אוכל ביתי מהיר

פסטה של אמברון

מבשלים חבילת פסטה מוסיפים קוביות של גבינה בולגרית חצאי עגבניות שרי פרוסות זיתים (שחורי או לבנים, לא משנה) בזיליקום שמן זית מעולה קר!

קציצות טונה

5 קופסאות טונה קטשופ פירורי לחם 2 ביצים מלח פלפל מסננים את הטונה ומעבירים לקערה שופכים מעל קטשופ בנדיבות (אבל בנדיבות) מוסיפים את הביצים ומערבבים מוסיפים פירורי לחם לפי הצורך מתבלים במלח ופלפל יוצרים קציצות ומטגנים. מעולה חם או קר

שירי ל

New member
היום אכלו אצלינו

חזה עוף מוקפץ עם בצל ותבלין על האש קוסקוס מאתמול קלחי תירס

אורזיגל

New member
רצועות חזף עוף עם שום וזעתר

לחתוך חזה עוף לרצועות, לטגן קלות עם שום כתוש (אנחנו אוהבים הרבה, 1 כף) וזעתר (טרי או תבלין). קל, פשוט וטעים. הולך מצויין עם אורז או פסטה.

אורזיגל

New member
נקניקיות קטנטנות עם בצל ושום כתוש

נקניקיות עוף קטנטנות של טירת צבי. לפרוס 2 בצלים. לטגן את הבצל עד להזהבה, להוסיף שום כתוש, לטגן קלות ולהוסיף את הנקניקיות לעוד מספר דקות. אפשר גם לוותר על הבצל.

אם כבר נקניקיות - קבלו מתכון

אני אישית מכינה לעיתים נדירות כי נקניקיות זה לא בריא בעיניי אבל מאכל ילדות שלי שמאוד אהבתי וגם הילדים שלי אוהבים לטגן קוביות תפו"א (לא צריך שמן עמוק) להוסיף לקראת הסוף קוביות תפו"א לטבל בכמון מלח ופלפל הילדים ממש אוהבים את זה!

אמא שלי הכינה לנו נקניקיות עם שעועית ברוטב

עגבניות (מקופסת שימורים). עם אורז לבן או פתיתים ליד - מעדן... אז לא היתה מודעות כמו היום, אז בערך פעם בשבוע שבועיים היינו אוכלים את התבשיל הזה.

שירי ל

New member
וואלה אם אני כבר מכינה נקניקיות -

אז עושה לעצמי חופש עד הסוף - שמה בלחמניה, שפריץ קטשופ, קוראת לזה "נקניקיות יומולדת" והילדים חולים על זה...

אורזיגל

New member
קינואה

כוס קינואה שטופה ומסוננת. לטגן בסיר קטן בצל סגול קצוץ, עד ריכוך. להוסיף פלפל אדום אחד קצוץ, גזר אחד בינוני מגורר דק ושום כתוש. לערבב ולטגן מספר דקות. להוסיף את הקינואה ו-2 כוסות מים, פטרוזיליה קצוצה טריה או 3 קוביות פטרוזיליה של דורות. להוסיף : 1 כפית מלח, פלפל שחור גרוס, מעט פפריקה אדומה מתוקה, אגוז מוסקט מגורר להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל 30-40 דקות (לפי ההוראות על האריזה של הקינואה). בכלל קינואה חביבה על הבן הגדול שלי. מכינה גם תערובת של בורגול/קינואה/עדשים כתומות/עדשים ירוקות (קונים את זה ככה, מעורב). אפשר להכין כמו למעלה או : לטגן בצל רגיל או סגול, לאחר שמזהיב להוסיף את הקינואה+מים+כפית שטוחה של מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט מגורר.

לגדולה יש פעמיים בשבוע ימים קצרים שבהם היא

חוזרת הביתה ומחממת לה אוכל. בשאר הימים יש לה ארוחה חמה בבית הספר. החלטתי שהכי קל יהיה להקפיא לה מנות מהאוכל של שבת, ובערב לפני לבשל תוספת. מחר היא תאכל עוף בתנור ופתיתים, ירקות היא תחתוך לפני שתשב לאכול. הכנתי כמות של כנפיים בתנור וכבר חילקתי לשתי מנות לשבוע הבא והקפאתי. כך לפחות אני יודעת שיש לי סידור לשבוע הבא. מהבישולים של שבת אני גם אקפיא וכך יש לי מנות בפריזר שרק צריך לשדך להן תוספות. אחחח, הימים העליזים של צהרון בית ספר... חלפו ולא ישובו עוד.

נכון, ומצד שני, איזה כיף זה לזרוק כנפיים

לתנור, לברוח מהבית לחצי שעה ולחזור כשהאוכל מוכן?

שרונית28

New member
../images/Emo6.gif מתכון יותר פשוט אני לוקחת לעומר כל שישי

בערב שוק או שתיים לשבת בצהריים מהורי. ככה לא צריכה לגעת בעוף או לבשל אותו

אימם

New member
בישלתי הבוקר: שווארמה קפואה של טיבון ויל

מטגנים אותה קלות על מחבת כ-5 דקות במקביל מבשלים במים אפונה קפואה או שעועית ירוקה קפואה עם קופסת רסק+כף אבקת מרק+1/2 כפית סוכר = 15-20 דקות הילדים שלי דיווחו שאהבו....

שירי ל

New member
מג'דרה

אורז לבן מבושל עדשים ירוקות - לבשל אותן במים עד שהן מתרככות, לסנן מערבבים את הנ"ל מוסיפים בצל מטוגן, מלח פלפל וכמון. אותו הדבר אני עושה גם עם גריסים למג'דרה בריאה יותר ואף אחד לא חש בהבדל.

ירקות בתנור - עשיתי עכשיו

חתכתי לקוביות גדולות בצל יבש בטטה קישואים גזר תפוחי אדמה תיבלתי באבקת מרק (אורגנית), פפריקה מתוקה, מעט כמון, מלח, פלפל ושמן זית. אפיתי בתנור והריח משגע.

למעלה