אוכל בולגרי זה הכי הכי הכי

צוצונת

New member
אוכל בולגרי זה הכי הכי הכי

לכל הבולגריות הגאות (דור 2) שקצת שכחו ואין את מי לשאול פלפלים ממולאים : לטגן 2 בצלים קצוצים להוסיף עגבניה בשלה קצוצה ו-4 כפות רסק עגבניות. מלח פלפל. 1/2 כוס אורז. חופן פטרוזילה ושמיר קצוצים (חופן זה לא הרבה) 250 גר´ בשר טחון.לערבב את כל התערובת ולהתחיל למלא אפשר גם גמבות או פלפלים בכל הצבעים שניתן היום להשיג . למרות שאצלנו אוהבים את הזן הירוק בהיר . לרוטב: לטגן בצל להוסיף 4 כפות רסק עגבניות מלח פלפל קורט סוכר כף אבקת מרק עוף כוס וחצי מים להניח את הפלפלים בעמידה בסיר ולבשל שעה על אש נמוכה בסיר מכוסה חלקית. חשוב לא לדחוס את המילוי כי האורז תופח. בתיאבון . שושה
 

TWEETY =^.^=

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo51.gif../images/Emo51.gif

אני אספר לך אך יצא לי
 
כל אוכל והיתרונות שלו, אני דווקא

מכירה כמה שלא יגעו באוכל בולגרי... אז בבקשה, בלי הערות כאלה שיפתחו פה ויכוח מיותר.
 

TWEETY =^.^=

New member
מאחר ואת מאיה פתחת את הנושא

אז יש לי משהו לומר,,, זכותה של כל עדה לחשוב ולומר את דעתה בנושא טיבו וטעמו של המטבח שלה. אין זה אומר שכולם יאהבו או צריכים לאהוב - כבר מזמן למדנו, שעל טעם וריח, אין מה להתווכח. עדין מותר לומר,,, ועדין לא כל אחד חייב לאהוב.
שב"ש
 

אורקה

New member
רצוי לקחת את הדברים בפרופורציות

הנכונות. גם קצת הומור לא יזיק פה, זהו...
 

צוצונת

New member
אוכל זה גם געגועים ...../images/Emo7.gif

אז בבקשה לקחת בפרופרוציות הנכונות. תודה ושבת שלום שושה
 

אביה2

New member
הערתך לא במקום

מאיה מאיה עם כל הכבוד לך הערתך אינה במקום, ואם אוכל בולגרי לא נאה לך אז איכלי ....
 
ואני חושבת שהתקפתך אינה במקום

מאיה רק העירה על ההכי הכי היא בקשה לא לנקוט עמדה בבקשות ,ודעתי כדעתה ,כל אוכל עם המעלות והחסרונות שלו
 

TWEETY =^.^=

New member
אני חושבת שלא, , ,

צריך לטגן אותו קצת עם הבצל המטוגן והעגבניות + הבשר. כי אחר כך הוא נמצא שעה בבישול איטי. פעם עשיתי עם אורז מוכן, והיא נהיה גוש אחד בתוך הפלפל - היה טעים, אבל לא ככה הוא צריך לצאת.
 

צוצונת

New member
לבורקס, אין צורך לבשל את האורז לפלפ

ניתן להשרות אותו כשעה לפני תחילת הבישול. אח"כ מטגנים אותו קלות עם הבצלים והוא סופג את השמןוהטעמים. שושה
 

שלגונית

New member
צוצונת אלו פלפלים שיוצאים אחלה

גם אני עושה בדרך הזו עוד מהימים שלמדתי מאימי עליה השלום. מתכון ותיק אצלי וזה יוצא נהדר. שבת שלום לכולם.
 

צוצונת

New member
תודה שלגונית

באמת מתכון הפלפלים הממולאים הוא מתכון מנצח שעבר כבר כ- 5 דורות במשפחתנו ועמד בפגעי הזמן. ניתן למלא איתו גם קישואים, חצילים קטנים, בצלים, עגבניות , תפו"א ,עלי כרוב ועוד.
 

מוצרלה

New member
וואי, צוצונת, הרגת אותי, עכשיו אני

חייבת לאכול את הממולא הזה, למדתי להכין את הממולאים האלו מאמא של חבר לשעבר והייתי מכורה להם, לממולאים האלה קוראים בבולגרית צ´ושקי, ושנים לא בא אל קירבי
ממולא אחד או שניים או עשרה. מחר אני בטוח כבר אכין. ביי מוצרלה
 

צוצונת

New member
למוצרלה, תודה על המחמאה

צ´ושקי בבולגרית זה פלפלים. הנה סלט פלפלים קלויים שגם נקרא צ´ושקי. לקלות פלפלים אדומים עבים אפילו בטוסטר (להניח בשקית ניילון עד שמתקרר) אח"כ זה מתקלף בקלות. לצקת על הפלפלים תערובת של : 1/4 כוס מים, 1/4 כוס שמן, קורט מלח, קורט סוכר, 6 שיני שום ולחכות עד מחר. בהצלחה לך עם הפלפלים הממולאים. שושה
 

מוצרלה

New member
צוצונת- לא ידעתי שצו´שקי זה פלפלים

בתרגום, בכל אופן תודה על המתכון של סלט הפלפלים
למה לא התחתנתי עם הבולגרי ההוא, היום הייתי יכולה להנות מכל האוכל הטעים הזה של הבולגרים וגם זוכה לחמות מקסימה עם מבטא בולגרי משגע. לא נורא, גם התימני שלי עושה את מלאכתו נאמנה, רק שאמא שלו לא ממש מדברת במבטא בולגרי (וזה מוריד ממנה כמה נקודות)
ביי
מוצרלה
 

אורקה

New member
מתכון: פלפלים ממולאים/בולגרי

מתכון: פלפלים ממולאים/בולגרי רכיבים: 2 בצלים קצוצים עגבניה בשלה קצוצה 4 כפות רסק עגבניות מלח פלפל 1/2 כוס אורז חופן פטרוזילה ושמיר קצוצים (חופן זה לא הרבה) 250 גר´ בשר טחון גמבות או פלפלים בכל הצבעים שניתן היום להשיג לרוטב: בצל 4 כפות רסק עגבניות מלח פלפל קורט סוכר כף אבקת מרק עוף כוס וחצי מים אופן הכנה: לטגן 2 בצלים קצוצים להוסיף עגבניה בשלה קצוצה ו-4 כפות רסק עגבניות. מלח פלפל. 1/2 כוס אורז. חופן פטרוזילה ושמיר קצוצים (חופן זה לא הרבה) 250 גר´ בשר טחון.לערבב את כל התערובת ולהתחיל למלא. רוטב: לטגן בצל להוסיף 4 כפות רסק עגבניות, מלח פלפל, קורט סוכר ,כף אבקת מרק עוף ,כוס וחצי מים להניח את הפלפלים בעמידה בסיר ולבשל שעה על אש נמוכה בסיר מכוסה חלקית. הערות: חשוב לא לדחוס את המילוי כי האורז תופח. בתיאבון מקור המתכון: צוצונת/שושה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
למעלה