אוי לבושה

מה אתה מזועזע?!...

זה מעוגן בחוק!! מה הבעיה לשנות או לבטל אותו? הרבה חוקים בוטלו ושונו, זה לא סוף פסוק וגם לא סוף העולם.

אנדרי ז

New member
פספסת משהו

הרי המטרה שלנו היא לקבור חוקים כאלה מתחת לטונות של זבל כמוהם. אז מה אתה מחדש לי בעצם?

גוססי

New member
מגעיל למדי

אם כי אני מוכן להמר על כך שכל בית משפט יפסוק כי סעיפים כאלה הינם בלתי חוקיים וממילא לא תקפים.

ועל זה כבר נאמר ...

אין גוזרים על הציבור גזירה שאינו יכול לעמוד בה. ולא צריך בית משפט. לכן אני בטוח שהצעת חוק לביטול החוק הנוכחי תתקבל ברוב קולות.

ez2

New member
נ´מ, על איזה חוק בדיוק אתה מדבר?

הא כוונתך לחוק ´לא תעלו אש במעונותיכם ביום השבת בדיור הציבורי - תיקון דוד לוי´ או משהו כזה, מספר ויקרא או בסביבתו? לא נעים ולא מאד

החלטת לשים אותי על הכוונת שלך?!!!!!

רד ממני בבקשה! אם משעמם לך אז חפש לך מישהו אחר לטפס/להתעלק עליו. תודה

אנדרי ז

New member
באמת, על איזה חוק אתה מדבר?

לא ידוע לי על חוק שהתקבל בכנסת שמכתיב את המצב המתואר בדיור הציבורי. נו טוב, כנראה שלא כל ביזיון הוא באשמת הכנסת.

אני מדבר על מה שהצגת בהודעת המקור..

אם הבנתי לא נכון וזה לא חוק שנחקק בהליך דמוקטרי בכנסת אז אני מתנצל על אי ההבנה מצידי. בכל מקרה גם אם קיבל תוקף כהוראת (שעה?) השר הממונה (בזמנו) ובהמשך משאר השרים הבאו אחריו, עדיין ניתן לשנותו ודי בקלות, כפי שהשר בזמנו קבע זאת באופו שרירותי כך ניתן לבטל את אותו חוק אומלל.

אנדרי ז

New member
אז זהו, שזה בכלל לא חוק

זה סעיף בחוזי השכירות של החברות הציבוריות. אבל זה מגוחך להחריד!

preacher

New member
האם מישהו כאן נמצא בקשר

עם חברי כנסת ממפלגות חילוניות? ידוע אם מישהו מנסה לטפל בזה?

אגב, לא יזיק לך למתן מעט את ..

תגובותיך. כמי שרואה אותי כחלק מהם אני יכול להבין שאני בעיניך זבל?

אנדרי ז

New member
נא לא למהר לפרש אותי

התכוונתי שהחוק המדובר הוא זבל. השתמשתי בביטוי קיצוני כדי להביע את גודל הסירחון הנודף ממצב עניינים כזה.

גוססי

New member
זה עתה נמסר בחדשות:

הסעיף הנ"ל יוסר מחוזה השכירות. אני מניח שהוא מעולם לא נאכף, אבל החוצפה שהביאה אותו לעולם עדיין מדהימה.

אנדרי ז

New member
אם הוא אכן לא נאכף

אז מאיפה הביאו את אותם דיירים שטוענים שחיו בפחד ונאלצו להדליק אש בשבת בהיחבא?

גוססי

New member
זה בהחלט יתכן

שים לב שרבים מהדיירים הם, כלשון הכתבה, "משפחות קשות יום ועולים חדשים", כלומר מדובר באוכלוסיה שאינה מודעת לזכויותיה החוקיות ולמגבלות השלטון, ועבורן סעיף זה שריר ותקף ממש כחובה לשלם שכר דירה. זה הדבר המטריד ביותר - הנסיון להלך אימים על אותם דיירים ללא כל בסיס חוקתי, וכל זאת בשם הדת.

אנדרי ז

New member
לגבי העולים החדשים

אני בספק שהם קראו בשקיקה את כל הסעיפים של חוזה השכירות הכתוב בעברית, ועקב כך נכנסו למשטר הפחד המתואר. משהו בטח הפחיד אותם בפועל.

למעלה