אוכלים יותר מדי?

אוכלים יותר מדי?

אני יודעת שזו שאלה לא נפוצה במחוזותינו, אבל יש לי תאומים בני 4 חודשים שניזונים מהנקה מלאה (עם בקבוק שאוב אחד ביום). בשני מקרים בחודש האחרון הם קיבלו תוספת סימילק כשהחלב השאוב לא הספיק להם עם המטפלת אבל ברמת העקרון רק חלב אם. הם שניהם מאד גדולים. לא הייתי בטיפת חלב כבר חודש וחצי אבל במשקל הביתי הם שוקלים כל אחד 7.5 ק"ג. הם גם נראים מאד "תפוחים" עם סנטרים כפולים וכו'. ז ה לא היה מטריד אותי כ"כ אלמלא הם היו פולטים - והם פולטים המון. אחרי האוכל, הרבה אחרי האוכל, ובכל הזדמנות. אחד מהם אובחן ריפלוקס קל שאין מה לעשות אתו. זה לא ממש מטריד אותם והם גם עולים יםה במשקל לכן ייצעו לי לא לעשות כלום בעניין. השאלה היא האם אני מאכילה אותם יותר מדי? או "דוחפת" להם ציצי יותר מדי? לפעמים אני רוצה להרגיע אותם אז אני מיד שולפת, והם אוכלים ומיד אח"כ פולטים (כמות גדולה). האם זה סימן שהאכלתי יותר מדי? המרווחים בין ההנקות לא קבועים, אבל נעים בין 2-3 שעות. בלילה הם פותחים םערים גדולים יותר ובד"כ מתעוררים פעמיים (אוכלים ארוחת ערב בסביבות 9, ואז קמים בסביבות 1-2 ואז בערך ב5-6 וממשיכים לישון). האם לנסות לפתוח פערים גדולים יוצר בין ההנקות? האם אלה סתם צרות של עשירים? (וד"ש עם שיר לרוני של השלוש)

Revili

New member
פליטות

בד"כ אצל תינוקות יונקים אין בעיה של האכלת יתר, זו עבודה קשה מדי לינוק בלי להיות באמת רעב... לעיתים תינוק כן רוצה למצוץ ולא לאכול, כאשר הוא מוצץ את הפיטמה יוצא גם חלב, אך כאשר זה קורה התינוק בד"כ בוכה ומתעצבן. הפערים בין הארוחות נשמעים סבירים לחלוטין ואם הם בסה"כ שמחים ורגועים אז הייתי תולה את הבעיה בנטייה לפליטות שחולפת עם הזמן. יש תינוקות שפשוט פולטים יותר ומעבר "לבעיית כביסה" זה לא ממש מפריע. כל הכבוד על הנקת תאומים.

הי מותק. מסכימה עם רוילי

אם זה לא מפריע להם - חשבי על כך כעל בעיית כביסה
אם את חושבת שהציצי זה רק בשביל להרגיע והם מוכנים משהו אחר (מנשא, מוצץ, וכו') - אחלה. אם לא, אז שיפלטו. להזיק להם, אם הם לא סובלים מזה, זה לא מזיק. (רק חבל שלא סחבתם מכונת כביסה בגודל אמריקאי מכאן...
) מה שבטוח, לא הייתי מציעה להגדיל להם מרווחים באופן מלאכותי. המשיכי להאכיל לפי דרישה. אגב, 4 חודשים??? את בטוחה? אני בשוק. לא לפני יומיים הם נולדו??? חיבוקים לכולכם רוני

תודה ../images/Emo13.gif

אני משתדלת להציע מוצץ אבל הם לא בעניין כמעט אף פעם (רק במצבים מאד מסוימים). הבנתי א ת הרעיון - אין יותר מדי. או קי. מקווה שזה יתאזן לאט לאט. תודה על התמיכה! ו..כן רוני. הם בני ארבעה חודשים וכמה ימים. לא להאמין. (ואת יודעת מה זה אומר על תמרי...)

למעלה