אוכל ביתי מהיר

אוכל ביתי מהיר

בא לכן שרשור מתכונים ??? כאלה קלילים ומגוונים? המרתון של הבישולים...אני כ"כ לא רגילה אליו ! וכל יום אני מוצאת את עצמי נזכרת מאוחר בלילה שאני חייבת חייבת לבשל לילדים למחר צהרים עד עכשיו היו אוכלים בצהרון

שירי ל

New member
אני תמיד מצטרפת בשמחה

היום אני בחופש, על הגז קוסקוס ומרק למרק- בסיר 2 כרעיים מקולפים וחתוכים, 10 גזרים קלופים וחצויים ושני בצלים חצויים לקוסקוס- 2 כוסות סולת, 2 כוסות מים מהמרק, 6 כפות שמן קצת מלח ולשים על קוסקוסייר מעל הסיר או 7 דקות במיקרו. לממהרים אפשר לשים במקום המרק מים רותחים עם אבקת מרק עוף אתמול אכלו עוף הודי (הפייבוריט של סהר...) פרגיות חתוכות לקוביות - מושרות בתערובת של תבלינים הודיים (יש בסופר בשקיות מוכנות) + 3 כפות שמנת צמחית - מאוד מרכך את הבשר תפוחי אדמה בתבלינים בתנור

גליאל

New member
שניצלים ואורז. יותר מהר מזה?

ת'אמת - גם אני אשמח למתכון מהיר - רק לא מרק כי הילד נמצא אצל סבתא של החבר שלו ואני לא יכולה לשלוח לה מרק בשבילו. אה - אני גם מטגנת המבורגר ושמה בלחמניה עגולה - יוצא כמו מקדונלדס + צ'יפס כמובן או אורז.

מהימים האחרונים אצלנו

שניצלונים ופסטה פלפלים ממולאים מרק תירס עם כדורי בשר ולרוב עוף בתנור עם כל דבר הגדול ממש אוהב עוף - רק בזכותו למדנו לאכול עוף אבל לפעמים כבר אוף לנו מהעוף!

גליאל

New member
אם מה את ממלא פלפלים?

אצלי הגדול לא מוכן אפילו לטעום. אני עושה עם טחון עוף/הודו ואורז.

ועוד רעיון עם התערובת הזאת

בגלל שאני גרועה בכמויות תמיד נשאר לי המון מהתערובת ונגמרים לי הפלפלים אז אני מכינה מהם כדורי בשר (עם האוזר והכל ) מוסיפה לתערובת רק ביצה ומבשלת אותם בתוך המרק כך למשל הקטנה שלא אוהבת ממולאים מאוד אוהבת את הקציצות האלה שמכילות לא רק בשר

גליאל

New member
אני שמה הכל חוץ מבטטה. ואללה - זה רעיון.

בטטה מתוקה - מקווה שהם יאהבו את זה. ואם לא? אחייב אותך בבזבוז מוצרים

אורז עם ירקות מוקפצים

מבשלים אורז לבן נקי עם קצת אבקת מרק, בינתיים מקפיצים במחבת עמוק או ווק ברוקולי, תירס, גזר גמדי וכל ירק שנהגוזלים אוהבים עם סויה, מלח, פלפל וצ'ילי למי שאוהב. כשהירקות מתרככים מוסיפים את האורז ולמי שרוצה להוסיף קצת בשר- אני מקפיצה בנפרד עם קצת שמן זית וסויה בשר בקר טחון או הודו טחון ואח"כ מוסיפה לאורז ולירקות. הגדול בן כמעט 3 ומת על זה (חוץ מהברוקולי...)

אני לא זוכרת מי נתנה לי את המתכון

אבל אני מברכת אותה לפחות פעם בשבוע: חזה עוף ברוטב אדום עם זיתים משמנים סיר בקערית מערבבים רסק עגבניות עם מים, שמן זית, שום, פפריקה, מעט כמון (למי שאוהב), מלח ופלפל מניחים את חזות העוף על תחתית הסיר, שופכים מעל את הרוטב, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ- 1/2 שעה. מגישים עם אורז לבן. הילדים מתים על זה! השתמשתי ברוטב הזה גם לבישול של כדורי בשר והם פשוט נטרפו.

אפשר הסבר

חזה עוף שלמים כמו שניצל או שחתיכות קטנות ? והזיתים - האם את משרה אותם במים חמים ומסננת מספר פעמים? שמעתי שאם לא עושים את זה יוצא מר ?

אורזיגל

New member
נתחי חזה עוף לא חתיכות שלמות

את הזיתים אני לא מרתיחה, לא יוצא מר. אני משתמשת הזיתים של בית השיטה.

לזניה חלבית

בקערה מערבבים 1 קופסה קוטג' 2 ביצים 100 גרם גבינה צהובה מגוררת (למי שאוהב מתובל, אפשר להשתמש בקשקבל וכד') בקערה אחרת מערבבים 1 קופסה עגבניות מרוסקות (לא רסק עגבניות!) 1/4 כוס שמן זית 3-4 שיני שום בזיליקום אורגנו (אפשר ממש לחסוך בזמן ולקנות את השימורים של העגבניות עם השום והבזיליקום) בתבנית משומנת שמים שכבה של דפי לזניה שופכים מעל 1/3 מרוטב העגבניות ו- 1/2 מתערובת הגבינות שמים עוד שכבה של דפי לזניה שופכים 1/3 מרוטב העגבניות ואת יתר תערובת הגבינות שכבה אחרונה של דפי לזניה שופכים מעל את רוטב העגבניות ומפזרים מעליו עוד קצת גבינה צהובה. בתנור, עד שהגבינה מבעבעת ומשחימה.

למעלה