אוכלי לא שרויה - התייעצות גפילטע פיש

אוכלי לא שרויה - התייעצות גפילטע פיש

לפני הניתוח התארגנתי לקיים כאן סדר ראש השנה כהלכתו
ובין השאר קניתי 2 קרפיונים שפולטו ונטחנו. יש לי קילו דג טחון.
הציר כבר מבעבע ופתאום נודע לי שהחברה שתקבל חלק
מהמוכן, הפסיקה לאכול גלוטן.
זוכרת במעורפל שדיברו כאן פעם על האפשרות לשים שקדים
טחונים בעיסה. אולי יעלה? יש לי שקדים טחונים. כמה לשים
לקילו דג?
 

חנהפ

Active member
בפסח שמנו ביצים קשות ושקדים..

מצטערת אבל לא זוכרת כמויות
 

לאה סי

Active member
אורני:מתוך ניחוחות הפסח של ציפורה קרייזמן:

לק"ג קרפיון טחון:
לשרויה: 4 כפות קמח מצה
לנימנעים משרויה: 3 תפוחי אדמה מבושלים
3 ביצים קשות

לשני הסוגים:
2 ביצים
וכו'
50-100 גרם שקדים טחונים דק
 

yela

New member
לאה, מי שמצפה לגפילטע אמיתי, יתקשה לקבל תפוא, עדיף כבר קצת

שקדים.
 

לאה סי

Active member
ואכן בגפילטע שלי אינני מכניסה תפו"א. אמי היתה מופיעה לי

בחלום וגומרת אותי... פשוט הבאתי את קרייזמן.
 

חנהפ

Active member


 

yela

New member
אנחנו לא שמים עיבוי - רק ביצים טריות וקשות. בצל טרי ומטוגן

יוצא נפלא. אפשר לגרד דק טיפה גזר אם חסר משהו.
 
בסוף הכנתי באופן אינטואיטיבי בתוספת שקדים בלבד. קראתי את

המתכון של קרייזמן והרגשתי שיש כאן יותר מדי תוספות ותחליפים.
שמתי פחות בצל מהרגיל (כיוון שהוא מפריש נוזלים אפילו אם טוחנים
אותו יחד עם הדג), כרגיל - טחנתי גם גזר. הוספתי כ- 100 גרם
שקדים טחונים, 3 ביצים והרגשתי שזה לא מספיק רך אז הוספתי
ביצה רביעית, מעט שמן וזהו.
הקציצות מתבשלות כבר שעה ומריחות ונראות נהדר.
 
והתוצאה - טעים אבל בעל מרקם קצת גרגרי בגלל השקדים. אני

דווקא אהבתי את תחושת הנגיסות הזו, אם כי לדעתי, מי שגיל
לקציצה חלקה ורכה, פחות יאהב.
וגם - הקציצות נשארו שלמות בבישול אבל למגע מזלג בצלחת, התפוררו
בקלות. אולי כדאי להוסיף עוד ביצה ועוד מעט שמן.
 
בוודאי שבטחונים אבל יש להם בכל זאת מרקם מורגש. זה לא היה

מחוספס כמו שקדים גרוסים אבל בכל זאת לא חלק כמו גפילטע שמכינים
עם קמח מצה שהוא חלקלק יותר לאחר בישול.
אני דווקא אהבתי. וזה גם לא נורא מתפורר אלא מגע מזלג מפרק את
הקציצה ובכל זאת לא צריך לאסוף אותה בכפית.
 

yela

New member
אורני, צריך שקדים טחונים דק כמו אלה להכנת מקרון

 
למעלה