אוי, הטמטום

yoory

New member
אוי, הטמטום

ילדים נהרגים כל הזמן והם כנראה נהנים מזה... ולא רוצים הפסקת אש. בא לי למות מרוב שהם טיפשים http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/744456.html אני חושבת שמה שקרה בקנא זה פשוט טבח. הם ידעו שיש שם אזרחים ובכל זאת החליטו לשחרר פצצה.

levikon

New member
למה טבח?

זה שיש באזור אזרחים לא אומר שהאזור חסין מפני תקיפה. תקראי את אמנת ג'נבה הרביעית, חלק ג'.

yoory

New member
זה טבח בגלל

שצה"ל ירה במכוון תוך ידיעה שיש במקום אזרחים שעלולים להיפגע בלי סיבה ממשית. כלומר צה"ל הרג אותם ביודעין ובמכוון, כלומר זהו רצח.

levikon

New member
טעות. זה שיש שם אזרחים לא אומר

שאסור לירות על המקום. הסיבה הממשית היא מחבלים ורקטות שנמצאו בקרבה המיידית של המקום.

yoory

New member
השאלה היא

האם אנחנו מוכנים להסתכן בהרג של עשרות מבוגרים וילדים בשביל להשמיד משגר אחד קטן... כי מהטבח הזה לא יצא לנו כלום. על דברים כאלה צריך לשפוט בהאג.

levikon

New member
אין על מה לשפוט בהג כי הפעולה של חיל

האוויר לא מתקרבת אפילו לפעולה לא לגיטימית.

croovy

New member
אם זה היה משגר אחד קטן, אז אולי לא

אבל היו שם יותר. כאמור, לפי החוק הבינלאומי מותר לנו להפציץ את זה אם הודענו להם קודם וביקשנו שיתפנו. לא התפנו - חבל.

revengen

New member
ביקשנו שיתפנו???

אז ביקשנו! הזקנים , הילדים, המוגבלים , הנכים , העניים? מה איתם? איך הם יתפנו??? או שאתה בעד להתעלם מהעובדה שיש שם אוכלוסיה שאינה יכולה להתפנות??

levikon

New member
לפי החוק הבינלאומי אתה גם לא חייב להזהיר.

זה פשוט הדרך של צה"ל. וכל אלה שצועקים טבח, האג, פושעי מלחמה... איזה עוד צבא מודיע איפה הוא הולך להפציץ???

One Echoe

New member
הוא לא מזהיר.

הוא לא אומר "בשעה הזאת והזאת נפציץ", נסאללה משחרר קלטת נאום שבה הוא מפיץ איומים שבדר"כ מתאמתים אחרי זה. המטרה שלו היא להרוג כמה שיותר אזרחים, בניגוד לצה"ל שבסך הכל רוצה להגן על המדינה.

Fleddermaus

New member
בסדר, אין מחלוקת על הכוונות

אבל המבחן הוא מבחן התוצאה. צה"ל מודיע בכרוזים להתפנות, כי האזור עומד להיות מופגז. נסראללה מודיע בוידיאו מה השלב הבא שלו. מזהירים, מאיימים, מה ההבדל בעצם. האזהרות שוות ערך, ההבדל היחיד הוא הכוונות של נסראללה מול אלו של צה"ל, ולצערי התוצאה היתה ונשארת אזרחים מתים.

ערב רב

New member
אז גורם מוות ברשלנות דינו כרוצח?

ברור שאתה לא חושב ככה אלא מייחס חשיבות לכוונה.

Fleddermaus

New member
לא דיברתי על פשעי מלחמה.

פשעי מלחמה הם עניין אחר, אני מדבר על ההצדקה הבסיסית ביותר של תקיפה זו או אחרת,ולא על החוק הבינלאומי.

ערב רב

New member
דיני מלחמה הם משפט בינ"ל

אבל עדיין ברור שאתה מייחס חשיבות לכוונה.

croovy

New member
ההבדל:

לפי החוק הבינלאומי, מותר לעשות את זה רק כשהמטרה של ההפצצה היא נשק שמאיים על המדינה. במקום שצה"ל הפציץ היו משגרים, בבתים שחיזבאללה מפציץ אין. ואל תגיד לי שהוא מכוון לבסיסים צבאיים.

למעלה