אוכלת את עור הידיים

אוכלת את עור הידיים

הי יש לי הרגל נוראי של לכרסם את עור הידיים כבר שנים שאיני מצליחה להפטר ממנו (אני בת 30+) ניסיתי למרוח "מרה" על העור [סיוט כי כל אוכל שנגעתי בו נהיה מר] ניסיתי ככפות על הידיים בנהיגה [כי שמתי לב שאני "נותנת עבודה " תוך כדי בלי לשים לב. למי יש רעיון למשהו יצירתי שירחיק את הידיים שלי מהפה?! תודה רבה מראש!

גרא.

New member
פיסטוק2012,ההרגל הזה של כסיסת העור,כלומר

קיצוץ עצמי של עור הידיים,מתרחש בדרך כלל במצבי עצבנות,מתח נפשי רעב או שעמום,עשוי להחשב כהתנהגות כפייתית טורדנית, מהסוג של OCD ,אם וכאשר הוא מפריע לך בתפקוד היומיומי שלך,וככזה אפשר להתמודד ולטפל בו בגישה התנהגותית קוגנטיבית.יתכן שגם טיפול בהיפנוזה יוכל לעזור לך.

תודה ועוד שאלה....

גישה התנהגותית - הכוונה טיפול פסיכולוגי קלאסי ? אני , חושבת שגם אם זה התחיל כהרגל של עצבנות היום זה כבר סביב השעון וללא קשר למצב הרוח. אולי כן תולדה של שיעמום זה מפריע לי כי עור הידיים מחוספס ולפעמים אנשים מעירים לי על כך. אשמח לשמוע עוד על הטיפול בהיפנוזה שזרקת. זה לא מסוכן ? תודה!!

גרא.

New member
פיסטוק2012,לגבי גישה קוגנטיבית התנהגותית,

יש המון חומר בגוגל.למשל הקישור המצ"ב.לגבי היפנוזה,זה בודאי לא טיפול ש"זרקתי",אלא גישה טיפולית וותיקה למדי,עוד מזמנו של סבא פרויד. לא כאן המקום לפרט ולהסביר,גם משום שאפשר למצוא עליה חומר בגוגל.אבל כמה מילים לגבי שאלת הסיכון.היפנוזה אינה מסוכנת כאשר היא נעשית ע"י בעל רשיון לעסוק בה.יש מגבלה עיקרית,שאינה נוגעת כנראה אלייך.אסור להכניס למצב היפנוטי,אדם במצב פסיכוטי..פרט לכך,יש כאלה שאינם מסוגלים להכנס לטרנס היפנוטי עקב בעקר התנגדות על רקע חשש מאובדן שליטה.את היכולת הסוגסטבילית בודק המהפנט לפני החלטה אם לטפל בה.

למעלה