אוכלת ורעבה

kriz

New member
אוכלת ורעבה../images/Emo4.gif

אני מוצאת את עצמי אוכלת ארוחות יחסית גדולות (כלומר - לא סתם חטיף או משהו כזה) ובכל זאת - לא שבעה כמו שצריך. אחרי שעה אני יכולה להיות שוב רעבה וזה די מתסכל. אני משתדלת בכל ארוחה לכלול את כל אבות המזון אך אני בכל זאת מרגישה רעב זמן לא רב אחר כך... לדוגמא - אני אוכלת ארוחה: 2 טבעולל לייט, אורז או פסטה או פירה, ירקות או: 3-4 נקניקיות, פסטה/אורז/תפ"א, ירקות האם זה הגיוני? מה אפשר לעשות? אורית

LGOETA89

New member
זה ממש לא

הגיוני אני מציעה לך שתפני לדיאטנית או לרופא.

רון ו

New member
ארוחות קטנות ושנוי הגישה והתוכן

אם דוקא תקטיני את הארוחה אבל תאכלי כל שעתיים שלש תהיי פחות רעבה. ציינת "לא שבעה כמו שצריך" התפיסה של הרעב/תאבון דורשת אימון ולמידה ובעיקר שינוי, כי אם שבעים יותר מדי לא ניתן רזות. לגבי התוכן נסי לגוון לאוכל עם ערך תזונתי טבעי ובריא יותר נקניקיות וטבעול הם אוכל מעובד ועדיין עם אחוזי שומן/עמילנים גבוהים יחסית. פרי ויוגורט בין הארוחות יכול לעזור ובנוסף פריכיות ומעט אגוזים/שקדים.

אוכלת ורעבה

אם בכל ארוחה את אוכלת את מה שציינת,זה באמת מראה לא מעט, במיוחד בהתחשב שאת אוכלת כל שעה. כדי לדעת בדיוק מה קורה כאן, כדאי לך לרשום במשך שבוע את כל מה שאת אוכלת וגם לציין שעת כל ארוחה. כך יהיה לך ברור כמה את אוכלת במשך כל היום. דבר נוסף הוא להיות עסוקה כדי לא לחשוב כל הזמן על האוכל, להשתדל לא להיות בסביבה של האוכל יותר מדי זמן. ודבר החשוב הנוסף - לבדוק את עצמך בריאותית, כמו בדיקת סוכר בדם, תפקודי בלוטת התריס וכדומה. ושאלה נוספת - אם את מרגישה טוב ולא עולה במשקל ונהנת - אז אולי אין סיבה לדאוג?

הלהק

New member
אוכלת ורעבה

באם את אוכלת את כל מה שאת אומרת מדי שעה כניראה שאת אכלנית כפייתית! תנסי את קבוצות התמיכה של O.A (אכלני יתר אנונימיים). יש פגישות בכל הארץ! והעיקרון הוא הימנעות. הימנעות מאכילת יתר, אכילה כפיתית ועוד. יש אתר אינטרנט ושם יש לוח פגישות בכל הארץ. קבוצת התמיכה הנ"ל אינה נוגדת הליכה לדיאטנית, רופא וכו'

הלהק

New member
אוכלת ורעבה

שככתי להוסיף משהוא לתגובה הקודמת תשאלי את עצמך האם את שותה מספיק מים לפעמים אנו מבלבלים בין צמא לרעב!!!! לפני שאת אוכלת שוב אחרי שעה בבקשה מאד כוס מיים תעזור מאוד

זה עובד בשבילי

http://www.oa-israel.org/ תנסי להיכנס לאתר של אואי את יכולה גם להיכנס לקומונה פה בתפוז.. בהצלחה.. אוהבת.. אני רזיתי המון.. ואוכלת הרבה יותר שפוי.. אני אוכלת על רגשות בדידות ושיעמום.. לא מרעב לאוכל. בהצלחה.. עם הרבה אהבה..

למעלה