אוי לאותה בושה!!!

אוי לאותה בושה!!!

הסתכלתי סביב ומצאתי שאני לא מכיר אישית אך לא אדם אחד אשר הצביע: ש"ס, ליברמן, אגודת ישראל, או מי מן המפלגות הערביות חוץ מחד"ש.

../images/Emo32.gif, על תוצאות הבחירות

"נציגים רעים נבחרים על ידי אזרחים טובים שאינם מצביעים בבחירות" (ג'ורג' ג'ין נתן) חומר למחשבה

מה כ"כ מוזר

בזה שאתה מוקף באנשים שחושבים פחות או יותר כמוך? הכי טבעי בעולם, לא?

מדאיג, אני

לא יודעת, יש דברים מדאיגים הרבה הרבה יותר. מה שכן, אפשר לומר שזה עצוב. עצוב שאנשים מסתגרים להם בדלת אמותיהם, לא מנסים להתערבב באחרים ולהכיר קצת מעבר למה שכבר מוכר להם, אבל, זה טבע האדם, כנראה. מכאן נולד המושג מיליֶה, אדם מקיף את עצמו במי שמעניין אותו, במי שמשדר פחות או יותר על אותו גל כמוהו. לכן, לא נראה הרבה מקרים של מישהי תל אביבית צפונבונית שינקינאית, עובדת היי-טק, אמא לשני ילדים, כלב וחתול, שחברת הנפש שלה היא חרדית מבני-ברק, קשת-יום, אמא לשנים עשר ילדים. טבעי, מ'לשות...

שמחה לבשר ש...

אני עובדת עם שתי בחורות, פחות או יותר בגילי, שממש ממש לא "כמוני". שתיהן דתיות, אחת יותר השניה קצת פחות, אחת עם 5 ילדים, ואחת "רק" עם 2 (אבל זה כי היא גרושה ומרגישה רע מאד על כך שלא מיצתה את מצוות פרו ורבו). בהתחלה היה לי נורא משונה שיש לי איתן שפה משותפת, ועם אחת מהן ממש התחברתי. מאד נחמד לי שהצלחתי להתחבר עם מישהי שכל כך שונה ממני, ובעצם, מסתבר שבחלק גדול מהתחומים - אנחנו לא כל כך שונות. אגב, שתיהן הצביעו ט"ב, אז הן לא נכללות באוכלוסיה של השאלה המקורית.

בהחלט לא נכללות

אני מכיר די הרבה מצביעי ט"ב.... אלה עדיין , בחלקם , ילידי הארץ , אשכנזים ו"צפונים"

mucool2

New member
רק לפני דקה גיליתי מה זה ט"ב

(דרך אתר הכנסת). ככה זה כשלא מרשים לבנאדם להצביע.

בשביל זה יש

פורום. לא? אני חושבת שזה אחד הייחודים של הפורום - מקום מפגש (גם אם וירטואלי. אבל עבור רובנו הוא כבר יצא מן הגבולות האלה) לאנשים מכל הסוגים ומכל הגוונים. בוודאי שבסביבה הפרטית האדם בוחר בד"כ את מי שדומה לו. בעבודה לפעמים אנחנו פוגשים גם אנשים שונים מאתנו, אבל לא תמיד מדובר ברמות היכרות מעבר למידע בסיסי. וכאן, גם אם ההיכרות היא לא על בסיס אישי היא בוודאי רחבה יותר מבחינת תחומי עניין, אורחות חיים, אידאולוגיות וכו'. זה מה שעושה את הפורום למעניין. טוב, וזה גם מה שנותן למנהלים תעסוקה בשעות הפנאי מדי פעם.

אנשים מכל הסוגים והגוונים?

טוב, לא הייתי מגזימה. יש כאן, בפורום, מגוון רחב יותר של אנשים מבחינת הרקע *הדתי* (ואולי האידיאולוגי) מכפי שאנו רגילים לפגוש ביום יום. יש כאן חילוניים גמורים, שומרי מסורת, חובשי כיפה סרוגה, ופעם היה פה אפילו דוס מענין. אבל דווקא מבחינת "תחומי עניין ואורחות חיים", יש לחברי הפורום הזה הרבה דברים משותפים. כמו למשל... טוב.... תחשבי בעצמך.

יש גם דברים משותפים

אבל דווקא כאן בניגוד לרוב הפורומים בתפוז וברשת בכלל - תחומי העניין והעיסוק של חברי הפורום הם מאוד מגוונים.

ואני לעומתך...

אינני מכיר ולו מצביע קדימה אחד, גם לא מצביע ליברמן וגם לא חד"ש. ממצביעי יהדות התורה אני מכיר מאות ויותר, ממצביעי ש"ס עשרות ויותר, ומשאר המפלגות אני מכיר מעט.

נץ666

New member
אני חושב שאנשי שמאל שלא סובלים את

חד"ש גרועים מאחרים. חד"ש היא מפלגה יהודית-ערבית.

למעלה