אוי ווי זמיר

cwen

New member
אם הם בדקו את הבחינות

וראו שהן שקולות ליחידות האלה לבגרות, אני לא רואה בזה פסול. ככה בוגרות הסמינרים יוכלו להשלים את הבגרויות יותר בקלות, ולרכוש השכלה גבוהה, והשכלה זה טוב.

deathcaster

New member
אני גם בעד, אם כי נשאלת השאלה

האם בכל הסמינרים הללו מתקיימים לימודי ליב"ה במס' יחידות לימוד מינימאלי הנדרש מכל מועמד להשכלה גבוהה.

אם כן, אני גם בעד. זה רק יעזור לציבור החרדי ובמיוחד לנשים בו.

cwen

New member
זה לא משנה

הם הגדירו את הקריטריונים כמה יחידות נחשב כל מבחן. בשביל שזו תהיה תעודת בגרות מלאה, צריך לעמוד בדרישות הרגילות, ואם הן לא לומדות משהו, הן יצטרכו להשלים אותו.

אסננוש15

New member
ממש לא אוי ווי

אם אתה רוצה לדעת, אז הבחינות הן ממש זהות כמעט לגמרי בתכנים, רק למשל בהסטוריה יהיה דגש יותר על הסטוריה של יהדות, רבנים וכו'.

האנגלית והמתמטיקה הם אמנם ברמה נמוכה, משהו כמו 2-3 יח"ל. (אם אני משווה לבגרות), אבל עדיין ....

חבל שדווקא במקצועות הראליים כמו אנגלית ומתמטיקה (מה שנדרש אח"כ להשכלה גבוהה) לא משקיעים כמו במקצועות הקודש. ממש חבל.

אני עשיתי את הבחינות הללו (היינרטה סאלד) בזמנו, אבל אח"כ הלכתי להשלים בגרויות. כך שאני מכירה את שני סוגי הבחינות משני ההיבטים שלו.

שים לב מה קרה פה! הרבנים רצו את הבחינות הללו כדי שזה לא יהיה "בגרות", וכעת, זה כן נחשב ל "בגרות" ובכך פותח פתח לבנות להשתלב אח"כ בעולם האקדמיה. איזה קטע, אותי זה הצחיק.

משרד החינוך מגיעה להחלטות כאלו רק בגלל מטרה אחת, לשלב את החרדים/ות לעולם ההשכלה ואח"כ בעולם התעסוקה. דווקא נראה לי נכון.

deathcaster

New member
תגובה

נראה לך נכון מאוד, וזה באמת משעשע, הרבנים קיבלו גול עצמי.

הערה טכנית: אנגלית הוא מקצוע ליב"ה, מקצוע חובה, אך לא מקצוע ריאלי

Sophalin

New member
אבל זה לא מוצלח במיוחד

אתה יוצר מצב של אפליה "מתקנת" רק שהיא עשויה בהחלט להרוס יותר מאשר לתקן.
איך שאני רואה את זה, הדתיות הללו מקבלות "פריבילגיות" שבהן הן מקבלות העדפה בגלל שהן דתיות למרות שההישגים שלהן אינם מספקים.
אם הן מתקבלות למסלולי לימוד עם "בגרויות" כאלו נמוכות בליב"ה, שגם לחילוניות/ים יהיה מסלול "מועדף" שכזה.

cwen

New member
למה?

אם הבחינה שהן עושות במתימטיקה שווה 2 יחידות, זה לא מספיק לשום קורס באוניברסיטה. הן עדיין יצטרכו להשלים למינימום של 3 יחידות. זה לא נותן להן שום פריווילגיה ושום העדפה.

אסננוש15

New member
מה אתה חושב?

שסתם החליטו ככה כי בא להם?

מישהו בדק את כל תוכן הבחינות וראה לנכון למתג את זה כבגרות. ובאמת זה נכון!! וכתוב בפירוש בכתבה שצירפת אתה, שהן תצטרכנה להשלים את המתמטיקה באופן אקסטרני.

איזה באסה שזה לא הוחלט לפני כמה שנים טובות, הייתי חוסכת לי עמל עצום של השלמת הבגרויות.... וואי איזה מבאס.

doughnuts

New member
אני בטוח שהבחינות ברמה ירודה אבל זה לא משנה

ברגע שהאוניברסיטאות לא יפחדו להעיף סטודנטים כושלים, אין שום בעיה שחרדיות ילמדו בהן למרות הרמה הנמוכה בבחינות שלהם. ברגע שבחורה חרדית מצליחה בלימודים לתואר ראשון, מה אכפת לי שיש לה ציונים נמוכים? או הפוך, ברגע שמעיפים סטודנטים שלא עומדת בדרישות, מה אכפת לי שיש לה בגרות / תחליף שקרי אחר?
לכן, אני בעד המהלך. כל הרעיון זה להביא אותן לעולם בריא, מחוץ למאה שערים ובני ברק.

Sophalin

New member
אבל שוב

אתה יוצר כאן אפליה, כי ברגע שבחורה חילונית מצליחה בלימודים לתואר ראשון מה איכפת לי שיש לה ציונים נמוכים (או הפוך כמו שתארת)
אין לי שום בעיה שיכירו בתעודה שלה כתעודת בגרות אם הדרישות ממנה לקבל את התעודה הזו זהים לאלו של החילוניים.

doughnuts

New member
ברור שאני יוצר אפליה

נכון, אבל הרעיון הוא לא ליצור תנאים שווים, אלה לשנות את פני החברה החרדית. תחשוב על זה בצורה אבולוציונית. כרגע יש לך מנגנון שיוצר חרדים חדשים. המנגנון הזה מתבסס על מעמד נחות של האישה. ברגע שאישה לא יכולה לבחור בעל, כל גבר יכול להעמיד צאצעים. אנחנו לא יפאן ולכן אנחנו לא יכולים להגביל ילודה בעזרת החוק. אבל אנחנו יכולים לשנות את מעמד האישה, כך שהיא תרגיש שהיא לא מחויבת לזיווג שנבקע על ידי הרב, והיא יכולה לבחור באופן חופשי. ברגע שאתה קולט אישה כזאת לתוך החברה שלך, אתה למעשה מוודא שהיא בוחרת לעצה בעל לפי קריטריונים שמקובלים בחברה שלך. כלומר, גבר שמכבד נשים ומתייחס עליהם בכבוד, הולך לצבא, עושה תואר בהנדסה ולא חיי על חשבון האישה... כלומר, מדובר על פגיעה בהוגנות חברתית בטווח הקצר בכדי ליצור הוגנות חברתית טובה יותר בטווח הארוך.

Sophalin

New member
לא זה לא עובד ככה

אתה מבין, בחברה החרדית אתה לא נשפט כמה אתה שווה לפי כמה כסף יש לך בבנק אלא לפי כמה התלמיד חכם.
מה שהמצב הנוכחי יצור זה לא נשים עצמאיות אלא נשים יותר תלותיות. אלו נשים שתפקידן יהיה גם לפרנס, גם להביא ילדים ולטפל בהם וגם לשמור על שלום בית ותפקיד הגבר זה רק ללמוד ולהביא כבוד למשפחה...

doughnuts

New member
אז מה ההצעה שלך?

פשוט לוותר על חלק מאזרחי ישראל, להפסיק להשקיע בהם כספים ולקוות שיום אחד מי שלא ירצה לעבור אינטגרציה פשוט ימות מרעב?

Sophalin

New member
בערך

מי שרוצה להתקדם בחיים ולהיות יותר מפקידה בסופר או עובדת נקיון, יצטרך ללמוד. אבל ללמוד באמת.

doughnuts

New member
מחקרים מראים שזה לא עוזר

מעגל העוני לא הולך להציל את עצמו באופן ספונטני. אם כבר, אז הגישה הליברלית בעיקר מחמירה אותה.

Sophalin

New member
בוא נגיד ככה

שקהילה שבוחרת למנף את העוני בקירבה לא ראויה להצלה.

למעלה