אוכלת באמצע הלילה

ספרנו1

New member
איני איש מקצוע, אבל מניסיון

רעב באמצע הלילה מתרחש פעמים רבות (אם כי אני בטוח שיכולות להיות סיבות נוספות) בגלל אכילה לא מסודרת לאורך היום. נסי להקפיד על 3 אורחות מלאות ו-2 ארוחות ביניים (פרי וכד') ותראי אם את עדיין נתקפת ברעב לילי.

איך למנוע אכילה באמצע הלילה

הי

קודם כל אני ממליצה לך לעשות בדיקות דם ולראות מה קורה עם רמת הסוכר בצום של הבוקר ולהתייעץ עם רופא משפחה אם הן תקינות. התעוררות עם רעב באמצע הלילה בהחלט מעוררת חשד
ואם הכול בסדר עם רמות הסוכר בצום ואם את מתעוררת ממש רעבה באמצע הלילה זה אומר בדרך כלל שהארוחות במשך היום, בעיקר בערב, לא היו מאוזנות. ולא מאוזנות זה יכול להיות לשני הכיוונים- או שחסרים מרכיבים בארוחת הערב" כדי שארוחה תהיה משביעה היא צריכה לשלב פחמימות חלבונים וירקות. והכל בכמות מספקת. לדוגמא זה לא מספיק פרוסת לחם אחת או 2 פרוסות לחם קל. ארוחה מספקת מתחילה ב 2 פרוסות לחם רגיל. ירק אחד זה לא מספיק, צריך2 ואפילו 3. ויכול להיות מצד שני מצב שאת אוכלת יותר מדי פחמימות בשעות הערב- או בארוחה עצמה או בהמשך נשנושים אחריה. כלומר- מצב שבו רמת הסוכר בדם עולה מדי בעקבות אכילה פחמימות של אוכל או חטיפים. כרמת הסוכר בדם עולה מדי הגוף מפריש רמות גבוהות של אינסולין, הורמון המכניס את הסוכר לתאים ובעצם מוריד את רמת הסוכר בדם חזרה לרמות הנורמה. וכשיש יותר מדי אינסולין זה יכול לגרום לתופעה ההפוכה של נפילת סוכר וכאן גם מופיע הרעב.
חוץ מזה אם את אוכלת ארוחת ערב מוקדם יחסית וערה יותר משעתיים-שלוש אחריה צריך לאכול עוד ארוחת ביניים, גם אם הולכים לישון חצי שעה או שעה אחרי.
כמו כן יכול להיות מצב שהארוחות במשך היום לא מספקות.
אם את רוצה שאתייחס יותר ספציפית תכתבי לי מה בדרך כלל את אוכלת בשעות היום ואני אוכל לכוון אותך איפה יכולה להיות הבעיה.
את מוזמנת

למעלה