אוי, כמה שזה עצוב

nightbird

New member
אוי, כמה שזה עצוב

החכמולוג התורן, בחור בשם אסי שרעבי הלומד ב"לונדון סקול אוף אקונומיקס" (וואוו!), עשה מחקר בו התברר כי ילדי ישראל שונאים את הילדים הפלשתינים. הוא ביקש מהם לצייר ציורים ולכתוב מכתבים לילדים הפלשתינים, והילדים הישראלים כתבו דברים כמו "הלוואי שתמותו". אוי, כמה עצוב ובלתי חינוכי. אני פשוט מזועזע. מה, בסך הכל בגלל שהפלשתינים מפוצצים מכוניות תופת והורגים אזרחים בלב הערים שלנו, זו סיבה לשנוא אותם? האם רק בגלל שהילד הפלשתיני רוקד ברחובות אחרי פיגועים והולך לקייטנות-חמאס בהן מלמדים אותו להרוג את כל היהודים - זו סיבה לנבל את הפה ולומר לו "הלוואי שתמות"? למה הגענו? מן הראוי שמערכת החינוך תפעל מיד כדי ללמד את ילדי ישראל שיש לכבד את רוצחינו בהווה, ואת פרחי-הרוצחים שהם מגדלים. יש לומר לו "מוחמד, נכון שאתה שונא אותי ורוצה להרוג אותי ואת הוריי, אבל אני אוהב אותך ומושיט לך פרח זה, למען השלום". ואם מוחמד הקטן והמתוק ינשוך את היד עם הפרח - זה רק בגלל שהוא רעב. אנחנו אשמים.

רלוונטי

New member
למרות שלא התכוונת.

אבל קלעת בול. אנחנו אשמים. לא במונחי צדק. אלא ביכולת להוות שינוי . (רק לנו יש את היכולת הזאת. ואין להתביש בה) ובהעדפה שלנו (וצורך לכמה) להאמין שם נתעלם מספיק זמן הם יעלמו מעצמם.

nightbird

New member
רלוונטי, תהיה רלוונטי

לא דיברתי על התעלמות מקיומם של הפלשתינים. מצחיק אותי שאיזה שמוק שלומד בלונדון ובא הנה לחופשת מולדת מביע זעזוע מהשנאה של הילדים הישראלים לפלשתינים. מה שהילדים חשים היום זו תוצאה ישירה של מה שהם רואים בחדשות - רוצחים פלשתינים שמפוצצים מטעני תופת במסעדות, ורבי-רוצחים שמבטיחים עוד ועוד רצח והרג. "היכולת לשנות" שאתה מדבר עליה כבר פועלת בישראל מזה 53 שנים. תקווה לשלום, שירי שלום, חינוך לכך ש"כולם בני אדם" וכיו"ב דברים שהמקבילה הפלשתינית שלהם היא ספרות הסתה וקייטנות לשאהידים. כבר מזמן אין סימטריה שממנה צריך כביכול "להתחיל השינוי". הם מחנכים למלחמה ושנאה, אנחנו מחנכים לשלום. אבל יש מציאות וגם הילדים רואים אותה.

רלוונטי

New member
מקובל .........................מלבד

אנחנו מחנכים לשלום...............בוא לא נסחף!!!

אור ירח

New member
כן כבר נתקלתי בזה באחד הפורומים

באחד הפורומים הבי"ל שיצא לי להשתתף בהם נתקלתי באחד שהזדהה כנער ערבי בן 17 בבית ספר תיכון בצרפת שהיגר עם הוריו מלבנון. הבן אדם הזה ממש חבל על הזמן. הוא כל הזמן היה מלא שינאה לישראל ולכל מה שקשור ליהודים. הוא טען שהיהודים גזלו מן הערבים את פלשתין ושכל מדינת ישראל צריכה לעבור לידי הערבים ולא רק שטחי יש"ע. כמו כן הוא האשים את ישראל במלחמת האזרחים בלבנון עוד משנות ה 70 שגרם למשפחתו ולעוד משפחות מלבנון להגר ממנה בגלל התוקפנות הישראלית. אז אני בעצמי יודע שיש ערבים שפשוט חבל על הזמן לנסות לדבר איתם שלום.

אור ירח

New member
אור ירח זה אני!

מבחינתי נשארתי בדיוק אותו אדם שקראתם לו לונטיק. אולי ההדגשים שלי השתנו אבל לא הקו הכללי של דעותי. בגדול אני עדיין מאמין שלא ניתן לפתור את העניין רק באמצעות הכוח הצבאי, ושבמוקדם או במאוחר יהיה צורך בשיחות מדיניות עם אויבינו המרים. הבעיה היא שלעת הזאת אין לנו אם מי לדבר ועל כן לא נותרה בידינו ברירה אלא השימוש בכוח. כאשר יתבשלו התנאים מחדש אדרוש בתוקף מממשלת ישראל שתעשה הכל להגיע להסדר מדיני שישביע את רצון כל הצדדים.

למעלה