מפעל) - אבל זה עדיין רחוק מ"מהפכה אנרכיסטית". בראש ובראשונה בגלל שהם הותירו את המדינה על כנה (שהרי אנרכיזם שולל קיום מדינות, ובהינתן מדינה - לא ניתן לטעון ברצינות שהוגשמה שם "מהפכה אנרכיסטית"). אם חושבים על זה, כשלוקחים בחשבון את תבוסת השמאל בספרד, אז הדוגמה של ספרד רק מחלישה את הטענה שלך, ולא מחזקת אותה.

Red Star

New member
תשובה

1. מה שקרה בהונגריה היה רב-רבדי. ברובד אחד זה היה התקוממות עממית נגד השלטון הסובייטי. אבל בנוסף לזה הייתה פה גם התקוממות פרולטרית. וכן, במשך כמה חודשים מועצות עובדים השתלטו על כל תחומי הכלכלה ולמדינה - למרות שפורמלית הייתה קיימת - לא היו שום סמכויות כי כולם סירבו לציית לה. אי-שיתוף-פעולה זה אחד הכלים החזקים ביותר. אם כולם יסרבו לשתף פעולה עם מנגנוני המדינה ויתחייסו אליהם כלא קיימים, הם יאבדו את רוב כוחם (במיוחד אם יצטרפו אליהם עובדי מדינה [במיוחד שוטרים] שיסרבו לאדוניהם). 2. אתה טועה לחלוטין בנוגע לספרד. הממשלה שהייתה במהלך החודשים האחרונים של המהפכה לא הורכבה ממפלגות אלא מאיגודי עובדים (אם כי אחד מהם, ה-UGT אם אני לא טועה, נשלט ע"י המפלגה הסוציאליסטית PSUC במצידה נשלטה ע"י זעיר-בורגנים ופליטים מהמפלגה הקומוניסטית POUM שנהרסה בשלב מוקדם מאוד), וזה תואם לחלוטין את התיאוריה הסינדיקליסטית. והרי ה-CNT היה למעשה ארגון אנרכו-סינדיקליסטי. הארגון FAI שהיה שותף מלא לCNT במלחמת האזרחים מול PSUC-UGT (אחרי שהקומוניסטים והסוציאליסטים בגדו בהם וגרמו לפירוק הקואליציה נגד הפשיסטים) היה הארגון האנרכיסטי, למרות שהוא היה הרבה יותר קטן. ועוד בנוגע לקיומה של המדינה. איזורים רבים בספרד - עם דגש על מחוזות קטלוניה וחבל הבסקים - היו במשך חודשים רבים ללא שליטת המדינה, אלא בשליטתן של קואופרטיבים וקולקטיבים שהתאחדו במועצות עובדים. באיזורים רבים גם בוטל השימוש בכסף. זאת ועוד. לגבי טענתך כאילו האנרכיסטים יצאו להגן על המדינה. אין זה נכון. ססמתם הייתה "מלחמה ומהפכה", כלומר לנצל את המלחמה נגד הפשיסטים כדי לבטל גם את מנגנוני המדינה הבורגנית ולהקים אנרכיה (או מועצתית או סינדיקליסטית..). 3. ובכל זאת, ישנו הטיעון העיקרי שלי שלו לא הגבת בהודעתך. בכל מדינה שבה התרחשה מהפכה לניניסטית, נוצרה כעבור זמן לא רב דיקטטורה ביורוקרטית רצחנית, מה שנקרא State-Capitalism בעגה המרקסיסטית המודרנית. אז איך אתה מטיף בלהט שכזה נגד מהפכה לא-מדינתית, בטענה שבצורה זו הבורגנים לבסוף מנצלים את המדינה כדי להדוף את המהפכה ויוצרים מערכת פשיסטית ומושחתת, כשלמעשה אותו הדבר בעצמו קורה במהפכות מדינתיות: הבורגנים מנצלים את המדינה (באמצעות המפלגה הקומוניסטית, כמובן) שגם ככה כבר לא דמוקרטית, כדי ליצור דיקטטורה ולא כדי ליצור סוציאליזם. נראה ששנינו יכולים להשתמש באותו הטיעון בדיוק זה נגד זה. אז מה הפתרון (התיאורטי) שלך לבעיה (התיאורטית אך גם מעשית והסטורית) הזאת?

איזו פרשנות מגוחכת לגבי ספרד.

יסלחו לי שני האדונים שאני נכנס ככה אל לב ליבו של הויכוח מלא ההגדרות הקומוניסטיות הסתומות שלהם, שלא מעניינות אף אחד וששני האדונים בעצמם לא יודעים את ההבדלים הדקים ביניהן ככה או ככה- בנוגע לאנרכיסטים בספרד, שחר, אתה אמנם נהנה לגייס את כל העניין לטובת התיאוריה שלך שלא הבנתי מהי (ואם היא עוסקת בהבדלים שבין לניניזם לשטויות-יזם היא גם לא ממש מעניינת אותי), אבל לא הייתי ממהר לקחת דוגמא מהמיני-מדינות או מדינות קואופרטיבים או כל-דבר-אחר בשליטת האנרכיסטים בספרד, שכן מדובר בקבוצה שלכל אורך הדרך מיררה את השלטון של הרפובליקה. התרומה של האנרכיסטים לפאשיזם והמיליטריזם הספרדי הייתה גדולה מאוד. הם קראו למיליוני תומכיהם להחרים את הבחירות לרפובליקה במקום להצביע לגוש השמאלי, הם ביצעו מעשי טרור וניסיונות הפיכה בלתי-נגמרים וניהלו מסע תעמולה כנגד עצם קיומה של הרפובליקה. בניגוד לקומוניסטים (שבניגוד לראיית העולם הפרנואידית של שני האדונים לא נחלקו לאלפי תתי-זרמים מגוחכים), שברגעים המכריעים לפחות השכילו להעביר את תמיכתם לרפובליקה, האנרכיסטים במקומות רבים, לדוגמא ברצלונה (שהייתה העיר שבה היה להם הכוח הפוליטי הרב ביותר), הפכו למעין גיס חמישי בשרות הפשיסטים. הם ניהלו קרבות רחוב כנגד לוחמי החזית העממית והסיטו את הכוחות של לוחמי הרפובליקה ממלחמה נגד פרנקו למלחמה נגד ה-CNT. וזה בלי להזכיר בכלל את העובדה שרק בגלל האנרכיסטים נוצרה מן השוואה היסטורית מעוותת לגבי 'רמת הזוועות' במלחמת ספרד. בזמן שבקרב לוחמי הרפובליקה הייתה הוראה ברורה של גזר דין מוות בירייה לכל חייל שייקח חלק באונס או ברצח מכוון של חפים מפשע, הרי שהאנרכיסטים התהדרו במעשי זוועה כגון אונס נזירות והתעללויות סדיסטיות בתומכי הפשיסטים. הפרסומים האלה, שהופצו בכל העולם המערבי והיוו שיקול מכריע בחלק מהמדינות לא להתגייס לעזרת הרפובליקה, עשו רק רע לספרד. מגוחך לראות את שני האדונים מנהלים ויכוח תיאורטי מטופש שכזה כאשר הם מתעלמים לחלוטין מרמת אי-המוסריות והטמטום של אותם אנרכיסטים, שהיו חלק משמעותי מאוד מהאסון שנחת על ספרד, שהייתה יכולה להפוך לדמוקרטיית מופת מדהימה.

Red Star

New member
תראה

אני לא יודע מאיפה השגת את המידע הזה, אבל זה נראה לי קצת מוטה, ולמרות שגם המידע שלי אולי קצת מוטה בואו לא נשכח שיש גם שמועות שקריות שהופצו ע"י קפיטליסטים וקומוניסטים בזמן המלחמה כדי להסית את הלוחמים והעובדים נגד ה-СТЕ וה-FAI. אני קראתי תיאורים שונים בתכלית של מה שקרה בספרד. ואל נא תשכח שלפחות בתחילת המהפכה ובימים של קום הקואליציה של האנרכיסטים וסוציאליסטים נגד הפשיסטים, האנרכיסטים והסינדיקליסטים יחדיו היוו את רוב העובדים. בקטלוניה למשל יותר מ-80% מהעובדים תמכו ב-CNT.

MichelleS

New member
אני? בייליניסטית?

לאורך כל הדיון אתם די מזיינים את השכל עם מילים ארוכות והרבה איזם למיניהם. 'אוכל במקום פצצות' היא קבוצה שאני מזדהה עם המסר שלה. לא כל הפעילים בה הם אנרכיסטים. על אף השאיפה המשותפת לחברה ללא שליטים ונשלטים יש חילוקי דעות שנובעים מספקנות של אנשים בנוגע לאפשרות של חברה כזאת בימינו. הויכוחים בין האנרכיסטים לקומוניסטים (ואורי, אני לא אכנס איתך עכשיו לויכוח בנושא, יש לנו מספיק נסיעות באוטובוס) נראים לי במובן מסוים טיפשיים מכיוון שהמטרה הסופית שלהם היא אותה מטרה. אני מסכימה עם רוב הטענות של הקומוניסטים, אך הפלא ופלא- אני מסכימה גם עם רוב הטענות של האנרכיסטים. תקראו לי איך שאתם רוצים, אני בינתיים אתפעל מהכתבה.

eviv

New member
ברוח ההודעה...

מיכליאיזם
הלכה עם האנרכיזם
לחלק אוכל
סליחה טבעוני
התקשורתאיזם
באה סיקרה את העניין
, ומיכליאיזם
שלנו כה שמחה
באה מיכליאיזם
סיפרה
לקולקטיב(אין צורך באיזם) אנשים התפלמוסיאזם
ומיכליאזם
אחרי הרבה המון קפאינאיזם
התעצבנה ואמרה דיי לוויכוח אנארכיזם
וקומוניזם
לי איכפת רק מהמטרה, אני מאמינה במטרהאיזם
בלי כל האידיאליזם
אולם אנשים יקרים, אל דאגה, אחרי תום תופעת הקפאינאיזם
מיכלאיזם
תמשיך להאמין באידיאליזם
ותמשיך לדבר עם אורי
באוטובוס. לסיום רציתי לומר סליחה למיכל שהצגתי אותה כבלונדינית ואת אורי אשר הצגתי כאילו הוא הכוכב של סלקום. עד כאן, אביב סלע, רמת גן פורום נוער יחד בתפוז

למעלה