אוכל בחוץ

הילית111

New member
אוכל בחוץ

שאלה של אוכל בחוץ הי לכולם ערב טוב לא מצליחה להבהיר לבן זוג שלי שלתת נקניקיה לילד בן שנתיים וחצי גם אם חותכים לו זה מיותר וזה זבל של הזבל אותו כנל לג'חנון לפעמים החצי לוקח את הבייבי לבד ואז הילד חוזר ואומר לי "אכלתי גחנון" או :"אכלתי נקניקיה " עכשו אני ממש לא מהקיצוניים בנושאי תזונה אני כן נתתי פתי בר וכן נותנת במבה לפעמים ושוקולד ושניצל של עוף טוב וכד כלומר אני ממש לא מהקיצונים בתחום תזונה אבל ג'חנון ???? למה לתת לילד בגיל כזה גחנון לעזזל ? גם אם זה ביתי ונקי וכו איך אני יכולה להסביר לחצי שהוא עושה נזק לילד וכל זמן שאנו יכולים להחליט בשבילו למה לעזזל לתת לו גחנון ? אם אני בחוץ והוא רעב חסר מה לקנות ? פיצה בייגלה לחמניה הכל מבחינתי יותר טוב מהג'אנק שכל אחד מבין שזה גרוע הילד שלי עוד יספיק לאכול גחנונים ומלאווחים אבל כל זמן שאפשר לדחות זאת למה לא ? אשמח לשמוע נימוקים ככה אולי יותר מפורטים שישכנעו את החצי על הנזק שהוא עושה לילד הוא אומר לי גם אני אכלתי שהיתי קטן גחנון ונקניקיות ולא קרה לי כלום ... מה עונים לטיעון כזה< תודה מראש לכולם וחג שמח

תלוי מה זה לפעמים

אם זה פעם בשבועיים שלושה ובשאר הזמן הוא אוכל דיי טוב לא הייתי עושה מזה סיפור.

lilend

New member
מצטערת, לא חושבת שזה כל כך נורא. מה גם

שנקניקיה זה אמנם רעל אבל רעל זהה לזה של שניצל עוף טוב. לגבי הג'חנון- שכבות של בצק עם חמאה שאפוי בתנור ובד"כ אוכלים את זה עם ביצה ורסק עגבניות- למה זה כל כך נורא? אני מסכימה שהג'חנון הוא שמן (וזו המגרעה היחידה שלו) אבל בגילאים האלה השומן לא נורא טרגי ואפילו מועיל להתפתחות המוח. יש כל כך הרבה מאכלים יותר גרועים. ובכל מקרה- דעתי היא שגם האוכל הכי גרוע, אם הוא לא עניין שבשיגרה אין בו שום בעיה.

polegra

New member
מה ההבדל בין גחנון פיצה ולחמניה?? ועוף טוב? י

יש לך מושג מה זה?? לא רחוק מנקניקיה אגב... גחנון זה בצק נכון.. אבל פיצה זה גם גבינה כאילו צהובה חצי מותכת... בייגלה זה פחמימות אותו הדבר.... מצטערת כל מה שרשמת שזה בסדר זה באותה רמה של גאנק..לפחות יש לקוות שעם הגחנון אולי אכל רסק וביצה... טלי

רונית י

New member
באיזו תדירות הוא קונה לו נקניקיה

או ג'חנון? אם זה לא לעיתים קרובות אז עזבי. בעיניי ללכת לבעל עם "נימוקים משכנעים" שהוא עושה לילד נזק זה יותר גרוע. במקום זה את יכולה להציע לו לקנות לילד משהו סציפי או שכשהם יוצאים תכיני ארוחה טובה ותאכלו ביחד.

תלוי מה זה לפעמים.

אישית אני חושבת שדוקא בבית שאוכלים יחסית מסודר, לא קורה באמת כלום אם מדי פעם אוכלים ג'אנק.

גם לי זה לא נשמע היסטרי כל כך..

אין שום הבדל לדעתי בין במבה \ פתי בר \ שוקולד \ שניצל \ נקניקיה \ ג'חנון. אולי חוץ מזה שבמבה, פתי בר ושוקולד הם חטיפים, וחטיף זה תמיד מיותר. שניצל, נקניקיה וג'חנון זה לפחות אוכל. בייגלה זה לא אוכל - סתם בצק שסותם את הבטן. פיצה זה בסדר, אפשר גם להסיר חלק מהגבינה המותכת אם רוצים. לאחרונה למדתי שגם שווארמה ופלאפל זה בסדר מידי פעם. חוץ מזה שזה מידי פעם ולא באופן קבוע, אז שום נזק לא יגרם, ואפילו - אם תחסכי את הויכוח הזה עם בעלך אפשר להגיד שגם הרווחת משהו על הדרך. העיקר שיזכור לחתוך את הנקניקיה כמו שצריך. מותר להקפיד על האוכל שנכנס לילד לפה, אבל לא צריך להיות קיצוניים! רוצה עוד כמה קלישאות? "תבחרי את המלחמות שלך" ו"החיים הם פשרה". בהצלחה ובתיאבון

annabe

New member
ואם הוא לא היה אוכל איתו ג'חנון ונקניקיה

עכשיו, אבל ממשיך הוא עצמו לאכול ולהנות מהם, אז אני מניחה שהנושא היה עולה בגיל מאוחר יותר. אם אבא אוהב לאכול את זה, וגם הילד, אז אני מניחה שבנך ירצה לאכול ג'חנון ונקניקיות, בין אם תסכימי ובין אם לאו. אם האבא יסכים איתך שאוכלים את זה בדחיפות לא גבוהה, וכן מציינים שזה טעים אבל לא כל כך בריא ולכן אוכלים את זה לפעמים ובמידה (וכמו שאמר בני:"אני לא אוהב את הבמידה הזה...."), נראה לי שההתייחסות תהיה "נורמלית" יותר מאשר אם לילד אסור מה שהאבא אוהב וממשיך לאכול. וגם אולי יותר חשוב לתת מזון בריא בשוטף, שגם האבא יאכל עם הילד, ותאמרו כמה הוא טעים ובריא.

UmaGuza

New member
מצטרפת לקודמותי

אם לא על זה מבוססת התזונה שלו, אין לו בעיה של עודף משקל והדברים נקנים במקום נקי אז שיהיה לו בתיאבון. איזה נזק בדיוק זה גורם? כשתגלי שתפי אותנו

חמדת35

New member
בסולם שלי

במבה יותר גרוע מהכל עוף טוב ונקניקיה זה אותו דבר. גחנון מבחינתי זה ממתק וכממתק דווקא יותר טוב מפתי בר (כי לא מתוק כ"כ ולא מעובד) כלומר סדר העדיפויות שלי הוא - 1. לא מעובד 2. לא מתוק 3. לא מזין: אני אמנע קודם מ1, אח"כ מ2 ואח"כ מ3.

לא יודעת, כל המשפחה שלי תימנים, כולם אכלו

ג'חנון והם בריאים כמו שור
וברצינות, הילדים שלי אוכלים הכל, כמו שאני אוכלת הכל. אני מאמינה שכל דבר במידה - לא יזיק. זה אומר שג'חנון פעם או פעמיים בשבוע לא נורא. גם שניצלים מעובדים וגם פיצה וגם בורקס. ה-כ-ל.

תכלס לצערי אני לא מבינה למה את עושה עניין

מפעם בכמה זמן שיאכל "ג'אנק" וזה ממש לא משנה איזה ג'אנק כל עוד זה לא שגרתי על בסיס יומי וכל עוד זה לא האוכל היחיד שהוא ניזון ממנו. שקדי שלי מת על נקניקיות מת על פיצות מת על עמבורגר - כי בישבילו זה אוירה של "אוכל בחוץ" צריך לנסוע ולטייל כדי לאכול אז ככה הוא רואה בזה ממש סוג של בילוי כייף לו מאוד . בבית הוא לא אוכל ככה אז מה איכפת לי הרי לא כל ערב יוצאים לאכול בחוץ - נכון???? תקנו אותי אם אני "רכה" מידי אבל זה לא אומר שאני ישנה את זה כי אני לגמרי תומכת בזה.

b o t t e n

New member
שבעלך צודק. לא קרה לו כלום.

כל עוד זה לא עיניין שבשגרה, ובאופן כללי הוא כן דואג שהילד יקבל תזונה טובה. אז מידי פעם חפיף. אפילו פעם עד פעמיים בשבוע זה לא נורא. ואני מהמחמירים.

efratga

New member
אם מפריע לך תדאגי ל"השלמה"

אני משתדלת כשיוצאת (ויש סכוי סביר שנקנה פיצה או fast food אחר) לקחת ירקות מהבית או ביצה קשה ולהוסיף. אם בבית הארוחה תכלול סלט, ביצה ולחם בחוץ מה שקונים הוא בד"כ פחמימה (כלומר כמו הלחם) ואז אוסיף ביצה וירקות שלקחתי מהבית. אם לא הבאתי, כדאי לדאוג שגם הארוחה בחוץ תהיה מאוזנת - לקנות גם סלט ומקור חלבון כמו טונה, גבינה לא שמנה וכו'. הדוגמאות שנתת - גחנון, נקניקיה, דוקא מאפשרות להוסיף רסק עגבניות וביצה לג'חנון (שאז נותן ארוחה מזינה, אמנם משמינה אבל לילד זה לא יזיק) לנקניקיה אפשר להוסיף סלטים כמו כרוב, מלפפון חמוץ , לפיצה - תוספות של ירקות, טונה או סלט ליד. נראה לי שהבעיה שלך היא שאינך סומכת על בעלך לדאוג לתזונה מאוזנת לילד. אם אינכם מבינים גדולים בתזונה, תשקלי פגישה חד פעמית עם דיאטנית בקופ"ח (המחיר סמלי ביותר) לקבל הסבר על תזונה לילד בגילו, מה חשוב יותר ומה פחות. אולי דווקא מה שאת מכינה לו בבית פחות מזין ממה שאוכל בחוץ....

גם אני לא נגד אוכל בחוץ למרות שאני בעצמי

בשלנית לא קטנה ותמיד יש אוכל בבית וגם אנחנו חוטאים פעם בכמה חודשים בגאנ'ק בחוץ , זה לא נורא, תסבירי לבעלך ברוגע, אני לא רואה שהוא עושה נזק, אבל אולי תציעי לו חלופות במקום גחנ'ון נגיד פיצה, או בייגלה , או המבורגר? למשל............. נכון שלא קרה כלום שהיינו קטנים אבל למה לחזור על אותם הטעויות?

רונית י

New member
אני לא חושבת שהמבורגר עדיף על ג'חנון

בטח לא של מקדונלד'ס ודומיו. אם מחפשים תחליף ג'אנק כבר עדיף להישאר אם הג'אנק המקורי, מה שבא להם באותו רגע כל עוד מדובר על פעם ב.

down under1

New member
בטח שהמבורגר עדיף

יש בזה קצת סלט, חלבונים מהבשר, עגבניות מבושלות ברוטב, ופחממות בלחמניה. גחנון זה רק פחממות ומרגרינה שזה שומן רע במיוחד. ולפותחת השירשור, אני מצתרפת לקודמותי, פעם ב.. קצת ג'ינק לא מזיק. הבן של אוהב סושי. סושי מערבי עם עוף מבושל או סלט טונה. ולפעמים אני פשוט קונה לו ולחברים שלו צ'יפס, כי צ'יפס אין בבית, וצ'יפס זה טעים. אני מאלה שמאמינות שלאכול כל הזמן בריא זה ממש לא בריא

down under1

New member
שחכתי לציין שג'ינק או לא, אני מכונה לשלם הרבה

מאוד בשביל ג'חנון עכשיו! ומלוח ופלאפל ושוארמה וחומוס עם פיתה ופול וביצה ופיצה פצה ובורקס עם ביצה וחמוצים ו... הרשימה עוד ארוכה. כמעט כל הג'נק הישראלי גורם לי להזיל ריר

dikli28

New member
אני איתך...איזה געגועים...

ואני מוסיפה רוגעלך ובייגלה עגול שקונים בדוכנים ושוקו של יוטבתה ליד..... אוי...הריר..... טוב נו...לפחות ההורים באים לבקר במרץ אז יהיה אוכל של אמא

down under1

New member
אבל אצלכם יש רוגלך!!

ההבדל בין מה שאפשר להשיג במלבורן לבין מה שיש פה הוא עצום. פה, לפעמים אם יש מזל אפשר למצא פתיתים שזה דבר שמעולם לא אכלתי בארץ אבל פתאום בא לי. פעם בכמה חודשים יש מזל ומוצאים במבה. מצות לא תמיד לפני פסח, אבל עכשיו יש
אה ומלפפון חומוץ של בית השיטה יש בכל סופר באוסטרליה - גדול! במלבורן יש מכולות ישראליות, מאפיות נהדרות!!! עם עוגות גבינה, חלות, רוגלך.. רואים שבא לי לפחות טיול למלבורן?

למעלה