אוי לא!!! דרושה צנזורה!!!!!

אוי לא!!! דרושה צנזורה!!!!!

היי לכולכם, הלכתי לתומי ברחובה הראשי של עירי ואחרי שקניתי בורקס ועוגה ליום שישי (מה לעשות אני לא טובה באומנות האפיה...
) קניתי גם ביטאון אומנות שנקרא "טרמינל" עלעלתי ועיינתי, ופתאום - נתקלתי בצילומים של איבר מין גברי ורקטום גברי במלוא הדרם (שערות וכל זה) מוגדלים ופרושים על כל הדף. הצילומים פרי מצלמתו של נועם הולדנגרבר. ועכשיו שאלת השאלות: האם כל "כלי" וכל "חור" הם אומנות? מתי עוברת היצירה את הגבול הדק בין אומנות לפורנוגרפיה צהובה? והאם הגבול הזה קיים בכלל? האם יש לצנזר עבודות שעברו את הגבול? דעתכם מתבקשת בדחיפות. אפרת

Blondie

New member
בכל תלוי ב....

קונספט. הרי שאם נמשיך את טענתך רוברט מייפלטורפ הצלם רב אומן לא היה נכנס בכלל לתולדות האומנות, ועובדה שהוא תופס שם מקום של כבוד. הכל תלוי בקונספט.

בוא נגיד שקשה לקרוא למה שראיתי

משהו שיש לו קונספט, פשוט תמונה גדולה של "בולבול" ו"תחת" וזהו, אני אפילו עוד לא החלטתי אם להעלות את זה לפורום כי זה מביך אפילו אותי
ושוב שאלה - האם כל עירום הוא אומנות? ןמשימה בשבילך לאור משימות שהיפלתי על אחרים: תמונות יקירי, של הצילומים של מייפלטורפ כדי שכולנו נשכיל.

dawnser

New member
קישורים לאתרים....

הקשורים לרוברט מייפלטורפ. אני מניח שעד שבלונדי יחזור לארץ ויסרוק (ואולי סוף סוף יחזיר לי את הספרים) אפשר להסתפק באתרים המציגים תמונות של הצלם רוברט מייפלטורפ. שאגב לפני מספר שנים הוצגה תערוכה שלו בארץ (הוא עצמו כבר מת), ובירושלים בארכיון המוזיאון ניתן לראות תמונות והדפסות מקוריות שלו (חלום).

untitled

New member
אני חושב שדורשה צנזורה

במקרים כאלו למרות שיש דברים שכן היו עוברים על דעתי לדוגמא, מי שראה פעם את הסרט "החומה", שהמוזיקה היא של פינק פלויד כמובן אבל האיורים הם של ברנש רציני מאד בשם Gerald Scarfe בכל אופן יש שם ציור של השופט, שמורכב למעשה מתחת של בן אדם, כאשר הוספו לו שתי עיניים והרקטום הוא למעשה הפה אני אחפש קישור והדבר לא נראה בוטה, והוא בא להעביר מסר כלשהו (בכלל החומה ממולץ לכולם לשמוע ולראות את הסרט, כי זו לא רק "דיסק" זה ממש מחזה תיאטרלי שמפר סיפור מהתחלה ועד הסוף) טוב אני אחפש קישור לתמונה נראה מה אני אמצא

ואיפה עובר הגבול?

האם כל דבר הוא נכון? דוקא בקשר לחומה אני מסכימה לגמרי, אומנות לשמה, השאלה היא מה יקרה אם נצנזר, מתי נגיע למצב שאנחנו מצנזרים בעצם אומנות ולא פורנוגרפיה? האם האמת קיים גבול כזה בכלל?

שלום וברוך הבא!

נעים לי לראות אותך בין משתתפינו ומהכרות קודמת בפורומים אחרים אני יודעת שיש לך הרבה הרבה מה לתרום. תבוא אלינו שוב והרבה ותודה תודה על הקישורים!
אפרת

החלטתי לחדד לכם את הנקודה.

התלבטתי קשות אם להעלות את התמונה הזו לפורום, אבל אם היא התפרסמה בביטאון לענייני אומנות אז גם אנחנו יכולים. >>>>התנצלותי הכנה<<<< בפני אלה שהתמונה פוגעת בהם, ואני מעלה שוב את השאלה: מתי נגמרת האומנות ומתחילה הפורנוגרפיה? האם כל דבר הוא אומנות? האם יש לצנזר דברים שאלה? מה דעתכם? מצורפת התמונה והקרדיט: צילום של נועם הולדנגרבר מתוך סידרה של ארבעה. התמונה נסרקה מכתב העט "טרמינל" והזכויות כמובן שמורות לצלם ולביטאון.

untitled

New member
לדעתי

מכיוון שבאומנות הרגש ולא המוח הוא הקובע והרגש הוא הדבר שמפריע שיוצר את האומנות אז ברגע שזה מפריע לך, כלומר אתה מרגיש שזה לא מתאים לך, או בוטה מידי, אז שם עובר הגבול הגבול, כמו הרגש הוא דבר שונה אצל כל אחד. זה כמו לנסות להגדיר "נורמלי" או "יפה"

moonkiss

New member
תגובה...

אני מסכימה איתך שבאומנות הרגש הוא הקוכע ושהרדש שונה אצל כל אחד ואחת... אבל אני, אישית, חושבת שהתמונה הזו עברה את גבול הטעם הטוב(במאות קילומטרים) ושיש עיתונים אחרים שלהם שמורות תמונות מסוג זה, ואני מצטערת אים זה מעצבן אנשים שאהבו את התמונה הזו, אבל זו דעתי האישית, וזה מה שאני מרגישה בנוגע לתמונה הז! "על טעם ועל ריח- אין להתווכח!" MOONKISS

שלום וברוכה הבאה!

אני שמחה לראות אותך אצלינו, בהודעה אחרת כתבת שאת לא יודעת איך להעלות ציורים, ובכן אם הם קטנים מספיק ניתן לסרוק אותם, אם אין סורק או שהגודל לא מתאים, תמיד אפשר לצלם אותם במצלמה דיגיטלית ולהעביר ישירות למחשב. אם אף אחד מהפתרונות שנתתי לא התאים - אנא כתבי לי אי מייל ואשמח לעזור לך עד שנמצא דרך להנות מציוריך כאן אצלנו. אפרת

moonkiss

New member
אפרת!!!

אז קודם כל תודה!!!
גם אני שמחה להיות פה! וכן,הציורים קצת גדולים מדי לסורק ואין לי מצלמה דיגיטלית... והייתי יוצרת איתך קשר אים הייתי יודעת את האימייל שלך.... MOONKISS

untitled

New member
אה דרך אגב

כשכתבתי את התגובה שלי, וגם עכשיו עדיין לא העפתי מבט בתמונה פשוט כי אני יודע (או חושב שאני יודG) מה מצולם בה, ומבחנתי זו לא אומנות

איך לצרף ציורים

אם יש לך סורק ומצלמה רגילה - אין בעייה. עלייך לצלם את הציור ואחר כך לסרוק את התמונה. בעזרת תוכנת תמונות - יש לצמצם את נפחה לקובץ JPG ו.. זהו. אשמח לראות.

האי מייל שלי מפורסם למעלה

שימי לב בכותרות יש אפשרות לשלוח אי מייל למנהל הפורום, את רק צריכה ללחוץ שם. אשמח לשמוע ממך

אומנות או לא אומנות...

האמת היא, שאם לא הייתי קוראת מראש מה מצולם שם... היה לוקח לי המון זמן להבין, כי הזוית כל כך לא שגרתית... אין ספק שהזוית והביצוע מקוריים. ואם זה גם בשחור לבן כמו שזה מופיע... אז זה מעניק לתמונה נופך של משהו לא ברור. לכן, לדעתי, יש פה אמנות, למרות שהיא פרובוקטיבית משהו.

למעלה