אוי זה מעולה

jonbaum

New member
זה בכלל לא מצחיק

גזענות היא אף פעם לא תופעה מצחיקה.
אולי נחרים את הסופר C S Lewis כי הוא היה כומר אנגליקני ואשתו היתה יהודיה.

Saraswati15

New member

לגמרי.
מאידך הוא כל כך הזוי החגי בן ארצי הזה... שדי קשה לקחת את דבריו ברצינות תהומית אבל אני מסכימה שהגזענות שלו והחשיבה צרת המוחין הזו היא גם בחלק לא מבוטל של ישראלים מאיזור מאוד מסוים של המפה הפוליטית/ הקו הירוק ומזרחה לו

אפרופו ישראלים מאזור מאוד מסוים של המפה הפוליטית

כששאלו את אבשלום קור מה דעתו על דבריו של הבלשן גלעד צוקרמן (מחבר הספר "ישראלית שפה יפה", לטענתו אנחנו לא מדברים עברית אלא ישראלית ו-"עשר שקל" זה סבבה לגמרי בישראלית), הוא אמר שהוא לא מוכן להתייחס בכלל ליורד המתבולל הזה.

prizman

New member
ועדיין אותי הפרימיטיבים האלו מצחיקים.

נכון שיותר קל לצחוק ממרחק 7000 ק"מ מאשר ממרחק 15 ס"מ שזה המרחק בו הפשיסט המצוי
תוקע את פרצופו כשהוא מרצה בפניך את טיעוניו במקרה הטוב.
איך כתב ז'בוטינסקי ב"שמשון"?
"אספו ברזל, המליכו מלך ולימדו לצחוק. "

randyloo

New member
זה הזוי וגם עצוב

מה שהזוי די ברור. מה שעצוב הוא שאדם נשפט על פי הדת של זוגתו וזהו הקריטריון הכי חשוב מעבר לכל השגיו ותרומתו לחברה. בנוסף, באופן עקבי מה שגורם להתבוללות הינו נשים לא יהודיות. גברים לא יהודים אינם מטרידים איש כל עוד הרישום של הילוד לא יפגע. זו צביעות מטופשת. יכול זוג לחנך את ילדיו לערכים ומסורת יהודים גם אם האם אינה רשומה כזו על פי ההלכה ויכול זוג לחנך ללא שמץ של יהדות אבל הרישום כשר. אז מי באמת מתבולל?
באותו נושא, הקמפיין ההזוי בגלגלצ המעודד חיילות להתגייר גם הוא מרגיז. אחרי שהמדינה השקיעה כה רבות בהבאת עולים מברית המועצות, חינוכם על פי היהדות המודגשת בחינוך הממלכתי, גיוסם לצבא והכל, פתאום היא מזכירה לבנות שהן בעצם לא יהודיות מספיק טובות ושהיא ממליצה להן להתגייר (היום במבצע). אין קמפיין כזה לחיילים כמובן, רק לחיילות.

jonbaum

New member
על הצהרה כזאת הולכים לבית סוהר

בלא מעט מדינות.
מעניין איך אותו בן ארצי היה מגיב אם היו מציעים שאזרחי בריטניה יחרימו את הסופר C S Lewis כי היה כומר פרוטסטנטי אבל אשתו היתה יהודיה.
נראה לי שאתם חושבים שהתופעה הזאת היא "מצחיקה" או "הזויה". היא לא זה ולא זה. היא מצמררת. אני לא מבין איך בני העם שאולי סבל יותר מגזענות מכל עם אחר בעולם יכולים להיות כל כך גזענים.

למעלה