אוי ואבוי מה קרה היום..

אמירחמו

New member
אוי ואבוי מה קרה היום..

אני נוסע בכביש הקריות היום.... תקוע באיזה פקק קטן... פתאום אני שומע סטאאאאאאאח!!! קרייזלר ויאג´ר חדשה ופיג´ו 205 התנגשו חזיתית...ממש 3 מטר ממני!!! אני יוצא רגע מהאוטו החוצה לראות אם יש נפגעים או משהו, אם אפשר לעזור, ומה אני רואה? את הקרייזלר...מעוך כולו...ממש טוטאלית...הרוס לגמרי... והפיג´ו? פגיעה לא רצינית בגג ובשמשה..לא יותר מזה... לא הבנתי מה קורה פה...זה היה לי ממש מוזר, נכנסתי לתוך הפיג´ו והוצאתי את הילדה שנפגעה, ובאתי להכניס אותה לוקטרה שלי לטפל בה, אני מסתובב, ומה אני רואה? מישהו מנסה לקחת לי את האוטו!!! איזה יום!! אני מניח את הילדה מאחורה תופס את האיש שניסה לקחת לי את האוטו וקושר לו את הידיים עם חבל שהיה לי בפגז´ הכנסתי אותו לאוטו ונעלתי את האוטו עם מבחוץ שלא יוכל לצאת בנתיים אני מטפל בילדה עם התיק עזרה ראשונה שהיה לי במקרה באוטו, ואז הגיעו האמבולנסים והמשטרות לאיזור, לקחו את הילדה לטיפול ואת האיש למעצר, והתחילו לשאול אותי כל מני שאלות, עדות ראייה וכדומה.. במשך כל הרגע הזה הלב שלי האיץ...הייתי דיי בלחץ מכל העניין הזה.. תוך רבע שעה פינו את האנשים לבתי חולים וטיפלו בהם. ככה זה יום חג...יום שאני לא אשכח לעולם

© DrorZi

New member
אם לא היה היום 2 באפריל

היתי חושב שזה אחד באפריל ....
דרור זי.

אמירחמו

New member
האיש שהיה באוטו שלי

טען שהוא ניסה לעזור אמרתי שזה לא הגיוני אז אם הוא ניסה לעזור מה הוא עשה באוטו שלי אז הוא אמר שהוא רצה לעזור...טיפש... זה היה אחד שיכור הומלס נראה לי

אמירחמו

New member
כן, אני אומר לך הייתי בהלם

תחשוב...אתה קם שנייה פתאום אתה רואה מישהו זר באוטו שלך...זה מטריף ת´שכל...

kitt

New member
לחיצה בגג בפיג´ו 205=פגיעת שלדה ודי

בטוח total lost לרכב.

sronis

New member
ואני הקפצתי היום חבר לראשל"צ

לבסיס שלו, ובירידה מכביש 4 יש סיבוב ארוך, הכביש היה קצת רטוב ובדיוק כשהתחלנו את הסיבוב קלטנו שבחורה באיזה יפנית לבנה הסתבסבה לה באמצע הסיבוב... ירדנו באיטיות וקלטנו שהיא כבר התיישרה, ויושבת המומה באוטו, מחזיקה את הראש... רוני

© DrorZi

New member
זה בסדר, זה לא שהיא תבין

מה היא עשתה ותלך לעשות קורס נהיגה מתקדם... היא פשוט תפחד לנהוג בגשם ... / תהיה מאלה שנוסעים 37.5 קמ"ש בגשם בגהה
דרור זי.

sronis

New member
האמת, אני כועס על עצמי שלא עצרתי

בצד... הייתי שואל אותה אם היא בסדר, מתעניין מה בדיוק קרה ומנסה להסביר לה מה לעשות בשביל שזה לא יקרה שוב... רוני

avivgr

New member
מעניין אותי לשאול

מה עושים במצב שנגיד פונים שמאלה והתחת של האוטו מתחיל להזרק ימינה (נכון?) והאוטו מתחיל להתנדנד ומתחילים לאבד שליטה? זה לא שאני לא הולך לעשות קורס נהיגה מתקדמת עוד כמה חודשים (צריך לצבור ניסיון קודם, לא?) אבל פשוט אם זה יקרה סתם שאני אדע...המורה לנהיגה היה אמור להסביר לי את זה ולא הסביר... אביב

sronis

New member
זהו היגוי יתר, זה מה שקרה

לבחורה שהסתבסבה שכתבתי עליה. היא לא ידעה מה לעשות ואיך לעשות את זה, ואני מנחש שברגע שהיא הרגישה שהתחת נזרק לה היא "עמדה" על הבלמים. זה, כמובן, רק החיש את הסבסוב (כי הרכב מתיישב קדימה ונשען על הציר הקדמי, והציר האחורי הרבה יותר קל ומכיוון שהוא כבר במהלך החלקה, הוא פשוט ממשיך בה עד שנגמרת האנרגיה הסיבובית). מה שעושים במקרה הזה אי אפשר ללמד כאן בכתב, אלא רק תוך כדי הדרכה על אמת. מה שאני יכול להגיד זה - לא ללחוץ על הבלמים עד שהתחת של האוטו מתייצב. צריך לנסות ליישר את ההגה או אפילו לסובב אותו מעט לכיוון ההחלקה (כלומר לכיוון ההפוך לזה של הסיבוב, זה נקרא היגוי הפוך) ובמקרים מסוימים אפילו ללחוץ בעדינות על הגז, בשביל להסיט את משקל הרכב אחורה ולתת לאחוריים יותר אחיזה. שוב - מה שכתבתי פה לא לנסות בעצמך, מכיוון שזה מסוכן. צריך ללמוד את זה לאט לאט, בקורסים לנהיגה מלמדים את זה בצורה מבוקרת. אבל אם תגיע למצב כזה שלא מרצון - רק זכור לא לעמוד על הבלמים, למרות האינסטיקנט הראשוני שאומר לך לעשות את זה. אני מדבר מניסיון, כי אני עשיתי תאונה ככה עם הרכב הקודם... רוני

עתיד18

New member
תוספת

במיוחד לא לעמוד על הבלמים שיש סרחי עודף קטלניים כמו בפאסאט
מניסיון שלי (שברוך השם נגמר יפה) כל נגיעה בבלמים בהתחלת החלקה מטיס את התחת של המכונית כמו טיל עתיד - בלי קורס נהיגה (אני מתבייש בעצמי !!) ובכל זאת מצליח להגיב בצורה אינסטינקטיבית עם מעט גז והיגוי נגדי !!

© DrorZi

New member
LOL רק דיברנו וזה קרה לי

איזה גליצ´ הבאתי בסיבוב ... לא יודע 25 מעלות 45 מעלות 34.689 מעלות אבל היה כיף אם כי לא מתוכנן... עד שראיתי סיבוב ריק, רמזור ירוק, כביש יבש ומוכר הורדתי לשני בדאבל קלאץ, עקב אגודל מ 130 ל 90 (כנראה, תכף תבינו למה) ומרוב התלהבות שהכל הלך כמו שצריך (תנאים, הילוכים) נכנסתי בהתלהבות לסיבוב ו.... אופס אני מהיר מידי ... עזיבה של הגז לרגע הביאה את הגלגלים הקדמיים לתפיסה מהירה של הכביש אבל התחת, אוי התחת, איזה כיף ... מייד ישור הגה וחזרה לגז, האוטו יוצא מזה כמו גדול, אבל אני כבר מתחת ל 70 קמ"ש
... מסתבר כשאני חושב על זה שנכנסתי מרוב התלהבות של התנאים מהר מידי, ביום טוב (יענו קיץ) אני לוקח את הסיבוב על 80 עם טיפה חריקת צמיגים ובקו נקי, היום האוטו לא אהב אותי (נו בטח, ביום טוב ה"מהירים" יקחו את הסיבוב על 50 גג)... שימו
זו לא היתה התנהגות חסרת אחריות כי הסיבוב הזה מוכר לי מאוד והדחיפה מעבר למגבלות נלקחה בחשבון והעובדה היא שיצאתי מזה יפה (אם כי לא הכי מהיר) והעיקר הנסיון (עכשיו אני יודע שהסיבוב הזה הוא ל 80 ומעבר לזה אי אפשר
) הפזו הזו ממש כמו כפפה ליד ....
דרור זי, עכשיו צריך לבדוק אם 90 זה טוב לקליאו ספורט שם או לא...

עתיד18

New member
דרור.....

איך האחיזה של החיפושית בכבישים מפותלים ? תת היגוי ? היגוי יתר ? מה הולך איתה ?

© DrorZi

New member
לא למתחילים

בגדול אין לה כח להוציא אותך מסיבוב בהיגוי יתר אם הכביש יבש (אם הוא רטוב יש גם יש
) עם נכנסים לסיבוב באלימות ממש (מ-מ-ש) מקבלים תת היגוי (ואני הגעתי לזה אולי 3 פעמים בשנה האחרונה) א-ב-ל כל בלימה הכי קטנה תשלח אותך לספין של החיים (כל המשקל מאחורה מתרומם והופלה יש לנו סביבון סוב סוב סוב) אם תכנס בבלימה לסיבוב כנ"ל ואם תכנס לסיבוב מהיר אבל לא מהר מספיק כדי ליצור תת היגוי (ושוב, זה לא קל) שוב תזרוק את הזנב ואסור, אסור לעזוב את הגז במצב הזה. בקיצור השלדה שלה זה היגוי יתר אחד גדול אבל חוסר כח בגלגלים ...
דרור זי, אם רק היו לי עוד 30 סוסים ...

© DrorZi

New member
הכוונה ב"להוציא בתת היגוי"

היה שאם לא נכנסת מספיק מהר כדי ליצור כזה המנוע לא יצור לך אותו לבד (כמו בבימר אחת, לא נזכיר שמות, שעושה את זה יפה מאוד אם מכבים את מערכת הורסת המסיבות שלה)
דרור זי, מקשקש בזנב

עתיד18

New member
ולא ניתן להפיק מהמנוע הזה יותר ?

פילטר פתוח אולי קרבורטור מוגדל ?

למעלה