אוכל אודי (אצילו)

מרילו14

New member
אוכל אודי (אצילו)

דחוף אני צריכה מתכונים יש לי ארוחה עם כל המשפחה

חנהפ

Active member
מתכון: פילאף אורז פטריות בסגנון הוד

מתכון: פילאף אורז פטריות בסגנון הודי רכיבים: 1 כוס אורז בסמטי (שוטפים היטב, משרים ל 1/2 שעה מעבירים למסננת ונותנים להתיבש 1/2 שעה היבוש חשוב אחרת האורז ישבר). 100 גרם פטריות שמפיניון טריות פרוסות 1 בצל בנוני חתוך לחצי ופרוס 1 שן שום כתושה 1/4 כפית שורש זנגביל מגורר 1/2 כפית גאראם מאסלה 1 כפית שטוחה מלח 11/2 כוסות מרק עוף צח (אפשר מאבקה ביחס של 1 כפית לכוס מים). אופן הכנה: מטגנים את הבצל עד שמתחיל להזהיב. מוסיפים שום וזנגביל ומטגנים כדקה. מוסיפים פטריות ומטגנים עוד 2 דקות. מוסיפים את האורז, גאראם מאסלה, ומלח ומערבבים בעדינות. מוסיפים את מרק העוף ומבשלים על אש קטנה מכוסה כ 20 דקות. הערות: מקור המתכון: מדהור ג'אפרי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

חנהפ

Active member
מתכון: צ'ולה (תבשיל חומוס הודי)

מתכון: צ'ולה (תבשיל חומוס הודי) רכיבים: 2 כפות שמן 1/5 כוסות חומוס מבושל מתובל במעט כורכום ומלח תבלין כוסברה טחונה פפריקה כורכום כמון 1 כפית מיץ לימון תערובת תבלינים גראם מסאלה 1/2 בצל קצוץ אופן הכנה: מחממים בסיר שמן ומוסיפים לתוכו את החומוס המבושל. מערבבים מעט ומוסיפים כורכום, כוסברה טחונה, פפריקה ומעט כמון טחון. מערבבים היטב מוסיפים מיץ לימון ומעט מתערובת הגראם מסאלה. מוסיפים את הבצל הקצוץ והכוסברה הקצוצה. מערבבים היטב ומסירים מהאש. הערות: מקור המתכון: פלפל שום ושמן זית הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

חנהפ

Active member
מתכון: שייק לאסי הודי (חלבי)

מתכון: שייק לאסי הודי (חלבי) רכיבים: (2 שייקים): 1/2 גרם חוטי זעפרן מומסים ב – 1/4 כוס מים חמים 300 גרם קרח חלב 3 כפיות אבקת סוכר 1 כפית תמצית מי ורדים 1 גביע יוגורט אופן הכנה: מערבלים הכל יחד ושותים. הערות: מקור המתכון: אנה וגנר הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

חנהפ

Active member
מתכון: פיתה הודית נאן

מתכון: פיתה הודית נאן רכיבים: חומרים ל-6 פיתות גדולות 1/2 כוס חלב פושר 2 כפיות סוכר 2 כפיות שמרים יבשים או 15 גרם שמרים טריים 1/2 3 כוסות קמח רגיל 1/2 כפית מלח 1 כפית אבקת אפייה 2 כפות שמן 1 גביע יוגורט (170 מ"ל) 1 ביצה טרופה שמן לבירוש אופן הכנה: בוחשים בקערה את השמרים, החלב ו-1 כפית סוכר. מניחים במקום חמים למשך 15-20 דקות, עד שהבלילה תעלה קצף. בקערה גדולה מערבבים יחד קמח, מלח, א.אפייה ויתרת הסוכר. יוצרים גומה במרכז ומוסיפים את תערובת השמרים, היוגורט, 2 כפות שמן והביצה ובוחשים היטב. אוספים לכדור ולשים 10 דקות. אוספים שוב לכדור ומכסים בניילון נצמד או במגבת ומשהים במקום חמים כשעה או עד שיכפיל את נפחו. מחממים את התנור והגריל לחום גבוה (220 צ., 450 פ.) ושמים בתוכו תבנית אפייה שטוחב וכבדה. משטחים את כדור הבצק ומחלקים ל-6 חלקים. מכסים 5 חלקים בזמן שעובדים על ה-6. מרדדים את העלה (ןאח"כ את שאר העלים) לעלה סגלגל (אליפטי) בגודל 13*25 בערך ומושחים בשמן משני הצדדים. מוציאים את תבנית האפייה הלוהטת מן התנור והופכים מיד את העלה על התבנית. מחזירים אל התנור ואופים 3 דקות. מוציאים מהתבנית וקולים בגריל המחומם במרחק של כ-9 ס"מ ממקור החום כ-30 שניות או עד שהפיתה תשחים. עוטפים את הפיתה המוכנה במגבת מטבח וממשיכים כך עם יתרת הבצק. מגישים חם. הערות: מקור המתכון: נעמי ליס-מיברג -הבישול הצמחוני הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

חנהפ

Active member
מתכון: משחת ג'ינג'ר ושקדים - הודי

מתכון: משחת ג'ינג'ר ושקדים - הודי רכיבים: 4 כפות שקדים 7 שיני שום קלופות קובית ג'ינג'ר טרי קלופה וקצוצה גס בגודל 3X3 ס"מ 1/3 כוס מים אופן הכנה: טוחנים את כל המרכיבים בממחה עד למשחה חלקה. טוב לתיבול בשר ומאכלי דגים הערות: מקור המתכון: Ynet הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מרילו14

New member
יש לי שאלה אלייך

תודה על העברית אני לא מכאן אני ביום שישי עושה ארוחה למשפחה שלי, הם אוכלים כשר ואני מבשלת עוף טאנדורי+ אורז פילף הייתי רוצה לעשות נאן אבל יש חלב וזה לא יהיה כשר. האם יש לחם הודי ללא חלב שאני יכולה לעשות. אני גם צריכה סלטים, ישלך רעיון?

חנהפ

Active member
מתכון: מאסאלה - תערובת תבלינים הוד

מתכון: מאסאלה - תערובת תבלינים הודים רכיבים: שימו לב שבמאסאלה תוכלו להשתמש גם למאכלים מתוקים ולמשקאות. חומרים: 6 כפות גרגירי פלפל שחור שלם 1/2 1 כפות ציפורן 9 כפות גרגרי כוסברה 20 עלי דפנה מיובשים 1 כפית כורכום טחון אופן הכנה: 1. מחממים מחבת כבדה או סיר נמוך, על להבה בינונית. מוסיפים את הפלפל והציפורן וקולים שתי דקות תוך כדי בחישה תכופה או טלטול המחבת. מוסיפים את הכוסברה וקולים עוד שתי דקות, או עד שהכוסברה משחימה מעט. מוסיפים את עלי הדפנה וקולים עוד שתי דקות או עד שהעלים יהפכו חומים. מקררים. 2. מרסקים את עלי הדפנה ביד ומעבירים למכתש או למטחנת תבלינים או מטחנת קפה חשמלית. טוחנים עד שהתערובת חלקה ואחידה. מעבירים לצנצנת ומוסיפים לתוכה את הכורכום הטחון. מערבבים היטב ושומרים בפריזר, או במקום קריר ויבש, הרחק מקרני השמש. הערות: מקור המתכון: Ynet הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

חנהפ

Active member
שפודי עוף טיקה / בני סיידא

שפודי עוף טיקה / בני סיידא המתכון מתוך מוסף האוכל של עיתון 'לאשה' חומרים 750 גרם חזה עוף נקי מגידים ושומן 1/2 1 כפיות מלח 1/4 כוס מיץ לימון טרי 1 גביע יוגורט טבעי או 1/2 כוס שמנת צמחית 1 כפית כמון טחון 2 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורר דק, או אבקת ג'ינג'ר 4 שיני שום כתושות 1 כף שטוחה גארם מסאלה או אבקת קארי משובחת 1/2 כוס שמן 1 כפית פפריקה מתוקה אבקת צ'ילי או פפריקה חריפה לפי הטעם להגשה: פיתות עיראקיות קטנות אופן ההכנה 1. חותכים את חזה העוף לקוביות בגודל 2X2 ס"מ. שמים בקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים עד שכל נתחי העוף מצופים. 2. מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר למשך יממה. 3. מחממים את התנור לחום המרבי. מוציאים את נתחי העוף מהמקרר ומשפדים. מניחים את השפודים על שולי תבנית אפייה במאוזן, כדי שמיצי הבשר יטפטפו לתבנית בזמן האפייה. מורחים את השפודים במעט שמן ואופים כ 8 דקות. מגישים עם פיתות חמות וצ'אטני. הערה: אפשר להכין את השפודים על מנגל ביתי ואז יש צורך למרוח את נתחי העוף בשמן במהלך הצלייה. אפשר גם לטגן את נתחי העוף במחבת ברזל כבדה עם מעט שמן, בלי להשחילם על שיפודים.

clcl

New member
צ'יקן טיקה/ רינה פושקרנה "טנדורי"

צ'יקן טיקה/ רינה פושקרנה "טנדורי"

clcl

New member
מתכון ל"דאל" רינה פושקרנה "טנדורי"

מתכון ל"דאל" באדיבות רינה פושקרנה ממסעדת "טנדורי" מצרכים: 1 כוס עדשים מכל סוג 3 כוסות מים כפית מלח ¼ כפית כורכום 1 עגבניה קטנה ½ כפית כמון 1 בצל מעט כוסברה 2 כפיות שמן או מרגרינה אופן ההכנה: מרתיחים את ארבעת המצרכים הראשונים חצי שעה. לוקחים מחבת, שמים את השמן ומוסיפים כמון עד שמשחים. מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים מעט, מוסיפים את העגבניה הקצוצה ומטגנים מעט. מוסיפים הכל לתוך סיר העדשים. מוסיפים כוסברה, מגישים עם אורז או לחם לבן.

clcl

New member
מתכונים הודיים

כאן: בטטה וורה צ'אטני של כוסברה ונענע אורז עם כבש ביריאני כרובית מתובלת על המטבח ההודי

מרילו14

New member
תודה לכולם, עוד שאלה?? ודי

פשוט לא עניתם אני צריכה מתכון של"עוף טיקה מסלה"????

למעלה