אוכל במיטה

Ayelet CA

New member
אוכל במיטה

לפני השינה רוני מקבלת בקבוק, עד לא מזמן היא שתתה בשמחה, אם כי לעיתים לאחר "מאבק" קל, היתה מסיימת לשתות והופה למיטה. לאחרונה היא ממש מסרבת לבקבוק, אבל זמן קצר לאחר שהיא מוכנסת למיטה היא מתחילה לקטר והדבר היחיד שמרגיע אותה זה הבקבוק שלפני רגע היא סרבה לו. היא שותה מהבקבוק נמרצות, והולכת לישון. ניסיתי להמתין יותר לפני ההשכבה אבל זה לא עזר, היא משפשפת עיניים ומסרבת לשתות. אני ממש לא רוצה לפתח אצלה נוהג של אכילה במיטה, מצד שני אני לא מעוניינת להוציא אותה מהמיטה לאחר שהיא כבר שם (כלומר כדי לאכול בחוץ). לא זכור לי שדבר כזה קרה עם אבא שלה שתמיד עושה את טקס השינה, אבל הוא לאחרונה לא הרבה בבית כך שקשה לי לדעת אם זה משהו שקשור אלי או משהו חדש אצלה. מה עושים?

אילת, קודם כל

יכול להיות שזו הדרך של רוני למחות על זה שאבא לא בבית. מצד שני, זה גם יכול להיות שזה רק שלב זמני, שהיא תעבור אותו ותחזור להיות כמו שהיתה קודם. אני הייתי מנסה כן להוציא אותה מהמיטה, אבל להשאר איתה ולהאכיל אותה בחדר חשוך (מקסימום איזה מנורת לילה קטנטנה דלוקה), כך שיהיה לה ברור שעל אף שהיא מחוץ למיטה, זה חלק מטכס השינה, ושמיד אחר כך נכנסים למיטה לישון.

Ayelet CA

New member
מבט יקירתי

רוני הולכת לישון בשבע, מקסימום שבע וחצי, ועדיין אור בחוץ. היתכן שאצלכם שם בדרום כבר חושך בשעה שכזאת?

לא חשבתי על זה ../images/Emo13.gif

אבל מעבר לזה, מה עם להחשיך את החדר באמצעות וילונות כבדים?

שנחאי1

New member
לדעתי רצוי להתעקש

ולא להאכיל את רוני הקטנה במיטה. משתי סיבות חשובות: הראשונה היא שזה פשוט הרסני לשיניים והשניה היא ששתיה בשכיבה גורמת לנוזלים באוזניים ושאר צרות. אז מה כן? טריק שעובד אצלינו זה להאכיל את פיצית שלנו בתוך האמבטיה אז היא רגוע ושלוה ואחרי זה צחצוח שיניים ולמיטה. אניגם מתחברת לרעיון שכאשר הפיצית מבקשת לאכול להקים אותה ולהאכיל אותה בכיסא ליד המיטה, אבל אז המשמעות שהיא תלך לישון בלי לצחצח שיניים. (ואתם יום אחד תעשו את רופא השיניים שלה לאיש מאוד אמיד...) לילות שקטים...

minda

New member
כנגד כל המוסכמות

הבן שלי שתה חלב במיטה עד גיל ארבע, היום בגיל שמונה בעיות השיניים מינימליות (היה צורך בטיפול אחד מאוד מינימלי, כשכמובן יתכן שאת המחיר נשלם עוד בהמשך) וזאת לעומת ילד שאני מכירה בן חמש שמאוד מאוד שמרו על שינייו והטיפול עלה אלפי שקלים עם הרדמה מלאה (אך התורשה התורשה..., זה לפחות ההסבר שלהם...) ובנוסף, הבן שלי מלבד פעם אחד בכל השנים לא סבל מדלקות אוזניים, שוב לעומת ביתה של אחותי אשר סבלה ללא הפסקה וכמובן לא שתתה במיטה, אך הוסבר להם שזה עיניין של מבנה האוזן ורק כשהיא תגדל המצב ישתפר ואכן כך היה. בקיצור ולעיניין, הדברים הם אינדווידואליים מאוד, חשוב לעשות דברים בזהירות עם תשומת לב לנזק אפשרי אך לא לשים טאבו כי אצל כל אחד הדברים מעט שונים וכל אחד מגיב אחרת. העיקר בהצלחה, ולדעתי חשובה השלווה הנפשית ולשמור על אווירה כמה שיותר רגועה בבית במקום להלחם בטחנות רוח.
ואחרון חביב, אני כמובן לא מעבירה ביקורת על אאאאאף אחד מלבד על עצמי, כי כמובן שכמו שציינתי יתכן שאת המחיר נשלם בהמשך...

שנחאי1

New member
מינדי אני שמחה לשמוע על הבן שלך

אבל צריך לזכור שמקרה אחד פרטי לא יכול ללמד על הכלל. בסופו של דבר המעשים האלו מגדילים את הסיכוי לבעיות האלו. אך זה לא אומר שתמיד זה יצור בעיות. היה לי חשוב שהיא תהיה מודעת למחיר. בברכת לילות שלוים ושקטים לכולנו.

השניים שלי מקבלים עד היום בקבוק

למיטה (הם בני שנה ואבע). כשיצאו להם השיניים הבקבוק הוא לרוב של מים. לא חווינו (תודה לאל) דלקות אוזניים או בעיות אחרות, אבל כן הייתי משתדלת להמעיט בהרגל הזה כשיש שיניים.

minda

New member
את לחלוטין צודקת

ולכן גם אני הדגשתי את העובדה שיתכן וגם אנחנו בהמשך עוד נשלם את המחיר וחשוב מאוד להיות מודעים לסיכונים אולם המשקל החשוב יותר הוא על השלווה והשקט במשפחה, לדעתי לפחות. ואם כרגע האב נעדר הרבה מה שמאוד מקשה מניסיון
, אז עדיף קצת להתגמש אם אפשר כמובן. לא ניסיתי להמליץ על דרכי כדרך הנכונה אלא רק כפתרון בעיות בו לפחות אנחנו עוד לא שילמנו מחיר בגללו

saritoosh22

New member
אז אני אנחנו נהיה המקרה השלישי

אני נותנת חלב במיטה, בן מתעורר באמצע הלילה שותה בקבוק חלב וחוזר לישון (ניסיתי להמיר במים כמה פעמים הילד סרב). תודה לאל, אין בעיית שיניים נכון להיום ובעיות אזניים אף פעם לא היו לנו. אח של בן, לעומת זה, סבל מבעיות אזניים עד גיל 4, הגיע לאישפוזים בבתי חולים בשל בעיות אזניים וגם אצלו ניתן ההסבר של מבנה אוזן.

במקום להמיר - למהול...

הפשוש שלי לוקח בקבוק במיטה לפני השינה - בעיות שינים ימים יגידו, אוזנים אין. כשרצינו להוריד את החלב מהלנו במים כל פעם קצת בסוף זה רק מזכיר חלב... ענת

Ayelet CA

New member
היא לא שוכבת על הגב

כשהיא שותה אלא על הבטן ומרימה את הראש.

BillB

New member
אני יכולה לדבר בתור "ילדת בקבוק"

אני לא הייתי נרדמת בלי בקבוק חלב חם במיטה, וזה נמשך עד גיל 5...(אל תגלו). אני זוכרת את הטקס הזה של אמא מביאה לי בקבוק חלב חמים וטעים למיטה, ואת הטעם המתוק והמרגיע. זו אחת מחוויות הילדות הכי טובות שלי. ואצלי לא היו בעיות שיניים מיוחדות (שום דבר שאין לילדים אחרים, כלומר), וגם לא בעיות אוזניים. אז אם זה עוזר לכן - אני מחקר אורך קטן...

למעלה