אוי, הטמטום

levikon

New member
הוא גם מכוון לבסיסי צה"ל,

אבל חיזבאללה הוא לא מדינה אלה ארגון טרור ולכן הייחס כלפיו בחוק הבינלאומי שונה לגמריי.

croovy

New member
חלק קטן ממנו מכוון לבסיסי צה"ל

כל השאר לא, וזה הרוב - ולכן גם אם הוא היה מדינה זה לא היה לגיטימי מצידו.

לא מסכימה לגבי עניין התוצאה.

יש הבדל בין הריגת ילד בגלל שהוא ישראלי ואתה רוצה להרוג ישראלים לבין הריגת ילד כי הושיבו אותו על מחסן טילים ואתה צריך לדאוג שיפסיקו לשגר אותם עלייך. בשני המקרים ההריגה לא צודקת, אבל אתה לא יכול להגיד שהיא לא צודקת באותה המידה. כמה הוגן יהיה העולם שלך אם תתייחס רק לתוצאות של דברים? ואת זה אני אומרת בלי להתחשב בעובדה שהבניין נפל כמה שעות טובות אחרי הפצצת צה"ל (ואני בהחלט מאמינה להם הפעם).

croovy

New member
לפי תחקיר ראשוני של צה"ל:

נורו שתי פצצות. הראשונה חדרה את הגג ולא הרגה אף אחד ולא הפילה את הבניין. השנייה נפלה פנימה ולא התפוצצה, וכנראה שאחרי כמה שעות מישהו נגע בה והיא התפוצצה. אז זה לא לגמרי לא בגלל צה"ל (אבל זה גם בגלל שהאנשים בבניין לא הכי חכמים ונשארו בבניין ונגעו בפצצה). וזה מראה שצה"ל לא רק מטייח, אלא לוקח אחריות כשצריך (בניגוד לטענות שנשמעו למשל על הרג משפחת ראליה)

קראתי את זה, ואני באמת מסכימה

עם שני המשפטים האחרונים שלך. ובגלל שזה כל כך מסובך (ואני באמת לא מבינה למה הם לא יצאו מהבניין אחרי שירו עליו , או אם הם בכלל היו יכולים :|), לא התייחסתי לעניין. כולם אשמים בעניין הזה, אם מחפשים מישהו אחראי.

hushhash

New member
אבל אין כאן רק תוצאה

לא כל, אפילו לא רוב, האזרחים הלבנונים שנהרגו מאש צה"ל מאז תחילת המלחמה "ישבו על משגרי טילים". יש כאן יותר מחוסר אחריות, יש כאן גם חוסר אכפתיות של צה"ל, כי ברור וידוע שצריך יותר מסתם לשחרר הודעה. צה"ל גם לא תמיד עומד במה שהוא מודיע ללבנונים. מעבר לזה, נאמר כאן כבר שגם החיזבאללה מודיע, בדרכו שלו, שהוא עומד להפציץ. וכך נשארו בצפון הארץ, בקו העימות, בעיקר משפחות מעוטות יכולות, כאלו שהמצב הכלכלי שלהן לא מאפשר להדרים למרכז הבטוח. באותו אופן מרבית המשפחות שנשארו בכפרים בדרום לבנון הן משפחות עניות יחסית, שלא יכולות לנדוד צפונה. אם אני לא טועה, הרוב המוחלט של ההרוגים בבניין שנפל היו משפחות מרובות ילדים ופליטים. צה"ל יכול "להשתדל יותר" שלא לפגוע באזרחים. אם כוחות הבטחון הצליחו למנוע ממחבלים להתפוצץ בתוך גבולות ישראל מבלי לפגוע על הדרך באזרחים תמימים, הם יכולים לעשות מאמץ דומה גם בתוך לבנון. ברור לי, כמובן, כי המאמץ הנדרש גדול יותר, אבל אני חושבת שצה"ל הוא צבא מספיק חזק ואסטרטגי(שאלו את כל מלחמות ישראל) בשביל לעשות את המינימום של המאמץ ולא לפגוע באזרחים. גם אם מדובר באזרחי לבנון.

gershon17

New member
נו, די להתממות

גם אחרי שאנחנו מודיעים שאנחנו עומדים להפגיז כפר, אנחנו לא משטחים את כל הכפר בלי להתחשב במי שמסתובב שם, אלא רק מפציצים מקומות מהם יורים עלינו או שמשמשים לשימושים אחרים נגדנו (מחסני תחמושת וטילים, משרדים ומפקדות של החזבאללה וגו'). איזה בסיס צבאי נמצא בקריית שמונה, למשל?

במשך שנים הופגזנו ללא אזהרות ../images/Emo70.gif

גם לאחר הנסיגה. אז על מה אתה מדבר?!

Fleddermaus

New member
נסראללה חזר ואמר שהוא יחטוף חיילים

אף אחד לא הקשיב. גם כשהוא אמר בנאומים שהוא ישגר קטיושות, התעלמו מכך. הוא תמיד הזהיר, וזה לא הופך את פשעי המלחמה שהוא מבצע לכשרים.

croovy

New member
א. זה לא ממוקד מספיק. ב. נגד אזרחים

א. ההודעה צריכה להיות - הבתים האלה והאלה צריכים להתפנות כי יש בהם נשק ואנחנו נפציץ שם. ב. קרית שמונה היא לא נשק שמאיים על אוכלוסייה אזרחית. ג. לא מדובר על חטיפות, אלא על הפצצת מחסנים של נשק שמאיים על אוכלוסייה אזרחית.

אני לחא מאמין שאתה משווה בכלל בין

צה,ל לחיזבאללה אם אתה רוא קווי דמיון בניהם, אני חושב שיש לך השקפה קצת מעוות על המצב, וזה בניסוח העדין ביותר שיכולתי להשתמש בו.

Fleddermaus

New member
אני השוותי? חס וחלילה...

רק אמרתי שגם חיזבאללה מזהיר לפני תקיפה, זה הכל, וכמובן שצה"ל יותר מוסרי מארגוני טרור...

כשהתייחסת למבחן התוצאה,

חשביתי שאמרת שבשני המקרים אזרחים מתים ולכן צה"ל כמו חיזבאללה וגם חיזבאללה נותן התרעות, אני שמח להבין שמחשבתי התבדתה והעניינים הובהורו.

Fleddermaus צודק מאה אחוז

להזהיר מראש לא פוטר אף אחד מאחריות על טעויות שנעשו. ויש פה עילה לעשות השוואה, כי האם זה נראה לכם הגיוני שאירגון טרור יזהיר מראש, יעשה את פשעיו ואז יפטור את עצמו מהם על ידי ההזהרה הזאת כביכול - ברור שלא! לכן אם אירגון טרור לא יכול לעשות את זה גם צבא של מדינה ריבונית לא יכול.

croovy

New member
ושוב, אתה מתעלם מחלק גדול מהעניין

תסתכל על שאר התגובות.

levikon

New member
אתה משווה בין ארגון טרור לצבא לאומי?

אין כאן מה להשוות מכיוון שהם פועלים לפי חוק, דין וסמכות שונים. כל הפלפולים כאן של מודיעים או לא מודיעים (הכוונה לחיזבאללה) לא משנים כלל.

שנרצה הפסת אש אחרי כל הטילים

שחטפנו והחיילים שנחטפו? א. אתה נותן רוח גבית לטרור, ודמעודד אותו. ב.אתה מאבד לחלוטין את כוח ההרתעה. נדמה לי שמישהו אחר פה הוא הטיפש.

למעלה