אוככללללל

עדידי20

New member
אוככללללל

טוב, ושאלתי להיום: איפה ומה אתם אוכלים?? הכוננה היא בבית או בחוץ? בתור אחת שחולת ג'אנק
אני אוכלת הרוב בחוץ... ולא רק בגלל זה, גם בגלל העובדה שלאחר יום עבודה הדבר האחרון שבא לי לעשות זה לחזור אל הסירים... אומנם זה טעים, אבל הגעתי למסקנה שאני רוצה לפסיק עם זה (לא בריא, לא תורם לנסיון שלי לחסוך, על אף התלושים ממקום העבודה לכל רשתות המזון המהיר...) ולכן, מי שיענה שהוא אוכל אוכל ביתי, נא לציין ולהמליץ לי על אוכלים (
) שקל ומהיר להכין, וכמובן
גם טעים
מחכה לתגובותיכם, תודה וערב חמים

לקשמי

New member
אני חובבת בישול ../images/Emo13.gif

ולאחרונה משתדלת כמה שיותר לבשל ולאכול את האוכל שאני מכינה בבית, גם בגלל שכאמור אני אוהבת לבשל וגם מכל הסיבות שהזכרת. (אוכל בחוץ - גם לא בריא וגם יקר). גם אני חוזרת מאוחר מהעבודה ולא תמיד בא לי לבשל בערב אחרי יום עבודה (עם כל האהבה שלי לדבר) אז הפיתרון שלי הוא לבשל ביום שבת אוכל לכל השבוע, או לפחות לחצי הראשון של השבוע. לגבי מה אני אוכלת, אז כפי שידוע לרבים מחברי הפורום, אני צמחונית. אני מכינה בעיקר תבשילי ירקות, פשוט לוקחת ירקות שונים שאפשר לבשל, חותכת את כולם ושמה בסיר עם קצת שמן ותיבול (בדרך כלל התיבול אצלי זה פפריקה או כורכום), וקצת מים. לפעמים מוסיפה גם טופו לתבשיל. ומשתדלת לשלב דגנים עם קטניות, למשל מכינה אורז עם קינואה (סוג של קטניה, שלפני הבישול נראית כמו אוכל לציפורים ואחרי הבישול מזכירה קצת קוסקוס במראה שלה), תפו"א ו"בונזו" (פתיתי סויה), אטריות אורז "בולונז" (סויה גרוסה), עדשים וכו'. דברים בהחלט לא מסובכים להכנה, אבל מאוד בריאים ולמרות זאת - טעימים.

עדידי20

New member
קודם כל תודה על התגובה!

דבר שני, נעים מאוד. אני עדי
ממ... מה רציתי להגיד לך...? אה, שאני לא סובלת ירקות ופירות... אני ממש בעייתית באוכל, וזה עניין מסובך ולפורום אחר לגמרי...
אבל תודה על תהגובה המושקעת אני אנסה לשאוב ממנה רעיונות. (מוקפץ אני דווקא אוהבת, וזה פשוט להכנה נכון?)

מותר לי

New member
ברמת העיקרון

אני אוכלת במסעדה של מקום העבודה (ועל זה נאמר: פוי!) בבית אני מכינה מרק (א. מרק, קצת תבלינים, גזר, תפודים, אם יש חתיכת עוף...), קוסקוס (מהיר הכנה, לא בשבילי לגרד את הסיר אח"כ), ביום חופשי אפשר להשקיע בשניצלים (הרבה) להכניס למקרר וכשמתחשק- לחמם בטוסטר אובן (ואז זה לא יוצא מיימי), פירה זה גם לא סיפור רציני...

kkarinn

New member
פסטה

האוכל האולטימטיבי של הסטודנטים... יש הרבה רטבים שמאוד קל להכין, אפשר למצוא בכל ספר מתכונים שעוסק בנושא... גם טעים, גם פשוט להכנה. בהצלחה ובתאבון

NightElf

New member
בתור סטודנט... ../images/Emo9.gif

וטבעוני כמובן
עיקר הארוחות שלי מתבססות על מזונות קלים להכנה יחסית, פסטה או קוסקוס מהירי הכנה, זה למקרה שאני אוכל בבית, וכמובן פירות, ירקות, שקדים ואגוזים. אבל לעבודה\לימודים, אני בדר"כ אקח פיתה (מקמח מלא לרוב, למתעניינים...
) ובה אני אשים חומוס וירקות, ולפעמים גם מעיין מאפה "קציץ כוסמת", או קציצות מחלבון סויה, וזה פשוט מעדן
ואת החורף אפשר כמובן לנצל להכנה של מרקים שונים ומשונים

NightElf

New member
זה משהו שאילתרתי

שמתי בסיר עם שתי כוסות מים רותחים, כוס כוסמת, נתתי לזה לבעבע על אש נמוכה למשך 10 דקות, סיננתי ואז שטפתי. שמתי בקערה, לשתי את העיסה עם חצי\כוס קמח, הוספתי תבלינים (מלח, פלפל, פפריקה מתוקה\חריפה, מרק עוף {פרווה}, תבלין סטייק וכורכום). לאחר מכן במקום להכין קציצות, חשבתי שאולי אני אשים את זה בכלי טפלון מאורך, כזה שמשמש להכנת עוגות, אז שמתי, הכנסתי לתנור ב-180 מעלות ל-10 דקות, לאחר מכן העברתי את התנור למצב "גריל" ל-5 דקות בערך, עד שהעסק השחים. הוצאתי, נתתי לו להתקרר קצת, חתכתי את זה כמו עוגה, לחתיכות דקות, והייתי שם את זה בפיתה. זה יצא טעים, במיוחד כאשר הפיתה מרוחה בחומוס, ועל זה יש קצת קטשופ וירקות, זה פשוט יוצא מעדן וארוחה משביעה להפסקה בלימודים

goldyboy

New member
על מי אתה עובד?

הלא זה ברור שהמילוי האמיתי לפיתה שלך יהיה תפוצ'יפס עם מטבוחה, או במבה עם שוקולד

LadyWolf

New member
אחרי שנה בקומונה... ../images/Emo5.gif ../images/Emo84.gif

של חבר'ה בני 18 שרק יצאו מהבית ולא באמת יודעים לבשל התרגלתי לאכול גועל נפש בצורת מזון אז הקיבה שלי התחסנה אני ממליצה להחליף את הפסטה באורז שהוא יותר בריא וחוצמזה מרקים ושניצל תמיד טוב שיהיה במקרר לגבי הקוקוס, הוא בדרך כלל יוצא לי יותר כמו גושקוס

catolo

New member
אבל למה?

יש את האינסטנט קוסקוס שרק מוסיפים לו טיפה שמן ומים, והוא לבד מוכן תוך כמה דקות, ועם רוטב טוב זה אחלה אוכל...

למעלה