אוי ווי זמיר

cwen

New member
אני לא יודעת אם אסור

זה פשוט לא נראה לי ריאלי, כי היא תצטרך לעשות בחינה על חומר שלא חופף במאה אחוז, ובלוח זמנים שאולי לא מתאים לתוכנית הלימודים שלה, ובנוסף כדי שהתעודה תהיה שווה משהו לצורך לימודים גבוהים, היא תצטרך לעשות השלמות.
מבחינה פרקטית אני לא רואה שום סיבה שתלמידה חילונית תלך לסנדל את עצמה ככה.

אבל אם אתה רוצה לדעת אם יש לה את האפשרות הטכנית, למה שלא תפנה למשרד החינוך ותשאל?

אסננוש15

New member
בטח שהן לעולם לא תהיינה חופפות

כי למשל כשמדברים על ציונות ועל דמות "ציונית" , במבחני סאלד ישאלו למשל על הרב סלומון שהקים את פ"ת ובבגרות ישאלו על בן גוריון למשל.... אלו כמובן רק דוגמאות לא בהכרח שזה מה ששואלים.

אני באמת חושבת שראוי שמשרד החינוך יאפשר לכל אחד להיבחן בבחינות הללו ... אבל אני מאמינה שאתה לא תשלח לשם את הבת שלך להיבחן, הן בגלל תכנים "דוסיים" והן בגלל מעורבות בחברה שאתה לא מעוניין בקרבתה.

וזאת הבעיה המרכזית

לא העובדה שהתכנים הם דוסים, אלא העובדה שהמדינה מוותרת על כל סוג של תפישת היסטוריה, זהות וקהילתיות משותפת שאפשר לבנות סביבו חברה, בשם איזושהי "רב תרבותיות" מזוייפת והמנעות מכפיה.
הרב תרבותיות מזוייפת כי רב תרבותיות אמיתית היא לקיים מ פ ג ש בין תרבויות ולא שכל תרבות תעשה מה שהיא רוצה בלי להתייחס לאחרות. מפגש כזה יגרום ל כ ל התרבויות להשתנות ומהשינוי יצמח משהו
משותף שסביבו כן יהיה אפשר לבנות חברה.
החרדים הם הסמן הימני באלו שלא מוכנים להפגש, ולהכיר והמדינה כל הזמן נותנת לזה יד, באמצעים שונים. בחינות הבגרות הללו הן רק דרך אחת.

לאונידס

Active member
א. את הטפסים שולחים לבתי הספר

לא שולחים את התלמידים לטפסים.
כשמשרד החינוך שולח את הטפסים על כל סוגיהם לבית הספר יהיה שם עוד סוג אחד.
בית הספר כשמחלק את התלמידים לכיתות בהם הם נבחנים ישלח את התלמידים שבחרו בכך לכתה שבה מחלקים את הטופס המתאים.

כך שלא יווצר שום חיכוך בין מגזרי, החרדים יכולים להרגע.
לי אישית אין בעיה שילדים שלי יפגשו ישחקו וילמדו עם ילדים אחרים בני גילם, כולל חרדים.

ב. כשאני למדתי אזרחות למדנו גם על רבנים ציונים. הוקדש להם חלק גדול ונרחב.
למה? כי כדי ללמוד על ציונות כמו שצריך יש ללמד על כל הדמויות הרלוונטיות.
אולי כאן נגעת באחד משורשי הבעיה, איך פתאום יש בחינה מקבילה אבל חסרה?
באנגלית ומתמטיקה לא נראה לי שיש עניין מגדרי.

אסננוש15

New member
על איזה 3 יחידות אתה מדבר?

תקרא את כל הכתבה, קראתי שם שהבחינות במתמטיקה לא יוכרו אלא רק כשאלוני בסיס...

מי צריך לעשות את זה בכלל?

לא מציאה גדולה, האמן לי, זה רק לפתוח פתח קטן לאופציה לימודים במכללות ובאונ', אין פה שום אפליה, אין פה שום העדפה, יש פה תהליך הגון מאוד ומבורך.

לאונידס

Active member
למה שלשאר האוכלוסיה לא יפתח הפתח הקטן הזה?

איך אין אפליה אם אזרח א' כן זכאי לזכות מסויימת ואזרח ב' לא?
מה הגון בזה?

למעלה